19 Aralık 2019 Perşembe

Andone'nin hızlı iyileşmesi ve dönüş ihtimali kartları yeniden dağıtır


Andone'nin sakatlığı için "Falcao'nun sakatlığından daha çok üzüldüm" dediğimde bunu bir kıyas gibi algılayanlar oldu. Andone'yle alakalı beklentimden yana bir yorumdu oysa. Şu an sakatlanmamış ve devam ediyor olsaydı, Lemina için yazdıklarımın onun adına da geçerli olacaktı. Bu tarz kiralık hamleler yapılabilir, iş kiminle çalıştığınla alakalı.

Seri / Nzonzi hamlelerinde yol aynı yere çıkıyor. Lemina / Andone gibi hamleler ise farklı. Bir taraf hiç iş görmezken, bir taraf neredeyse unutulmazlar arasına girecek. Lemina için "acaba tutabilir miyiz" soruları gelmeye başladı. Andone de sakatlanmadan devam ediyor olsa bu soru sorulacaktı. Falcao döndüğünde de katkı vermesi oldukça olası bir isimden bahsediyoruz.

4-4-2'de zaten yeri belli, 4-3-3'de ise kanatlarda da kullanılabilecek bir isimdi. Çok hareketli, mücadele özelliği yüksek, teknik ve topla dikine kat edebiliyordu. Sivasspor maçı da neler yapabileceği özelinde iyi bir sınavdı. Gaziantep FK karşısında yaşadığı sakatlık o kadar saçma ve gereksizdi ki gerçekten üzüldüm.

O arada çok sallandık. Falcao da yok, Babel de sakatlandı derken neyse ki Adem Büyük sahne aldı. Şu derin ve kaliteli forvet rotasyonunun tadını maalesef alamadık. Falcao'ya rağmen Andone'nin gelmesi bizler adına sürprizdi. Böyle düşününce de Andone olmasa bile bir forvet hamlesi mutlaka düşünülüyor olabilir.

Andone'nin durumunu yakından incelemeli. Şubat ayı gibi dönecekse bir şansı var, Mart gibi dönecekse ise takımda kalma ihtimali yok. Kısa vadeli düşünmek zorundayız, sezon sonu ulaşılması gereken bir hedef olacak ve futbolcu da kiralık. Haberlerde ise iyileşme sürecinin hızlı olduğu, Ocak ayında dahi dönme ihtimali olduğu yazılıyor. Bu durumda da takımda kalması oldukça olası.

İşin ucunda Diagne var çünkü. Yeni bir forvet için ödeme yapmak zor olacağından, eldeki forveti parlatmak ve kullanmaya çalışmak olası. Andone devam edecekse de bu iş kafadan çözülmüş oluyor ve ne vereceğini iyi bildiğimiz bir isim. Hızı, mücadelesi, tekniği mühim. Ilie / Elmander karışımı diyordum onun için, keşke devam etse de uzun süre unutmayacağımız bir forvet izlesek.

6 yorum:

  1. En önemlisi Andone bence... geri donerse takıma çok faydası olur

    YanıtlaSil
  2. çift forvetli sistemde katkı sağlayabilir ama tek forvetde gs için vasat. en azından hayalimdeki gs için.

    YanıtlaSil
  3. Falcao-Andone
    Onyekuru-Lemina-Taylan-Feghouli.
    Bu orta saha hatti ve forvet hatti guzel olurdu. Kagit uzerinde 4-3-3'de olur.
    Henry-Falcao-Andone
    Taylan-Lemina-Feghouli.

    Ben Andone-Falcao ikilisinin dogru ikili oldugunu dusunuyorum. Evet kisa vadeli dusunecegiz ama ben uzun vadesine de bakarim. Dogru Adam, dogru profil, dogru karakter bulmusuz. Tutalim. Sakatlanmis olsun. Adamin daha 10 yillik kariyeri daha var ønunde. Yazin yine ayni profilde isim arayip duracagiz. Andone Mart'da bile dønse kalan 2-3 ayda buyuk katki verir. Cunku caliskan ve istekli ve mutlu burda. Sonrasi'da alinmaya calisilsin. Ali Masi icin Marcao satilabilir. Diagne yine satilabilir. Belhanda da ocak/yazin satilabilir. Yunus Akgun satilabilir. Babel satilabilir. Yønetim kafayi kulanip herkezle "kanka" olan Albayrak yerine biraz profesyonel olan Sukru Hanedar'i bu isin basina koyarsa olabilir bøyle satislar ve Andone'nin kalici transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma tarafı sorun, kanatlar ve Falcao özelinden yük binebilir. Ama doğru forvet ikilisi, tamamlayacılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir