20 Ocak 2020 Pazartesi

Falcao / Emre Akbaba uyumu Galatasaray hücumunun kilidi olacak


Emre Akbaba'yla alakalı sahaya adım attığından bu yana konuşuyoruz. Beklediğimin çok daha üzerinde bir geri dönüş bu. Yavaş yavaş ısınır diye düşünürken, direkt olarak 11'e yerleşti ve formayı bırakacağını da düşünmüyorum. Galatasaray'ın Antalyaspor maçından bu yana geçtiği 4-2-3-1 düzeninde de tarzı itibarıyla olmazsa olmaz olacak.

Falcao'nun arkasındaki isim klasik bir oyun kurucudan ziyade 2. forvet gibi. Rakip ceza sahası içine koşu atacak, tabela özelliği yüksek olacak ve forveti ikileyecek. Taylan Antalyalı'yı da böyle kullanmış ve katkı almıştık. Emre Akbaba ise ona göre daha net forvet özellikli. Alanyaspor'da da bu tarzda oynamış ve piyasa yapmıştı.

Falcao da, Emre Akbaba da maç sonunda birbirleri üzerindeki uyumdan bahsetmiş. Falcao'yu rakip ceza sahası içinde topla buluşturmakta zorlanırken, o sorunu aşıyoruz. İlk yarıda Emre Akbaba'nın müthiş asistinde kaçırdığı bir gol var mesela. Kimse beklemezken bir anda kilit açıldı. Uyumdan kasıt işte. Emre Akbaba bu pasları denemeye devam edecek ve bu da Falcao'ya yarayacak.

Denizlispor karşısında Falcao'nun istatistikleri şu şekilde;

Gol: 1
Kilit Pas: 2
İsabetli Şut: 3
Toplam Şut: 8
Topla Buluşma: 50
Rakip Ceza Sahası İçinde Topla Buluşma: 15
İkili Mücadeleler: 5/11

İlk yarıda kaçan golleri formsuzluğa bağlıyorum. 2. yarıda attığı goldeki bitirişi ise usta işiydi. Takım da biraz ona göre oynamalı. Falcao hala kendisine nasıl pas atılması gerektiğini gösteriyor. Rakip ceza sahası içinde topla buluşması için Emre Akbaba'nın payı büyük olacak. Onyekuru oynamaya başladığında da Seri'yi konuşacağız.

4-2-3-1'e dönüş güzel. 10 numaralı düzen değil de, forvetin arkasında 2. forveti kullandığımız bir yapı. Böylelikle Lemina / Seri uyumu da çok daha iyi. Solda da koşucu Onyekuru olunca tüm dişliler yerine oturacak. Eksikler olsa da oyun gelişim gösteriyor. Geçen haftalar Galatasaray'ın lehine olacaktır.

7 yorum:

  1. Abi sence bu Belhanda meselesi ne olacak ? Artık ona ihtiyacımız kalmadı ama 4.5 milyon euro maaş teklifi gelmedi diye gitmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an lüks, mevcut düzende hiç şansı yok. Kiralanması da bir ihtimal olabilir artık.

      Sil
    2. şu anda seri'nin tek alternatifi belhanda.

      Sil
  2. Bu çift forvetli bir oyun olarak sayılabilir. Fatih hoca bunu iki direkt forvetle oynardı ama bu da mantıklı su anki koşullarda. Özellikle Emre Akbaba'nin sevdiği tarz bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanyaspor'da bu şekilde vitrin yaptı. Biz onu ilk kez doğru kullanıyoruz.

      Sil
  3. bu takımın yaza kadar eksiği artık stoper.
    bize uygun bir stoper bulabilirsek, bu takım şampiyonluk yarışı içinde son haftalara kadar olur. bu sene işimiz çok daha zor, bir sürü rakip var.
    Ama en iyi kaleci ve en iyi bitirici golcü bizde. 5 haftalık başlangıç sürecini kayıpsız geçmeyi başarırsak, fenerbahçe maçını alıp ligdeki iddiamızı ortaya koyacağımıza inanıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir