18 Kasım 2019 Pazartesi

Andorra 0-2 Türkiye, yeni isimler üzerinden konuşulması gereken bir maç


Maç üzerine yazılabilecek çok fazla bir şey yok. Grup liderliğinde o kadar da iddiamız olmadığını İzlanda maçında görmüştük. Andorra karşısına da yedek ve genç ağırlıklı bir kadroyla çıkarak doğru yaptık. Çoğu isim ilk kez Milli oldu, ayrıca Ahmed Kutucu gibi yeni kazanımlar da var. Kilit erken açılınca da skoru bulduk, sonrası rölanti halindeydi.

Doğal da. Skor erken gelince doğal olarak "bitse de gitsek" havası oluşuyor. Şartlar zor, hava soğuk, iddia yok derken görüntü bu oluyor. Yeni isimler üzerinden konuşulması gereken bir maç olacak. Ozan Kabak'ın performansı, yapabilecekleri bir örnek. Ya da Kaan Ayhan'ın 6 numaradaki oyunu da konuşulabilir.

İlk 11 açıklandığında 3-5-2 olabilir mi diye düşündürse de 4-3-3'den emindim. Şenol Hoca genellikle 3'lü savunma işlerine girmez ve 4-2-3-1 / 4-3-3 gibi formasyonlarla devam eder. Bir forvetini de genellikle kanatlardan birine atar. Ahmed Kutucu'yu sağ kanattaki varlığı da buna örnek. Ön alanda çok çalıştı, hareketliydi ama heyecanlıydı da. Asıl oynaması gereken yer en ileri uç.

Kaan Ayhan'ın da 6 numaradaki görüntüsü sürpriz değil. Oynayabildiği pozisyon zaten, gerçek anlamda bir savunma jokeri. Stoper olarak alışsak da yarın sağ bek gibi de oynayabilir. Bu maçta da Düsseldorf'da yaptığı gibi 1-2 tane asist olabilecek pozisyonu vardı. Pas özelliği yüksek, oyunu iyi kuruyor.

Andorra'nın olmayan hücum gücü "kıstas" olmasa da Ozan Kabak'ı da ilk maçı itibarıyla beğendim. Oyunu güzel kurdu, hücuma bol bol destek verdi. Duran toplardaki etkisini de gördük, Schalke 04'de bıraktığı yerde. Neredeyse her topa vurmayı başarıyor, duran toplar adına büyük bir koz. Çağlar Söyüncü / Merih Demiral'ın arkasında 1 numaralı alternatif.

Enes Ünal'dan Milli Takım'da ilk gollerin gelmesi de güzeldi ama hala oyun içinde etkisini göremiyorum. Gollerden sonra kayboldu mesela, bir ara ismini dahi duyamıyorduk. Fizik gücü hiç iyi durumda değil. Tekniği ve karakteri üst düzey olsa da iş fizikte bittiğinden bu tarz maçlarda dahi kaybolabiliyor.

Sonuç olarak Euro 2020'deyiz. Genç ve kaliteli bir ekip yakaladık, gelecek yıllar da bizim olacak. Şenol Güneş'i de elemeler boyunca gayet başarılı buldum. Şu jenerasyonun hakkını verdi de diyebilirim. Akan oyunda gol yemediğimiz 10. maç olmuş, bu gerçekten büyük başarı. Herkes hücuma takıldı ama iyi bir savunma takımı olmak ayıp değil.

4 yorum:

  1. Hoca Ahmed Kutucu'yu sadece sağ kanat alternatifi olarak düşünmez umarım. Ben onu milli takım için potansiyel santrfor olarak hayal etmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum. Sırf görmek adına orada kullandı.

      Sil
  2. Ahmed Kutucu gercekten iyiydi. Gol noktalarında pek yoktu ama ceza sahası etrafında iyi gezdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanatta oynamasından o da. En ileri uca geçince gol özelliği de konuşulacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir