12 Şubat 2020 Çarşamba

Galatasaray 3-1 Alanyaspor, iş bu noktaya gelmişken elenmek üzücü oldu


İtiraf edeyim, maç öncesi çok fazla tur atlama yanlısı değildim. 2-0'ın dezavantajı büyük ve ilk maçta sahaya çıkan kadroya bakınca da kupayla alakalı ciddi değiliz gibi düşünmüştüm. Alanyaspor iyi bir takım, hele ki bu skor avantajının ardından. Çıkan 11'le iddia ortaya konuldu, reaksiyonla da o iddianın altı dolduruldu. İş bu noktaya geldikten sonra elenmek de oldukça üzücü. Turu verdik, bence lig adına büyük bir avantaj yakaladık. Gösterdiğimiz reaksiyon ve mücadele de şampiyonluk yolunda önemli bir mesaj.

Galatasaray'ın hızlandığını ve tempo kazandığını söylesek de sahadaki bazı kaliteli ayaklar bizi aşağı çekebiliyor. Feghouli kötüydü, özellikle de bitirme noktasında. Gol adına birçok imkan bulsa da çok alakasız vuruşları vardı. Sağda da oyunu sürükleyemedi, Mariano yalnızdı. Bu tarz maçlarda ayağa kalkması ve maçı sürüklemesi gerekiyor. Geçen sezon bunu yapıyordu, bugün de ihtiyacımız var.

Seri ise başlı başına sorun. Yine kaliteli bir ayak ve Onyekuru'nun 11'e geçişiyle etkisinin yükselmesini beklediğim bir isimdi. O ise vasatı aşamamaya devam etmekte. Takım hızlanıyor, tempo kazanıyor diyoruz ama Seri o tempoyu aşağı çekiyor. Basit bas hataları ve tempodan noksan oyun. 2. yarıya başlarken Seri / Onyekuru değişikliğini bekliyordum. Ömer Bayram da merkeze geçebilirdi. Çünkü Galatasaray'ın topu rakip yarı sahasına taşıma ihtiyacı vardı.

2. yarıya girerken Onyekuru hamlesi takımı hızlandırdı ve 10 dakikada sınırlı kalsa da iyi bir baskı getirdi. Linnes'in oyundan çıkması da doğru, sol kanadı hiç kullanamıyordu. Topu sağıma alayım derken geçen zaman var. Hoca o an Ömer Bayram'ı sol beke alıp kanadı işletmeyi denedi. Tuttu da diyebilirim. Ben Seri'nin oyundan çıkmamasındayım. Belhanda hamlesi 45'de gelebilirdi. Takımı daha hızlı öne taşımak için ideal görünüyordu.

1-0'ı olabilecek en iyi zamanda bulduk. Peşinden gelen pozisyonlar da var ama rakip oyunu çabuk dengeledi. Skor aradığımız için doğal olarak risk alıyoruz. Rakip de kanatlarda oluşan açığı iyi kullanarak 1-1'i buldu. Linnes zaten sahnede yoktu, Mariano da yalnız kaldı. 1-1 sonrası da durulduk, ilk yarıda reaksiyon yoktu. 2. yarıda o etkiyi gördük ve turu alabilecek pozisyonları bulduk. Bitiricilik konusunda kötü olduğumuz anlar kadar, rakip kalecinin de yaptığı müthiş işler var.

Jesse hamlesine anlam veremedim yalnız. Ham, işlemek lazım ama şu an bu seviyede tutunmak adına zorlanacak. Açık alan olsa tamam diyeceğim. Rakip tamamen kapanmışken orada oyun aklını ortaya koyacak isim değil. Kenarda forvet bulundurmamak handikap oldu. Falcao ve Andone'yi bugün aradım, kenardan getirebilsek hücum etkisi büyürdü. Maalesef yine Donk'u forvete atmak zorunda kaldık ve bir noktada kontrolden çıktık. Neyse ki Ömer Bayram gibi iyi bir sol ayak ve Adem Büyük vardı.

17 yorum:

  1. Teknik detaylarda kaybolmamak lazim. Ilk defa gecen sene ki Basaksehir macindan bu yana boyle suursuzca baski kuran, isteyen ve ac bir Galatasaray izledim. Benim yuzum guldu ve umutluyum. Taktik maktik yok bam bam bam.

    YanıtlaSil
  2. bu feghouli o maaşı alacak topçu mudur ya ??? yemin ediyorum üzülüyorum böyle paralara. feghouli avrupa'ya gitse 1,5 m€ ancak alır. burada ise toplamda 5'e yakın para alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir para ki Katar, Suudi Arabistan istediğinde parayı beğenmemesine yol açıyor.

      Sil
  3. Seri yerine Bayram oynamali orda Onyekuru ilk 11'e gecince.

    3 mactir yazdigmi yine yaziyorum. Emre Akbaba 60'dan sonra oyundan dusuyor. Neden onu da anliyabiliyorum. Ama niye hala 80'dakika da degisiklik yapiliyor anlamiyorum. Yine ayni inat. Yorulunca takimin boyu cok fazla uzuyor. Bunun cøzumu hizli kanat Sekdika degil ama orta saha'ya direnc getirecek Taylan ve Belhanda. KazAnilabilirdi. Oyuncu degisikliginde daha dogru ve zamanli hamleler yapilsaydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal ama, 1 yıldır sahada yok. O an Taylan Antalyalı düşünülebilir ya da daha erken Belhanda. Katılıyorum görüşüne.

      Sil
  4. bence güzel oldu. hem iyi oynadık hem elendik. takımı beğendim. lig adına büyük umut verdi. moraller yüksek.

    tek korkum malatya maçında yorgunluk olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum olacağını, o maçı bir şekilde geçeriz.

      Sil
  5. elendik ama güzel elendik..trübünler çok iyiydi takımda cevap verdi oyun ve skor olarak. lakin bu bir kupa maçı ve deplasmanda atılan gol kuralı sonuçu belirledi. alanyaspor fizik kondisyon oyun disiplini olarak çok iyi durumda bir haftada 3 büyük maç yaptılar ama maç sonu diri kaldılar bazı oyuncularının özel ekstra dışardan bir hoca ile çalıştıklarını biliyorum ama bizde hiç geri kaçmadık, çok yıprattık, geri ittik çok çok az pozisyon verdik bu oyun , bu çoşku maç çıkışında metroda herkesten olumlu dönüş aldı inananlar bir an önce pazar maçını bekliyorlarlardı.sizin yazdıgınız fegulı ve seri yorumlarına katılıyorum umarım artık onlarda önümüzdeki tek ama en önemli hedefe odaklanırlar mayıslar için birkaç oyuncumuzun hali hariç iyi bir mesaj verdik.yine filmin sonu mutlu bitecek inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kötü durumda değiliz aslında. Skor dezavantajı sorun oldu ve daha fazla efor gösterdik.

      Sil
    2. dogru .artık bunun altına düşmeden bir tık daha yukarı çıkarabilirsek dahada iyi olacagız . birde bu maç önü ısınmayı çok iyi ve dogru yaptık bunun faydasını gördük umarım böyle devam ederiz deniyor ya ilk yarıları boşa geçiriyoruz bu kısmi olarak biraz ısınma ile ilgili ezberlenmiş tekrarların faydası yok.

      Sil
  6. Alanyaspor cidden çok iyi bir takım onlara karşı bu üstünlüğü kurabilmek önemli... Tek sorun şu ki 1-0 öne geçtikten sonra kontrolü kaybettik ve hemen cezayı kestiler.

    YanıtlaSil
  7. naçizane görüşüm; ilk maçı içerde, rövanşı deplasmanda oynamak çok daha avantajlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tam tersini düşünüyorum. Deplasmanda 1 gol atabilince 2. maç için her şey çok rahat oluyor.

      Sil
  8. Ben zaten elenelim istiyordum. Ama böyle bir oyunla elenmek lig için umut vericiydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir