13 Mart 2020 Cuma

Galatasaray için olumlu tek şey, Onyekuru'nun dönüşü


Galatasaray için olumlu tek şey, Onyekuru'nun dönüşü. Söz konusu adale sakatlığı olunca korkuyoruz. Galatasaray'da bu tarz sakatlıklar çok oluyor ve en iyi ihtimalle 2-3 hafta sürüyordu. Onyekuru'nun yaşadığı sıkıntı ciddi olmasa da Beşiktaş maçındaki varlığı önemli. Fenerbahçe deplasmanında olduğu gibi rakip savunma arkasında cirit atmasını bekliyorum. Gökhan Gönül ya da sağ beke devşirecekleri herhangi bir ismin karşısında dahi oldukça baskın olacaktır.

Çok kullandığım bir kelime olsa da yine de yazayım. Onyekuru da tam olarak hazır değil. Geçen sezona göre oyununda farkları var tabii. Biraz daha fazla oyununu tekniğe dayandırmış ve pas odağı var. Geçtiğimiz sezon sadece kaleyi düşünüyordu. Tabii geçen sezon kaleyi düşündüğünde "bitirici" etkisi yüksekti. Bu sezon ise o konuda sorun yaşıyor. Bitirmesine alışık olduğumuz pozisyonlarda çok gol kaçırabiliyor.

Kaçırsa da tehdit işte. Onyekuru'yu karşısında gören sağ bek ya da sağ kanat o denli hücumu düşünemiyor ve beklemek durumunda. Hücumu düşündüğü an Onyekuru sarkar ve cezayı kesmeye yaklaşır. Geçen sezon onun bu özelliğine oldukça bağımlıydık. Bugün ise hücum düzeni çok daha çeşitli. Onyekuru da bu sayede daha rahat hareket ediyor. Seri gibi bir pasör ve Falcao gibi mobil oyunu iyi oynayan bir forvetle birlikte hücum çeşitliliği artmış durumda.

Falcao'nun boşalttığı alanı Onyekuru dolduruyor. Sivasspor deplasmanında Feghouli de o alanı doldurdu. Bu güçlü bir hücum planı. Onyekuru'yu bu düzenden çıkardığımız an da 4-3-3'le devam etmenin bir anlamı kalmıyor. 4-2-3-1'e dönüş ve 10 numara Emre Akbaba, sol kanat Ömer Bayram'lı kurguya dönmek zorunda kalacaktık. O da güçlü bir oyundu ama 4-3-3 daha güçlü bir düzen diye düşünüyorum.

Onyekuru'nun alternatifinin olmaması da sorun. Jesse maalesef şu aşamada katkı verecek gibi değil. Tarzları aynı olsa da oldukça ham ve zamanı var. Ömer Bayram oynadığında ise farklı bir formata dönülmek zorunda kalınıyor. Bu yüzden de Onyekuru'nun sağlıklı kalması ve tüm maçlarda sahada olması olmazsa olmaz. En kötü haliyle bile tehdit ve takımın da en önemli hız unsuru. Onyekuru sahada olduğunda hem durdurulması güç, hem de önlem alınmak zorundalar.

2 yorum:

  1. Kanatlarda en doğru ikili ile oynuyoruz eldeki isimler dünya çapında yetenekler değilse bı kanatta golcü özellikli hızlı ters ayaklı, diğer kanatta da oyun kurucu ayakları iyi oyunu okuyabilen bir isimle oynamak büyük avantaj oluyor her zaman. Hücum çeşitliliğini ve seçeneklerini artırıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir