1 Kasım 2019 Cuma

Her hafta aynı şeyleri yazsak da bir şeyler değişmiyor ama değişsin işte


Hayal kırıklığı yaşamaktan bıktım. Her hafta aynı şeyleri konuşsak da bir şeylerin değişmemesi umudu azaltıyor. Beşiktaş maçı sonrasında da verilen bir değişim mesajı var. Bazı futbolcuların son şansı olduğu söylendi ama Gençlerbirliği maçı sonrasında da bu söylenmişti. Bir de değişmeyen formasyon var tabii, amansız bir 4-3-3 sevdası.

Benim bildiğim Fatih Hoca, elindeki mevcut kadrodan en iyisini almayı bilir. Sezon başında düşündüğü bir "pas oyunu" olabilir, bu uğurda transfer tercihleri yapmış ve şu ana kadar ısrarcı da olmuş olabilir. Vazgeçmek önemli burada, daha iyiye gitmeyeceği belli bir şey. Mevcut oyun umut vaat etmiyor, Galatasaray'ın yarınlarını kurtarmayacak.

Bir de forma adaleti durumu var. Şartlar ne olursa olsun bazı isimler değişmiyor. Rotasyon olduğu haftalarda daha iyi oynadığımızı ve kenardan gelen isimlerin doğru performanslarını izledik. Ertesi hafta ise bu isimler kenara alındı. Bile bile lades işte, bazı isimlerle olmayacak. Bazı isimlerin performansı ise olası formasyon değişikliğiyle birlikte yükselebilir.

Bir yerden başlayalım. Rizespor maçı da bunun için iyi bir fırsat. Görüntüleri iyi olmasa da içinde bulunduğumuz mevcut halimizle hiçbir maçta favori olamıyoruz. Doğru formasyon ve oyunu görmeyi ümit ediyorum. Bazı tercihlerde de ısrar etmemek ve mücadelenin hakkını verecek isimleri görmemiz önemli. Kalite değil, mücadele kazanacak. Şu ana kadar kaliteyi doğru kullanamadık.

4-4-2'ye dönülmesi halinde, Andone / Adem Büyük tercihi en ideali. Kanatlarda da Emre Mor, Jimmy Durmaz ve Ömer Bayram gibi isimler oynayabilir. Nzonzi / Lemina ikilisini isinin yeri garanti gibi, olası 4-3-3 halinde ise Taylan Antalyalı şans bulabilir. Sol bekte Emre Taşdemir, sağda Şener Özbayraklı, stoper tandemi de Luyindama / Donk. Ve tabii ki kalede Muslera.

Fatih Hoca, 17 - 18 yaşındaki çocukların dahi şans bulabileceğini belirtmişti. Böyle bir şey olacağını sanmasam da en azından geniş kadronun hakkını verelim işte. Yine hayal kırıklığı olabilir, her hafta aynı şeyleri yazsak da bir şeyler değişmiyor ama değişsin işte. Güzel bir futbol, rahat galibiyet, geleceğe ümitle bakabilmek hepimizin hakkı.

16 yorum:

  1. Sadece oyuncu değişikliği yetmez formasyonda degismeli. 4 3 3 veya 4 1 4 1 bizi sahada aciz bırakıyor. Bu sevdadan bugünde vazgecilmezse hem bu sene hemde gelecek adına umut var olmanın bir anlamı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, benim de anlatmak istediğim bu. Formasyon değişirse, bugün formsuz iyi değil dediğimiz bazı isimlerin performansı da artacak.

      Sil
    2. İlk yarıda aynı formasyon aynı mıymıntı futbol... Tek fark iki tempolu oyuncu Ömer ve Şener oynayınca iki ekstra çabadan iki gol geldi.bunun dışında değişen hiç bir şey yok. Bu düzende beklenemez de zaten bu inat niye anlamak güç

      Sil
  2. Sivasspor maçında biraz da olsa değişmişti bir şeyler umarım devam eder...
    Bir yandan da şunu düşünüyorum Beşiktaş ve Madrid maçları zor süreçti ve bı süreçte alternatif oyuncular oynayıp onlar da yipransaydi işler iyice çıkmaza girebilirdi. Şimdi bu oyuncular için daha rahat olabilir maç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha tempolu ve mücadeleci isimler oynayınca görüntü değişmişti. Yetmedi yine de, yetmez de.

      Sil
  3. hoca la fontaine'den masallar anlatarak yine kandırmış demeyim de boş yere beklentiye sokmuş diyeyim. bugün ilk kesik yemesi gereken ilk oyuncu olan belhanda yine ilk 11'de olacak. (hatta taraftara küfür ettiği için kadro dışı kalmasi gerek). hoca belhanda toparlayana kadar inat edecek ve oynatacak, bakın görün. ayrica formasyonda bi değişiklikde olacağını sanmıyorum. umarim yazdiklarimda yanılıyorumdur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım neler olacak. İlk kesik yemesi gereken isim o mu emin değilim yalnız.

      Sil
  4. farklı bir formasyon veya farklı oyuncular denemeden çıkıp ocağı bekleyin demek hakkaten sinir bozucu

    YanıtlaSil
  5. Bazı isimler değişir de formasyondan o kadar emin olamıyorum. Keşke değişse, o zaman gelecek biraz daha aydınlanacak.

    YanıtlaSil
  6. önceki yazında konuştuğumuz oldu. lemina ve ömer birlikte ilk 11de. bakalım işleyecek mi

    YanıtlaSil
  7. nzonzi kesilmiş :) herhalde sırada muslera var.
    hoca gerçekten çok formsuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesik yemedi, dinlendiriliyor. Üst üste 90 dakikalar oynuyor, kenarda beklemesi doğal. Şu olayı bari bağlama :)

      Sil
    2. babel de dinlensin o zaman.

      Sil
    3. Dinlensin tabii, her fırsatta yazıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir