2 Kasım 2019 Cumartesi

Fatih Hoca haklı diyelim, o vakit Taylan Antalyalı'yı neden transfer etti?


Fatih Hoca'nın açıklamaları da değişmiyor, kendisini son zamanlarda tanıyamıyorum. Kendisini çok sevsem de şu durumda neyi savunabilirim bilmiyorum. İyi futbolu, çok pozisyon bulduğumuzu belirtmiş mesela. 80. dakikaya kadar pozisyona giremeyen bir Galatasaray vardı oysa. Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamaların da ardında durmayacak gibi. Yine eski tabloya döndük yani. Transfer noktasına kadar çok çelişkili açıklamalar var.

"Taylan konusunun bu kadar çok konuşulmasını yadırgadım. Taylan'ın oyununu seyrettiler mi yoksa ne vereceğini biliyorlar mı merak ediyorum. Taylan gibi bir genç çocuğu bu riskli ortamda ortaya atar mıyım?"

Şu yorum mesela, nasıl katılabiliriz ki? Taylan Antalyalı, 24 yaşında ve ardında önemli bir lig tecrübesi var. Luyindama kendisinden sadece 1 yaş büyük, Marcao ve Emre Mor gibi isimler de küçük. Riskli ortam nedir, önce bunu konuşmak lazım. Futbol oynanmıyor, oynamaya çalışan da bir elin parmağını geçmiyor.

Taylan Antalyalı'nın süre bulmasından daha gerekli ne olabilir? İdmanları izlemiyoruz, kendisini henüz sahada da göremedik ama futbolcuyu tanıyoruz en azından. Ne yapabileceğini, bu takıma katacaklarını iyi biliyoruz. Elbette konuşulacak, beklenti var. Son gün de olsa transferine çok sevinmiştim. Tabela yapabilecek, yerli ve geleceğe dönük bir 8 numara. Erzurumspor'un en iyi isimlerinin başında geliyordu.

Hadi hoca haklı diyelim, o zaman niye transfer etti? Futbolcuyu bekletmenin bize ve ona katkısı ne olacak? İstemediğini düşünmüyorum, o vakit bu hamle yapılmazdı. Fatih Hoca, inandığı genç isme rahatlıkla şans verirdi, bize böyle öğretti. Bahsettiği isim genç de değil ayrıca, şimdi niye düşüncesi değişti ki?

Ayrıca maç sonu yorumunda "futbolcunun geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız" dedi. Taylan Antalyalı yorumunun ardından şu yorumu da o kadar çelişkili ki. Hocayı bu sezon tanımak imkansız, hiçbir söylemi birbirini tutmaz oldu.

12 yorum:

  1. Fatih Terim eski Fatih Terim değil gibi. Bir video izledim Fatih Terim ile ilgili, tanıyamıyorum kendisini ya. Korkarım bu sezon Terim ile son bulmayacak. Ben ligden düşsek bile Terim ile devam derim ama malum medya ve taraftarların çoğu çoktan kepenk kapattı be abi. Terim bu sezonu tamamlayamayacak gibime geliyor. Kendisine de bir şeyler olmuş ayrıca. 🙆‍♂️🤷‍♂️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezonu hocayla tamamlarız, gelecek sezona da başlarız. Asla gitsin demem ben ama mevcut durum eleştirilir.

      Sil
  2. Fatih Hoca bi düşman belirleyip onunla savaşarak camiayı kenetlmeyi çok iyi bilir şampiyonluğu da bazen böyle alır fakat bu kez taraftarı, camiayı ve kendini sevenleri hedef aliyor yanlis yapıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım döner yanlışından, iş işten geçmeden.

      Sil
  3. linnes'i kenara itip mariano ile sezona başlayan kim?
    babel'i aldıran, banega'yı isteyen kim?
    gündem değiştirmesinden bıktım. kötü futbol konuşulsun artık.

    rize maçını bile kaldıramıyor mu taylan? e o zaman gs'de işi ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündem değişmiyor ki, kötü futbolu konuşuyoruz işte.

      Sil
  4. Idmanlari izlemiyoruz evet ama maçları izliyoruz. Eger taylan belhanda babel feghouli mariano kadar bile oynamıyorsa bu takımda ne işi var yada bu isimler ne oynuyor ki taylan oynasa ne fark eder yerlerine. Oynat işte. En kötü belhanda kadar oynasın ne olur ki? Hocanın genç algısı da bir garip. Hoca icin ideal oyuncu yaşı 30 falan herhalde. 24 yaşındaki bir oyuncu dünyadaki pek çok ligde ortalama bir yaşta en iyi performans dönemlerinde demektir. 10 hafta geçmiş hica birşeyleri düzeltmek yerine sürekli bir mazeret üretme çabasında. Bu mazeretleri bulmak icin geçirdiği süreyi takım için ne yapabilirim diye düşünse başka bir takım izlerdik diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadar bile dediğin isimler ne kadar formsuz olsa da önemli kaliteler. O yanlış kıstas bence.

      Hocanın genç algısına gelirsek, hocayı dün tanımadık. Kimleri kazandırdığı malum, bir dönem ülkeyi taşıyan isimdi.

      Bu dönem ise eleştiriyorum, Taylan konusu da ondan biri.

      Sil
    2. Önemli kaliteler de sana şimdiye kadar ne verdiler sahada bu sezon? Geçmiş geçmişte kaldı bugüne bakalım. Defalarca tekrarlamak doğru degil biliyorum ama geçen 2 sezon da takım birşey oynamıyordu sorunlar hâlâ devam ediyor ve hocanın hâlâ bir değişim gerçekleştirmiş olmaması kendi hatası. 4 1 4 1 yada 4 3 3 dizip takımı sahaya çıkarıp duruyor geri kalan herşey de ezbere devam ediyor. Farklı bir dokunuş farklı bir düşünce yok. Kadro dardı forvet yoktu bahaneleri ile bugüne kadar geldik. Eee simdi var alternatiflerin hadi yap birşeyler! Ben kazanan takım görmek istiyorum sahada ama öyle kazara kazanan takım değil oynayarak basarak ezerek kazanan takım. Böyle giderse tribün tepkisine hazır olmalı hoca... tribunlerle gelen tribunlerle gider...

      Sil
    3. Vermeyecekleri anlamına gelmiyor ki, yine verebilirler. Bu formasyonla da alakalı olabilir, form durumlarıyla da. Tribün tepkisinin boyutu mühim, Fatih Hoca'ya acımasız bir tepki verileceğine inanmıyorum. Riekerink yönetmiyor takımı, ne kadar iyi durumda olmasa da.

      Sil
  5. Elle tutulur tarafı yok bu açıklamanın.Evet görmedik antrenmanı bilmiyoruz bunlar kabul ama sen şans ver 5 dakika dahi şans vermedin bu adama.Sen şans ver kötü oynarsa eleştiriyi sen değil o alacak. İşin üzücü yanı da bunu Fatih Terim'in yapamıyor olması.Başka teknik direktör olsa korktu, risk almak istemiyor derdik ama teknik direktör Fatih hoca olunca bu açıklama çok büyük hayal kırıklığı yaratıyor insanda. Üstelik geçen hafta gerekirse 17 18 yaşındakiler oynayacak cümlesini kuran adam bunun altını da yine boş bıraktı.Yedekte genç denilecek Okan (ki yedek kaleci) ve Emre vardı yanılmıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona rağmen de transfer edildiğini düşünmüyorum. Garip geliyor bana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir