11 Ocak 2020 Cumartesi

Ryan Babel Ajax'ta


Ffp açısından başarılı bir iş. 6 ay için 1.55 milyon avro alıyoruz, futbolcunun 6 aylık maaşı da 1.25 milyon avro. 300 bin avro kiralama bedeli gibi bir şey oluşuyor. "Sattığın kadar al" kapsamı ise 1.55 milyon avro'yu işliyor. Kiralık gelen ve yeni gelecek isimler adına kaynak oluştu. Euro 2020'i de düşünerek Babel'e piyasa yaptırma hamlesi. Bence başarılı iş.

Babel / Galatasaray ilişkisinde frekansı bir türlü bulamadık. Solda Babel, Sağda Feghouli, orta sahada Seri, Nzonzi diye saymaya başladığımızda takım çok hareketsiz kaldı. Onyekuru'yla bir hücum ezberi vardı. Babel farklı isim, o geldiğinde biraz daha teknik ağırlık dedik ve başarısız olduk. Hatta bir ara Babel'i de Onyekuru gibi kullanmaya çalıştık.

Babel'den beklentim yüksekti. Beşiktaş'ta da gelgitli günleri olsa da büyük oynadığı, takımı yukarı taşıdığı maç sayısı çoktu. Euro 2020'i de düşünerek en azından ilk sezonunda iyi işler görürüz diye düşündüm. Tutturamadık bir türlü. Babel'in hak hareketleri de buraya uymadı, Galatasaray da onun oyun yapısına uygun bir kurgu oluşturamadı. İki taraflı işlemeyen bir iş.

33 yaşında ve Ajax'dan döndüğünde 2 yıl daha kontratı olacak. Babel'i de pek düşünmeyeceğiz gibi. Bu yüzden piyasa yapmalı ve yaz aylarında satışı gerçekleşmeli. Euro 2020 için iyi bir Ajax performansı izleriz. Euro 2020'de de bir şeyler yapabilirse olası satışın önü açılır. MLS, Katar ya da Suudi Arabistan. Ciddi kazanabileceği her yere gider. Özellikle de MLS olursa.

Galatasaray'da kalması halinde Euro 2020 adına pek şansı kalmayacaktı. Onyekuru ve Jesse gibi hamlelerin ardından kanatta şans bulmak zor. Hız diyeceğiz çünkü, tempolu isimlere yöneldik. Forvette ise Andone'nin dönüş ihtimali oluştu derken Babel yine taca çıkıyor. Yedek bırakmak için de lüks. Ne olursa olsun ismi ve önemli bir kalitesi var.

10 yorum:

  1. Gidisi basarili bir is ama abi gelisi hic degil. 2 milyon imza parasi. Ve 6 aylik maasi 1, 25 milyon. Babel'in bize 6 ayda maliyeti 3,250,000 Euro. Sonra FFP bahanesi duyuyoruz isler køtu gidince. Falcao'nun maasi elestirilmez. Bende etmiyorum. Cunku kendisi Falcao. Dunyanin en iyi forveti olmuslugu var. 5 milyon euro bile az. 10 milyon euro uzeri cok rahat kazanirdi disarida. Ama Babel'in gecmisi hic bir sekilde 2 milyon euro imza parasini hak etmedi. Bonservisiz almaktan ne anladim ozaman? Onyekuru'nun bize toplamda 1,5 senelik maliyeti 6 aylik Babel ediyor. Saka gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasası yok değildi. Belli ki tekliflerde vardı ve biz ısrarcı olduk.

      Sil
    2. Biz ısrarcı olsak da 32 yaşında adama 2.5 milyon dan 3 sene garanti kontrat vermek felaket bir iş. Ajax'ta başarılı olmazsa elimizde 33 yaşında ve garanti 5 milyon Euro ödeyeceğimiz yaşlı ağır bir futbolcu olacak.

      Sil
    3. Buradan bakınca öyle. 2 yıllık iyi görüyordum bu işi, 3 yaptılar.

      Sil
  2. çok büyük beklenti sahibiydim ama hayal kırıklığı oldu. falcao'nun gelişinden bile daha fazla sevinmiştim gelmesine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevindim ama o frekansı bir türlü tutturamadık.

      Sil
  3. Bonservis olmamasına rağmen maaşıyla ve imza parasıyla bize ciddi yük olan bir oyuncuydu. Son transferlerle birlikte takımda yeri kalmamıştı. Gitmesi iyi oldu. Yetiştiği kulüp kafasıyla Ajax belki bırakmak istemez sezon sonunda iyi oynarsa orda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cv'yi başka türlü alamazdık :( Ajax bırakmak istemese de o yıllık
      ücreti ödeyemez. Babel fedakarlık yapmalı.

      Sil
  4. Beklentim yüksekti.Kamp döneminin de en iyisi olunca beklentim daha da arttı ama gerek üst üste oynaması, gerekse oynadığı maçlarda takım hücuma çıkıp topu rakip yarı sahaya yıkmışken el freni görevi görmesiyle çok kötü bir dönem geçirdi.Umarım iyi oynar da kurtuluruz tamamen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frekans tutmadı maalesef, ben böyle görüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir