14 Ocak 2020 Salı

Seko Fofana & Galatasaray, bu transfer için Belhanda'nın satışı da yetmez


Medyada adı geçtiği ve sorulduğu için yazıyorum. Yoksa imkan verdiğimden değil. Bu transferi gerçekleştirmek için Belhanda'nın satışı da yetmez. Bugün Belhanda adına ciddi bir teklif olduğunu düşünmüyorum. Arap kulüpleri diyoruz da, nerede o teklifler? Fransa Ligi'nden bazı iddialı takımların kiralık olarak istediği konuşuluyor ki bu da bir şeyi kurtarmaz.

İlla bir orta saha transferi yapacaksam, benim de düşüncem 6.5'dan 8 numara gibi bir isim almak olur. Lemina'nın sezon sonunda olası vedasını düşünerek böyle bir hamle yaparım. Lemina'nın sık sakatlıkları da bunda etken. Takımın olmazsa olmazı ve onun yokluğunda orta sahada sertlikten geriye bir şey kalmıyor.

Böyle bir transferi gerçekleştirmek için imkan lazım. Belhanda'dan kaynak oluşsa, miktara bağlı bir scout hamlesi yapardım. Gidip de gelen tüm parayı 1 futbolcuya vermezdim. Böyle bir lüksümüz yok çünkü. Az paraya mümkün olan en iyi işi yapmalıyız. Sallıyorum, 10 milyon avro geldi desek bu paraya 3 futbolcu almamız gerekiyor.

Fofana değerli bir futbolcu. En kötü ihtimalle 10 milyon avro konuşulur ki bunun ihtimali de çok düşük. Fofana için ciddi maliyetleri gözden çıkarmak gerekir. Udinese onu 4 yıl önce 3.5 milyon avro'ya almıştı. Şu an 24 yaşında ve transferi adına ciddi şekilde konuşulmaya başlandığı zamanlardayız.

6.5'dan 8 numara diyelim. Savaşçı, mücadele özelliği çok yüksek, atlet, tempolu, bunun yanında pas özelliği de kıymetli bir futbolcu. Tekniği Lemina'nın 1 çıt aşağısında ama tempo olarak aşağıda kalmayacak, hatta mücadelesiyle o ayarda bir futbolcu. Lemina'yı aşağı çeken sakatlıklarıydı. Fofana ise biraz daha istikrarlı.

Daha makul transferleri konuşmak gerekiyor. Fofana gibi bir isim Udinese'de gözden düşecek ki bizde gidip kiralamayı deneyeceğiz. Murillo transferinde olduğu gibi. Fofana ise istikrarlı, iyi bir çizgisi var. Kısa zaman içinde çok daha iddialı bir transfer gerçekleştirir. Biz de ancak gittiği takımda tutunamaması halinde bu transferi konuşuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir