11 Ocak 2020 Cumartesi

Luis Abram & Galatasaray, 2019 Ocak ayındaki kaynak bugün yok


Bu tarz scout hamleleri de konuşuluyor. En azından medyada okuyoruz. Kaynak oluşturulması dahilinde düşünülebilecek hamleler. Her yazıda belirtiyorum ama hala ciddi bir futbolcu satışı gerçekleştirmedik. Bu gerçekleşmediği sürece de ya kiralık, ya bonservisi elinde, ya da fırsat tadında hamleler kovalayacağız. Luis Abram zor, ciddi kaynak gerekiyor. Hatta o satış Belhanda gibi bir ismin de gidişi değil, Marcao mu diye düşündürüyor.

Marcao'nun ayrılık ihtimali yazın konuşuluyordu. Yazın Atalanta'dan teklif aldığı söylense de rakam beğenilmemişti. Bu tarz transferlerin amacı bu. Mümkün olan en az rakama alıp, çok daha ciddi bedellere satmak. Bunu da süreklilik haline getirebilirsek ekonomik anlamda iyi şeyler konuşabiliriz. Biraz da Şampiyonlar Ligi'ne güvendik aslında, piyasa yaptırmayı denedik. Luyindama o piyasayı biraz olsun yapsa da şanssız sakatlık geçirdi. Marcao ise iyi bir dönem geçirmedi.

Bu tarz solak stoperler konuşulunca "Marcao sonrası adına" düşünüyorum. Luis Abram ciddi bir potansiyel tabii. 10 milyon avro'nun aşağısına ineceklerini çok düşünmüyorum. Basındaki teklifler ise Luyindama usulü. Ocak ayında kiralama, yazın ise zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girişi. Bunu da her takıma kabul ettiremeyiz. Luis Abram'ın başka talipleri de olacaktır ve kendisinin ciddi bir potansiyeli var.

Özellik olarak Marcao'ya benzetiyorum. Fizik ve oyun tarzları benziyor. Sol ayaklı, pasör, ortalama hızda stoperler. Luis Abram'ın farkı konsantrasyon noktasında olur. Bunun dışında ise hemen hemen benzer tarzlar. Luis Abram daha çok konuşuluyor tabii, potansiyeli yüksek ve bilinen bir futbolcu. Marcao'yu transfer ettiğimizde ise kim bu sorusunu soruyorduk. Elimizde harcayabileceğimiz paralar olsa bu tarz birçok potansiyel var.

Transferi bir şekilde gerçekleşirse büyük iş olur. Gündeme gelmesi dahi doğru yolda olduğumuzu gösterir. Zor ama, maddi açıdan zorlar sizi. Sattığın kadar al durumu oldukça zorluyor. Rahat hareket edilemiyor ve maalesef fırsat ya da kiralık futbolcu kovalamak zorunda kalıyorsun. Gençleşirken dahi kiralık isimleri konuşuyoruz. Geçen Ocak ayında oluşan bütçe bugün yok. Pek oluşacak gibi de görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir