10 Mart 2020 Salı

Bugün mevcut şartları iyi kullanmanın altını çiziyorum


Önder Özen'i çok sever ve hangi platformda olursa olsun takip ederim. Sadece saha içine odaklı, müthiş yorumları vardır. Donk hakkındaki yorumu da oldukça hoşuma gitti ve paylaşmak istiyorum. Donk özelinde geçtiğimiz haftalarda da konuşmuştuk. Belli ki konuşmaya da devam edeceğiz. Bu istikrarın her geçen hafta altını tekrar çizmek gerekiyor. Performansı dalgalanır, güven olmaz diye bakarken şu an güven sıralamamda ilk 3'ün içine yazabilirim.

"Hiçbir büyük takımın stoperi şu anda Avrupa'da, güvercin gögüs, atlayacak, zıplayacak stoper değil, onlar bitti. Büyük takımın stoperi oyuna girecek, o da Donk işte."

Atlamalardan, zıplamalardan kasıt eski tip stoperler. Mücadelesiyle ön plana çıkardığımız, tekmeye kafa uzatan, çalışkanlığından şüphe etmeyeceğimiz ama bir noktada tıkananlar. Ahmet Çalık böyle mesela, ya da Semih Kaya böyleydi. Müthiş karakterler, mücadeleci, savaşan futbolcular. Kaliteleri ise tartışılacak. Hatta çoğumuz da takımın seviyesine yakıştırmıyor bile. Yine alternatif olarak düşünürsün de, ilk 11 adına bu kalitede isimler gerekiyor.

Futbol değişiyor. Kalecide dahi ayaklara, topu oyuna nasıl sokabildiğine, pas kalitesine bakıyoruz. Stoperde de savunma özelliklerinin yanında geriden oyun kurabilmesi, topla çıkabilmesi, pas oyununa verdiği katkı aranıyor. Hele ki Galatasaray gibi bu oyunu oynamaya çalışan ve üstünlüğünü rakibe hissettiren takımlar için. Haliyle de Donk doğru stoper işte. Donk / Marcao tandeminin Galatasaray'a sağladığı en büyük katkı bu.

Her ikisi de pas kalitesi iyi, topla çıkabilen ve baskı kurduğunuz anda orta sahanın ilerisinde dahi pas yapabilen futbolcular. Donk, birçok pozisyonda topla çıkıyor ve takımını rahatlatıyor. Sivasspor deplasmanında da bazı anlarda geride baskı yedik ve pasla çıkmakta zorlandık. O anlarda Donk topla çıktı ve takımını rahatlattı. Luyindama'da bu özellik o kadar iyi değil. Onu daha çok savunma özelliği ve gücüyle ön plana çıkarırız. Bu işleri Marcao yaptığı için birbirlerini dengeliyorlardı.

Donk farklı özellikte. Luyindama'nın Donk'a göre çok daha baskın olduğu özellikler olsa da bugün mevcut şartları iyi kullanmanın altını çiziyorum. Donk / Marcao ikilisiyle bu yakalandı ve dikine oyunda elimiz çok daha kuvvetlendi. Donk'un şu istikrarı da beklenmeyen bir katkıydı. Ocak ayında yana yakıla stoper transferini ben de yazıyordum. Donk'un iyi alternatif olacağını ama uzun vadede güvenemeyeceğimizi söylüyordum. Beni de yanılttı ve bundan çok memnunum.

Desteklerinizi beklediğimi her fırsatta dile getiriyorum.
Destek olmak için de;
Blogdaki tanıtımlardan birine, gün içinde atacağınız 1-2 tık yeterli olacak :)

2 yorum:

  1. Luyindama nın yokluğunu çok arayacagimizi düşünüyordum açıkçası ama donk orayı öyle bir doldurdu ki bugün luyindama dönse donk mu luyindama diye kırk kere düşünürüm açıkçası. Beklemediğim bir performans gösteriyor ve böyle devam etmesini de çok istiyorum. Bu sezon şampiyon olursak en büyük katkılardan biri donk olacak. Fenerbahçe maçında serdar 'ın karşına dikilmesi ise bu sezonun benim için unutulmaz görüntülerinden olacak. Kiralık döndükten sonra bir beklentim yoktu ama beni gerçekten yanılttı ve ben böyle yanılmaya her zaman razıyım. Helal olsun böyle devam etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünüyorum. Nedeni de özelliklerinin farklılığı. Donk'un topla çıkabilmesi, tekniği ve lider özelliği fark yarattı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir