11 Şubat 2020 Salı

Kasımpaşa karşısındaki Galatasaray'ın saha içi yerleşimi fazlasıyla ilgi çekiciydi


Kasımpaşa karşısındaki Galatasaray'ın saha içi yerleşimi fazlasıyla ilgi çekiciydi. Bekler de dahil olmak üzere 6 hücumcuyla oynadık ve hepsi de hemen hemen aynı hizadaydı. Linnes, Ömer Bayram, Adem Büyük, Emre Akbaba, Feghouli ve Mariano. Hatta Seri de bu isimlere oldukça yakın. Bu hem ön alandaki baskıyı, hem de Galatasaray savunmasının olabildiğince orta sahaya yaklaşması demek. Takım boyu kısalmış ve çok daha güçlü hareket ediliyor.

Bekleri nihayet oyun içine katabildik. Takımın daha tempo kazanması ve seri hareket etmesi de bunda etken. Ligin ilk yarısında Mariano / Nagatomo ikilisi mevcut temposuzluğun en önemli nedenlerindendi. 2. yarıdaki kurguda ise Mariano en iyi isimlerden birine dönüştü. Müthiş bir hücum katkısı veriyor ve son oynadığı maçların hepsinde asist yapıyor. Solda Saracchi ya da Linnes gibi tempolu isimlerin kullanılması da kanat dengesini sağlıyor diyebiliriz.

Feghouli de Mariano'ya oldukça yakın. Aralarında geçen sezonlardan kalma iyi bir ezber var. Geçen sezon Emre Akbaba'nın yerinde Belhanda oynuyordu ve üçü arasında bu üçgen kuruluyordu. Emre Akbaba daha farklı bir profil, forvet özellikli diyelim. Feghouli de 3 aylara girince, Mariano'yla birlikte Galatasaray'ın en önemli oyun aklı oldular ve sağ kanattan geçen sezonlarda olduğu gibi güçlü geliyoruz.

Ömer Bayram en önemli kozlardan biri. Takımı öne taşıyan, ön alandaki presi başlatan ve hareketliliği sağlayan isimlerin başında. Kasımpaşa karşısında da neredeyse en uçta o var. Bir anda forvet özelliği de kazanmış oldu. Bu sezon muhteşem bir oyun gelişimi oldu. Önce orta saha diyorduk, şimdi de kanat forvet. O da sol kanatta büyük bir koz. Saracchi arkasında olduğunda daha da büyüyor.

Şu an aksayan tarafın Seri olduğunu düşünüyorum. Biraz geride kalmış diyebilirim. Onun da orta saha çizgisine daha yakın, hatta önünde olmasını isterdim. Bir anlamda 3'lü savunma gibi de oynuyoruz. Lemina stoperlerin arasına çok giriyor ama topla çıkabiliyor ve sizi orta sahanın önüne hızlıca taşıyor. Nzonzi ya da Fernando 3. stoper gibi oynadığında böyle değildi, onlar orada kalıyor. Lemina ise farklı. Yanında daha tempolu ve hızlı hareket edebilen bir orta saha olsa kurgu çok daha değer kazanacak.

11 yorum:

  1. lemina-mensah çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mensah tarz olarak doğru ama istikrarda problemli.

      Sil
  2. Kasımpaşa ya böyle oynarsın ki onda bile ikinci yarı nasıl sıkıntı yaşandı gördük. Fenerbahçe ye karşı böyle oynarsan aninda cezanı keserler. Cok bayildiginiz mariano nun gram defans katkısı yok saracchi de oyanarsa ki onunda gram defans katkısı yok... yeni bir 6 0 faciası için her şartı hazırlamış oluruz. Bu yerleşim dogru bir yerleşim değil fikstürün kolay olması yanıltmasın. Gol atıyor evet bu takım ama savunması yok. Ciddi rakiplerde göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçeli arkadaşlar gibi sen de üzüleceksin gibi duruyor. Galatasaray'ın bir sorunu da bu zaten, kendi içiyle de mücadele etmesi. En azından Galatasaraylı olduğunu iddia edenlerle.

      Sil
  3. Abi mahkeme Galatasaray'a kayyum atanması davasını reddetti. Bununla ilgili ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
  4. Nzonzi stoper gibi takılıyordu, öne taşıyamıyordu topu, ağır futbolcu. Lemina hareketli, topla çıkışları çok iyi.

    YanıtlaSil
  5. Bu resmi görünce aklıma Galatasaray admininin kadro paylaşım şekli geldi. Öyle bir paylaşıyor ki kimin nerede oynadığını anlayamıyoruz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik heyet öyle istiyormuş gibi bir şey duymuştum.

      Sil
  6. Sağ kanatta istediklerimizi yapıyoruz. sol kanatta da Saracchi varken yapıyorduk umarım hemen geri gelir. Orta sahada ise Lemina çok kıymetli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi dönecektir. Belki Malatya karşısında da riske atılmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir