17 Kasım 2019 Pazar

Falcao'nun süreci can sıkıcı, beni asıl üzen ise Andone'nin durumu


Falcao'dan umudu kestim, hatta yokmuş gibi hareket ediyorum. Son açıklamaya bakınca bir kez daha İspanya'ya gidecek ve ligin ilk yarısını kapattığını düşünüyorum. Başakşehir - Club Brugge - Trabzonspor üçgeninde oynamayacaksa da ligin ilk yarısında oynamasın zaten. Eğer Ocak ayı kampına katılabilirse yeni bir transfer gözüyle bakar, sürpriz deriz.

Falcao'nun süreci can sıkıcı, beni asıl üzen ise Andone'nin durumu. Onun da dönüşü Şubat / Mart gibi görünüyor ve tamamen hazır olana kadar da lig bitecek. Galatasaray döneminin kapandığını düşünüyorum. Ocak ayında bu kontrattan çıkılacaktır ve yeni bir forvet arayışı başlar. Belki de Onyekuru'nun kiralanması o pozisyon adına düşünülür.

Forvetlerin bu sakatlıklarını gördükçe de yeniden 4-3-3'e dönmekten korkuyorum. 3-5-2 devam etmeli ve Babel / Adem Büyük ikilisi bozulmamalı. Elimizde ikisi kaldı diye tek forvete dönmek bizi geriye atar. Babel adına da doğru pozisyon forvet ve bu formasyonda yükselmesini bekliyorum. Adem Büyük'ün ise kötü maçı yok, Andone de yokken mücadelesiyle o ön plana çıkacak.

Falcao konusundaki iletişim sıkıntısı bizi bu günlere getirdi. Gençlerbirliği deplasmanında "dinlendiriliyor" düşüncesinden ligin ilk yarısını mı kapattı noktasına geldik. Anlatılmadı sakatlığı, bilinmezliğe sürüklendik ve Falcao'ya dair son hatırladığımız kare de zorla götürüldüğü etkinlik. Haliyle de birçok soru soruldu, çünkü cevap veren yok.

İyi ki elimizde Adem Büyük gibi bir sürpriz kazanım var. Sezon başında "Muğdat Çelik kontenjanı" derken, bugün için 11'de vazgeçmemeli diyoruz. Mücadelesiyle, formuyla, hareketliliği ve aidiyetiyle bu övgüleri hak ediyor. Ocak ayına kadar idare etmek zorundayız ve bu anlamda Fatih Hoca haklı. Ocak ayına geldiğimizde forvet konusunda yeni hamleler görebiliriz.

12 yorum:

  1. niye andone'ye daha fazla üzülüyorsun ki anlamadım. andone sonuçta kiralık bir oyuncu. inanılmaz bir golcü de değil.
    diğeri ise bizim malımız. büyük hayallerle aldık. 20 milyon euro gömdük. bunun boşa gitmesi çok daha acı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun ortam vardı çünkü, tam da kalemimiz bir isimdi. Ondan katkı alamayacak olmak canımı sıkıyor.

      Sil
  2. Falcao'nun durumu biraz şansızlık, biraz da klasik galatasaray yönetim beceriksizliği. sakatlandığından adam gibi bir açıklama yapılsaydı bu hale iş gelmezdi. 8 hafta yok dense millet bu kadar sıkılmazdı. ama şu var ki; yaz dönemi hiç çalışmadan zorluk seviyesi yüksek brüj , fener, psg maçlarında oynatılınca vucüdu kaldırmadı. 2 yıldır yönetimin bence en çok eleştirilecek icraati santrafor hamleleri. Gerçekten bir hata başka bir hatayı getiriyor. domino taşı misali. Gomis'le başlayan beceriksizlikler, eren, cagne şimdi falcao derken herhalde bir 50 milyon € zarar yazmıştır. Sırf geçen sene şampiyonlar ligine golcüsüz başlamanın faturası en az 20 milyondur. Sonra devre arasında kimseyi alamayıp cagne gibi bir belaya 15 vermek, sonra onu değersizleştirip satamamak, sonra Falcao meselesine olabilecek en berbat şekle sokup fiyasko haline getirip haziranda alacağın adamı son gün getirmek derken hakkaten herkesin hevesi kaçtı.
    Bence bir anket yapılsa ağırlıklı olarak Galatasaray taraftarı bir süre transfer yapılmasın der. Ben kendi adıma ocak ayında sıfır transfer istiyorum. Eldeki kadro ile yapılabilecek onca şey varken hala gözümüzün transferde olması; üstelik bu parasızlıkta ve FFP'yi yaşarken transfer diye sayıklamak bence yazıktır, israftır, günahtır! Ödediğimiz maaş toplamı vergi, bonus, primlerle birlikte astronomik boyutlarda üstelik € seviyesinde. Bunlar bizi krize sokacak. Acilen bu takımı sadeleştirmemiz, ucuz oyuncular bulmamız gerekiyor.
    Andone gitse bile Falcao en kötü devre arası kampından sonra döner. eldeki 3 oyuncu 17 tane maç çıkartır heralde. Ben henry dahil kimsenin alınamaması taraftarıyım. Ki zaten 3-5-2 oynayacaksak Henry'yi alıp ne yapacağız? 2,5 milyon € sokağa atılacak bir para, adama da bir o kadar maaş vereceksin. 5 milyon yine puf olacak. Üstelik mal senin değil. Yine gidecek.
    Galatasaray'ın transfer döneminde yapması gereken tek bir şey var satmak. Elden çıkartmak. Nagatomo, mariano, belanda, hatta talibi varsa feghouli, seri, selçuk, vb... ne kadar yüksek maaşlı, işe yaramaz, yük varsa gönder gitsin. Gönder yüklerden kurtul. Sadeleş. Gençlere yer açılsın ya. Şampiyonlar ligini unut Fatih Hocam. Öyle bir şey yok. Senin hedefin ligde 1 veya 2 olup oraya katılmak olsun. ama esas hedefin takım inşa etmek olmalı. Bastır parayı getir ıskartaları ile bir şey olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanssızlık mı bilmem ama bu konu hakkında doğru dürüst bir açıklama olmamış olması çok can sıkıyor.

      Sil
  3. falcao kabak tadı verdi. başakşehir maçıyla artık döner diyordum. yine dönemiyor. anlaşılan durum fena.

    bu adamın son maçında halini düşünün. hiçbirimiz sakat galiba demedik. sadece zaman lazım diyorduk.

    yani darbe falan almadı bir şey olmadı. kimse kimseyi kandırmasın. o saçma ok atma işinde bir şey oldu eminim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısını kapattı bence. Zaten önümüzdeki 3 maçta da olmayacaksa Ocak ayında dönsün.

      Sil
  4. kesin ok atma eyleminde oldu bir şey bence de. kulübün bir türlü açık ve net açıklama yapmama sebebi de bu bence. yoksa dersin "x maçındaki darbe sonucu" dersin. o kalabalıkta saçma bir şey oldu ve açıklamak zor. ayağına basarlar, bileğini burkar o bir şeyi tetikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklamama olmaması doğal olarak insanları bu yönde düşündürüyor.

      Sil
  5. 3 ay yok desen millet bi kere kahrolur. ama böyle her maç öncesi oynar heralde diye taraftar beklenti içerisinde ve sanki tekrar tekrar sakatlaniyormuş gibi gına geldi artık taraftara. bu iletişimsizlik olarak kaçıncı skandal sayamiyorum artık. halâ daha sakatlığın ne olduğu ve ne zaman döneceği an itibari ile açıklanmiş değil. rezillik...

    YanıtlaSil
  6. Andone'nin oyunu bize daha çok lazımdı şu aşamada o açıdan ben de çok üzüldüm. Ayrıca herkes sahada uyurken bu adamın mücadelesini görünce çok büyük sempati duydum ona karşı. Bonservisini almak için de cabalariz umarım yazın. İş yapar burda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alandaki hareketliliği özellikle çift forvette büyük artı sağlayacaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir