15 Kasım 2019 Cuma

İyiler içerisinden en iyileri bulmaya çalışmak çok keyifli


Euro 2020 elemelerini bütünüyle düşündüğümüzde Türkiye adına öne çıkan birçok futbolcu oldu. Şu isim kötüydü diyebileceğimiz bir isim de yok gibiydi. Sahada olan herkes elinden gelenin fazlasını yaptı ve Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. Belki de tarihin en iyi Milli Takım jenerasyonlarından birini yakalasak da maalesef forvet kalitemiz ekibin aşağısında kalıyor. Tek sorunumuz da bu aslında, orada istikrar yok.

Sevgili İlke Cancanoğlu'yla birlikte Euro 2020 elemelerinin Türkiye adına en iyi 5 ismini çıkardık. Bazı isimler olmazsa olmaz olsa da mutlaka farklı fikirler de vardır, onu da yorum kısmında belirtirseniz mutlu olurum. Bu listeye dahil olabilecek çok isim var çünkü, iyiler içerisinden en iyileri bulmaya çalışmak çok keyifli.

İlk sırada Merih Demiral yer alır. Elemelerin ilk gününden bu yana o kadar iyi bir istikrarı vardı ki saha içindeki en önemli kozumuz oldu. Savunma ağırlıklı, daha doğrusu "savunma tarafı çok güçlü" bir takımız. Bu da fazlasıyla stoper kalitemiz sayesinde diyebilirim. Merih Demiral da futbolu, mücadelesi ve hırsıyla oldukça önemliydi. Zaten kalitesi de Juventus'a gidişinden belli. Umarım bir an önce orada da formayı alır, aldığında da bir daha bırakmayacaktır.

Biraz sessiz sakin kaldı ama Zeki Çelik de bu takımın istikrarının en önemli parçalarından biri. Neredeyse kötü maçı olmayan futbolculardan. Bu Lille'de de böyle, Milli Takım'da da. Elit sağ bekler arasına girmeye başladığını düşünüyorum, geleceği oldukça parlak olacak. Forvet kalitesini biraz daha yükseltebilsek, hücumdaki etkisini çok daha iyi kullanabileceğiz.

Mert Günok'u da 3. sıraya yazıyorum. O da Başakşehir'de kaleyi devraldığı günden bu yana istikrarlı şekilde yükseliyor. Modern futbola da oldukça yatkın, ayaklarını bir o kadar rahat ve iyi kullanıyor. Oyun kurulumunda iyi, savunmada sizi rahatlatıyor ve elemeler boyunca çok kritik kurtarışları oldu. Sadece 3 gol yiyen Milli Takım'da gösterdiği performans olmazsa olmazdı. Çok iyi bir kaleci jenerasyonu yakalasak da Mert Günok'dan formayı almak zor olacak.

Çağlar Söyüncü'yü de es geçemeyiz. Elemelerin ilk etabında yedek olsa da formayı aldığı andan itibaren Merih Demiral gibi en önemli kozumuzdu. Leicester City'de kusursuz bir performans gösteriyor ve bunun yansımasını Milli Takım'a da gösterdi. Belki de kendi tarihimiz adına en iyi stoper ikilimizi yakaladık ve çok genç futbolcular.

Kaan Ayhan da 5. sıramda. Çağlar Söyüncü formayı alana kadar ki dönemde onun da performansı oldukça iyiydi. Bu performans sayesinde Çağlar Söyüncü gibi bir ismi uzun süre arkasında tutabildi. Ayrıca sürpriz gollerin de adamı, Fransa karşısında her 2 maçta da bizi ayakta tutan isimdi. Onun da joker yapısı o kadar kıymetli ki. Hakkını yeni yeni veriyoruz diyebilirim.

2 yorum:

  1. Merih, Zeki ve Mert'in yukselisi hizli oldu. Caglar'dan hepimiz bekliyorduk bu yukselisi. Merih ve Zeki de genc olsa da cok hizli yukseldiler. Zeki ligue 1 de en iyi bekler arasinda sayiliyor. Premier leauge transferi bekliyordum ondan. Ama en cok Mert supriz oldu. Yillardir yedek bekle her yerde ve gel 30 yasinda avrupa sampiyonasi oyna. Kariyerindeki toplam mac sayisi bile cok dusuk. Yasi ne olursa olsun Øgrenmeye acik olan calismaya devam eden herkez buyuk saygi hak ediyor. Øzelikle de Mert. Potansiyelinin ustune cikan oyuncumuz Mert.
    Umarim Yusuf Yazici ve Abdulkadir Ømur'de ilk 11'e yerlesirler ønumuzdeki aylar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Günok benim adıma da sürpriz. Başakşehir'de yedekti, formayı aldığında bir anda Avrupa çapında kaleci oldu. Gelişimi de 29 30 yaş sonrası. Takdir ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir