2 Mart 2020 Pazartesi

Falcao'nun son 2 maçtaki rolünü de çok beğeniyorum


X takımın hücum organizasyonunun gelebileceği en iyi nokta, gol atacak futbolcusuna topu boş kaleye yuvarlama imkanı oluşturması olmalı. En azından benim için böyle. Galatasaray'ın gelişen hücum organizasyonunda da bunu görmeye başladık. Topu kenardan getiriyor, içeri kat ediyoruz ve altı pas içinde topu boş kaleye yuvarlıyoruz. Gençlerbirliği karşısında Falcao'nun bu yönde 2 golü var. Yine bu tarzda girilen birçok pozisyonu da izledik.

Falcao'nun son 2 maçtaki rolünü de çok beğeniyorum. Bu rol "ısrarla gol aramasından" öte, takımı oynatmasına yönelik. Fenerbahçe karşısında kusursuz bir planın parçasıydı. Rakip ceza sahası içine pek girmedi ve Serdar Aziz'i oradan uzaklaştırdı. Sonrasında da Jailson ve Onyekuru baş başa kalmıştı. Orta sahaya kadar sıklıkla geldi, pas organizasyonuna katıldı ve o da ön alanda akıl koyan, Onyekuru'yu koşturan isimlerdendi.

Gençlerbirliği karşısında da görüntü çok farklı değildi. Rakip ceza sahası içine bu sefer daha sık girdi ama ana odağı golden öte yine takımı oynatmaktı. Galatasaray'ın hücum planı daha çok Onyekuru üzerinden dönüyor. Her fırsatta Onyekuru'yu rakip savunma arkasına sarkıtmaya çalışıyoruz ve bu işi de iyi yapıyor. Onyekuru topu aldığında da zaten yukarıda bahsettiğim noktaya geliyoruz. Yanında ya Feghouli ya da Falcao boş pozisyonda pası bekliyor.

Fatih Terim'in 4. döneminin ilk Beşiktaş derbisinde Gomis'e verilen rolü hatırlayın. Gomis de o gün gol odağının dışında, biraz daha pivot santrafor gibi oynamaya çalışıyordu. Çok daha fazla koştu ve mücadele etti. Tosic'i de bitiren isim olmuştu. Bu durum da o günün hızlı ismi Garry Rodrigues'e yaramıştı. Tabii Gomis bu oyunu uzun soluklu kabul etmedi, tarzı değil çünkü. Falcao ise ediyor, çünkü onun tarzına uygun.

"Yardımcı forvet" rolü diyebiliriz. Hücumun bir tamamlayıcısı gibi. Orta sahaya kadar gelip top alıyor, oyun kuruyor, pas aksiyonuna katılıyor. Ön alanı boşaltıyor daha doğrusu, stoperi beraberinde gezdiriyor. Alan açılınca da Onyekuru ve Feghouli gibi isimler açık alanda cirit atıyor. Bunu da fizik olarak tam anlamıyla hazır olmamasına rağmen yapıyor. Temposu daha da yükselecek, ayakta kalabilmeyi 90 dakikaya yayacak.

Takımın da en golcüsü. Ligde oynadığı 12 maçta 8 gol var ve maç başına gol ortalaması oldukça iyi. Yaşadığı birçok sakatlığa rağmen geri dönmeyi bildi. Oynadığı son 6 lig maçında da 7 golü bulunuyor. Asıl odağı "gol atmaktan ziyade takımı oynatmak" desek de gollerini de atıyor. Bir bu kadar da kaçan pozisyon var. Bitiricilik ayarı dahi tam anlamıyla oturmuş değil. Yine de öyle büyük bir kalite ki yüzde 50'si dahi fark yaratmış durumda.

14 yorum:

  1. yüzde yüz değil yorumları bana çok mantıklı gelmiyor,25.haftaya geldik hala hazır değil demek saçma açıkçası, demek ki falcao bu yani,34 yaşında nasıl bir hazır olma bekliyoruz,monacoda son senesinde de böyleydi zaten.. daha fazlasını monaco ile ligi aldıklarında,ş.liginde yarı final oynadıklarında veriyordu ,orada da 3 yaş falan küçüktü zaten,bu arada adama kızmıyorum o elinden geleni yapıyor ama sürekli bir daha hazır değil söylemi var ,en hazır hali 3-4 sene önceydi lütfen artık bırakalım bu işleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yüzde yüz değil. Aşırı mantıklı bir yorum bu. 25. haftaya geldin ama arada 2 büyük sakatlık var. Her seferinde geri dönmeye çalışıyor. Şu an Saracchi dahi tam olarak hazır değil. Monaco'daki son senesi böyle değidi, gayet istikrarlıydı, sürekli sahadaydı. Durumu takımın konumuyla alakalıydı sadece. Bu işler bırakılmaz, aşırı doğru bir yorum "hazır olmadığı".

      Sil
  2. Sakatlanmadigi ve takım tempo yaptığı sürece gol atma sıkıntısı yaşamaz. Çok zeki bir oyuncu ve saf bir golcü çünkü

    YanıtlaSil
  3. Buraya adapte olmasi da zaman aldi, güzel olan sey aidiyet hissetmesi bence sakatlanmadigi sürece üzerine koyacaktir zira Feghoulinin yaptigi asist bile beraber oynayarak olacak seyler, ben Besiktas ve Sivas macinda gol bekliyorum Falcao'dan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadıkça yükseliyor, yeter ki sakatlanmasın :)

      Sil
  4. 3-4 tane gol atabilecekken 2 de kalıyor. şunları atsa da ultra süper santrfor vedat ı bi geçse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan da buluyor. Falcao'dan bitirmesini beklediğimiz pozisyonlar.

      Sil
  5. ligde ortalamaya vurduğumuzda dakika başına en çok gol atan oyuncu. yani sakatlık vs olmasaydı, sörloth ile yarış içindeydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ortalama üzerine de bir yazı yazacağım.

      Sil
  6. şu an bence falcao, isminin hakkını tam verdi diyemem. şu an %50-55'i ile oynuyor. %100 bi falcao etkisi görmemiz mümkün değil çünkü o 25-30 yaş aralığına dönemez :) %70'lere çıkabilirse mükemmel ötesi olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 100 derken yaşına oranlıyorum. Elbette Atletico dönemindeki Falcao bir daha olmayacak :)

      Sil
  7. Öyle bir karakter ki ne varsa yemek de onu yer sorun çıkarmaz.
    Şansımız az değil takımımıza katılan oyuncular sadece florya da bulunan kültür ile bu aidiyeti sergilemiyor bence seçilen oyuncular da kim tarafından seçiliyor ise onlar da o güzelliği sergilemeye teşneler.
    Keyifli şeyler manchester da bir aslan var ifadesi mesela halen tüylerimi diken diken eder bu işin özünde karşılıklı sevgi var işte. Denayer Henry kewel sneider Hagi Drogba hangisini sayalım ki.
    Falcao hepimizden çok üzüldü oturduğu süreye belki de gerçekten güzel ve örnek karakterlerden her dem en az bir üst seviye oyuncu bulunmalı Galatasaray'da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para alamadığı dönemler dahi huzuru kaçıracağını sanmıyorum. Gayet aidiyetli ki çok güzel bir özellik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir