20 Ocak 2020 Pazartesi

Daha büyük sorunlar varken, 1 aydır Arda Turan dönecek mi diye konuşuyoruz


El öpme hadisesi yaşandığı anda da yazdım. Bu Dünya'da olmaz olmaz diye bir şey yok. O gün geri dönüşün fitili ateşlenmişti ve bu iş netice kazanmak üzere. Şaşırdım mı, tabii ki hayır. Bizim şu an çok daha farklı konuları konuşmamız gerekiyordu. Galatasaray'ın daha büyük meseleleri ve sorunları var. Biz ise 1 aydır Arda Turan dönecek mi diye konuşuyoruz.

Dönmüş, dönmemiş çok önemli de değil. Şu mevzu bir an önce netice göstersin de önümüze bakalım derdindeyim. Olacaksa da neden bu kadar beklendi ayrı konu. Aradan kamp geçti, günler akıyor. Belki de şimdiye önümüze bakmaya başlamıştık. Biz ise bugün dahi Arda Turan'ın dönüp dönmemesi üzerine konuşmak zorundayız.

Handikap yaratıyoruz kendimize. Arda Turan konusunda bölünme var mesela. Bir taraf istemiyor, diğer taraf istiyor, bir taraf da benim gibi dönmüş dönmemiş önemli değil diyor. Bölünmek kötü, insanlar birbirinin Galatasaraylılığını sorgular oldu. Gerek yok işte buna. Diyorum ya, daha önemli sorunlarımız var. 

Arda Turan / Fatih Terim'in ilişkisi beni ilgilendirmez. Hoca affedebilir, kendi bileceği iş. İşin ucu Galatasaray'a değdiğinde ise hepimizin konuşmaya hakkı var. Arda Turan'ın Galatasaray'a karşı bir yanlışı olduğunu ben de düşünmüyorum. Galatasaray'a yakıştıramama nedenim karakteriyle alakalıydı. Özellikle de Barcelona'ya imza attığı günden bu yana.

İşin saha içinde de konuşulacak bir yanı yok. 33 yaşına giriyor, 2.5 yıldır da doğru dürüst futbol oynadığına denk gelmedim. Fizik olarak da oldukça kötü durumda. Eminim ki hoca da bunu biliyor. Haliyle de geri dönüşü saha içi tarafıyla açıklayamayız. Gelsin, 1.5 sezon oynasın ve futbolu Galatasaray'da bıraksın deniliyor. Futbolu burada ya da Barcelona'da bırakmış, ne değişecek ki?

Şaşırmadığım ve beklediğim için bu geri dönüşe katı bir tutumla bakmıyorum. Hoca bu handikabı kendisine yarattı, haliyle de kendisi bilecek. İlk sorunda oklar ona dönecek. Arda Turan bence de iyi bir Galatasaraylı, giderken de ciddi rakamlar kazandırdı ama son yıllardaki hal ve hareketleriyle de dönmeyi hak etmiyordu. Umarım yanıltır, ne diyelim.

33 yorum:

  1. Abi sol kanatta Jesse,onyekuru,adem gibi oyuncular var,10 numarada emre,Taylan gibi oyuncular var,şimdi 3.4 alternatif olsun diye mi para mı vereceğiz bu adama,dediğin gibi 2.5 yıldır doğru düzgün oynamıyor peki sırf yedek kulübesinden hakeme itiraz etsin diye mi geliyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içiyle mümkün değil açıklayamazsın.

      Sil
  2. Fatih terim in her yaptığını bir bildiği vardır diyerek koşulsuz sorgusuz kabul edenler yüzünden bu adam bu takıma tekrar dönebiliyor. Başkan ın açıklamasına terim in söyledikleri terbiyesizlikten başka bir şey değildi yönetimin de neden suskun kaldığını anlamadım. Bir teknik direktör kendini hem yönetimden hem takımdan daha büyük görüyor. Ilginç işler oluyor. Takım zaten iyi gitmiyorken bir de bu sagda solda ADAMCILIK oynayan hastane basan gazeteci döven kabadayı bozması takıma terim in hevesle isteği ile geri dönüyor. Gelecek günler neler yaşanacak göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yılların en anlamsız hareketi olduğu kesin. Hocaya yazacak işte, kendine handikap.

      Sil
    2. Son açıklamasında da hafif bir geri.cekildi gibi hoca,başkanla beni karşı karşıya getirmek istiyorlar falan dedi,o açıklamasının yanlış olduğunu biliyor hoca

      Sil
    3. Biliyor da Arda'yı getirme şartlarını oluşturuyor bir yandan.

      Sil
  3. Her seyden önce siyasete bulasti, parti reklamlarinda, propaganda videolarinda boy göstermesi hala dün gibi aklimda, degistigine de inanmiyorum, Galatasaray'in teklifi komikti diyen birisi simdi para önemli degil bos mukaveleye imza atarim diyor, yersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komikti kısmını iyi açıkladı da sorunları tarafı sıkıntı olacak.

      Sil
    2. ne açıkladı abi.. "komik" kelimesi öyle sık sık telaffuz edilecek bi kelime değil. uydurma haber kelimesi de değil.

      Sil
    3. Galatasaray bana teklif yapmadı üzerine o açıklamayı yaptım demişti.

      Sil
    4. tamam işte. "gs haberleri var ama teklif almadım" der bi insan. "komik bi teklif yapmışlar" demezsin. karakteri buradan belli.

      Sil
  4. Hoca istiyorsa gelsin dursun takımda... Galatasaray'a gelince de saldırdığı gazeteciden özür dilerse kamuoyu da biraz daha yanında olur.
    Camiası olsun ortada kalmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camiası olsun olmasın kısmı bizim sorunumuz olmamalıydı :(

      Sil
    2. Bugün Selçuk İnan ne durumdaysa fizik açıdan Arda turan da o durumda,Arda Gs da değil lig de herhangi bir takımda oynayacak fizik durumu yok ,bitmiş adam yani sırf isminden dolayı geliyor yazık

      Sil
  5. Arda gelirse søyleyim ne olacagini: Arda ve Selcuk forma bulur. Jimmy, Atalay forma yuzu gørmez. Bi Burak Yilmaz eksik. Onu da yazin alirlar gelip yanagimi øptu diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulmamalılar. Bulurlarsa o da ayrı bir itiraz konusu olacak.

      Sil
  6. daha büyük sorunları çözecekler yeni bir sorun daha yaratırmı soru bu olmalı. son başak maçında arda oyuna girdiginde ıslık sesleri herşeyin habercisi anlayana.. bu kadar taraftarı son form durumu, karakteri, siyasal inancı vs..nedeniyle şimdiden ikiye bölen bir oyuncu için bu ısrar niye. hoca kendisi için bir risk alabilir ama ben bu trübünlerde yüzlerce maç seyretmiş birisi olarak söylüyorum geçmişte oldu yine olur insanlar bir maçta birbirleri ile yumruklaşır. küfürleşir bu öyle yakın zamanda trübünlerde maç sırasında yaşadıgımız belhanda yada selçuk inan tartışmaları gibide olmaz yol yakınken testi kırılmadan aklı selim davrananalım , sadece uzun zamandır ayakları yerine agzı çalışan futbolun bile kendisini terk ettigi bir oyuncu için degermi bu geri dönülmeyecek kırgınlıklara neden olacak ısrar diye soralım degerli fatih hocaya..akıl tutulması yaşamayalım tranfer son günlerinde başta bir stoper eksigini dogru oyuncu ile tamamlamak gibi ve var olanlarıda bir tık daha nasıl yukarı çıkarırız gibi daha gerçekçi , asli işler ile ugraşmak varken bu inat niye. bu tehlikeli sulara girmemek yada bir kaşık suda bogulmamak hocanın tercihi olacak artık, dileyelimki kocakarı ilacı ile bu hastanın iyileşmiyecegini görmesi temennisiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarın tavrı aslında iyi 3-4 maça bakıyor, ülke gerçeği bu :( benim takıldığım bokta bizim daha büyük sorunlarımız olduğu.

      Sil
    2. Biraz aşağıda sadece isim benzerliği olan bir yorum var oyuncu hakkında bir arkadaşımızın .ışte aynı isimde olsak bile aynı düşünmüyoruz bu yeni çıkarılmaya çalışılan sorunda.😀😊

      Sil
    3. aklıselim davrandık arda nın degil armanın peşinde olanlar için..şimdi asli işimize bakalım sahaya sorunlarımıza odaklanalım bütün bileşenler olarak..

      Sil
    4. Bu konuda bir açıklama gelmeden yorum yapamıyorum.

      Sil
  7. Şu herif için gitti her istedigini yapan,onu el üstünde tutan cengize salladı yazık vallahi,büyük yanlış yapıyor,bu adam Gs in oyuncusu değil,Gs nin büyüklüğünü,kutsallığını hepimizden daha iyi bilen adam gitmiş Arda Turan'ın getirmek istiyor yazık

    YanıtlaSil
  8. Galatasaraylılık takıma girmek için yeterliyse asil senin hakkın o forma Burak, geceni gündüzünü veriyorsun :)

    Şaka bi tarafa Arda kariyerinin sonuna geldiğini biliyor ve Tanju gibi camiasız kalmak istemiyor. Galatasaray'a yanlışı olduğunu ben de düşünmüyorum. Gelgelelim dediğin gibi gelsin diyenler ya da çekimser kalanlar da bu söylediğim işin duygusal yanıyla düşünüyor. İstemeyenler ise Arda'nin sivil hayatındaki sicil bozukluğu yüzünden istemiyorlar. Yani gelsin/çekimser tayfa Galatasaray'ın, yetiştirdiği en kariyerli oyuncusuna sahip çıkması gerektiğini düşünüyor; gelmesin tayfa ise bu sicil ile kulübü kirlenmesin diye düşünüyor. Bu saatten sonra Arda gelecektir. Ama taraftarın ekseri çoğunluğunun "hiç değilse" demesi için 1905TL gibi sembolik bir rakama imza atması ondan da önemlisi gerçekten ama gerçekten samimi bir şekilde sicili hakkinda her konuyu anlatıp tek tek özür dileyip Galatasaray'a muhtaç olduğunu hissettirmesi lazım. O zaman %80 kabul görür. Şampiyonluk heyecanıyla da çok ses edilmez. Aksi durumda zirveye ortak olduğumuz pozisyona gelsek bile bu handikap hep konuşulur.

    Ben hocanın "sahip çıkalım" tayfaya geçtiğini,belli ki Arda'nin acziyetini öğrenip, düşünüyorum. Tabi bu geçişte de siyasi+Galatasaray ağır toplarının da baskısı olmuştur. Faruk Süren, Ağar, Ulusoy hepsi bir şeyler söyledi bu konuda. Hocayla kimler konuştu varın siz düşünün.

    Ama dediğim gibi bu imza olacaksa en iyi çözüm bugün-yarin Arda'nın çıkıp her şeyi anlatıp özür dilemesi ve transferin son gününe kadar da öfkenin şefkate dönmesini beklemesi ideal olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim düşüncen için.

      Arda, Galatasaray'la alakalı bir şey yapmadı ki bizden özür dilesin. Meseleleri hep kişisel, özür dilemesi gereken insanlar farklı bence.

      Sil
    2. yapti. 2 sezon önceki gs-başak maçında sahada yaptığı çirkeflikler...

      Sil
  9. Niye bu çaba, hoca neden böyle uğraş veriyor. Anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  10. daha gelmeden karıştırdı bizi. bi de gelde demek ki neler neler olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bölünme kötü işte. Handikap dediğim bu.

      Sil
  11. Bıktım artık şu Galatsaray ın evladı muhabbetinden. Neymiş arda galatsaray la ilgili hiçbir şey söylememiş. Neymiş yaptıklarının hepsi kişiselmiş. Neymiş giderken para kazandırmışmış. Siz neyi savundugunuzun farkında mısınız? Karakter yoksunu bir kişiyi savunmak adına bazı değerleri nasıl ayaklar altına aldiginizin farkında mısınız? Prim pazarlığı yapan istediğini alamayınca baska bir karaktersiz emre ile burak ile beraber milli takımda hocanın kovulması için kulis yapan. Babası yaşındaki gazeteciyi hem de doğruları yazdığı için döven evli bir kadına sarkıntılık yapan hastane basıp silah çeken gece alemlerinden eksik olmayan birinin bu takimda oynamasının olabileceğini düşünebiliyorsanız bence bir kendinizi sorgulayın. Hoca da bu karaktersizi transfer etmek için uğraşacağına biraz takimla ilgilensin. Hâlâ sahada oynanan doğru düzgün bir oyun yok. Takım 60 tan sonra dili bir karış kalıyor sahada. Bırakın Arda denen herifte camiasiz kalsın hiçbir camianın da kabul etmemesi gerek böyle insanları. Yeter artık bu evlatcilik muhabbeti bitsin tez zamanda. Yada bu evlatciligi yapanlar bir an önce bu takımdan uzaklastirilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camialı bırakmak gibi bir görevimiz de yok :(

      Sil
  12. Belli ki Arda çok pişman. Ve bu pişmanlıkla ölene kadar gitmesini bekleyemeyiz. Saha içi değil olay. Sadece yalnız kalmış , büyük düşüş yaşamış kendi oyuncumuza destek çıkıyoruz. Psikolojik tamamen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun, buna göz yumarsak yarın çok daha büyük şeylere göz yumdururlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir