3 Haziran 2020 Çarşamba

SC transfer 2020 #2; Oğulcan Çağlayan


Sezon başında hamle yaptığımız "bedelsiz yerlilere" bakınca, Oğulcan Çağlayan ismi yeni sezon adına sürpriz olmayacaktı. Fatih Hoca, inandığı ve bildiği yerlileri transfer etmekten çekinmiyor. Oğulcan Çağlayan'ı da Galatasaray'daki 3. döneminde altyapı için transfer etmek istemiş ama yetiştirme bedelini ödemediğimiz için futbolcu ayrılmak zorunda kalmıştı. O günden bu güne gelişimi beklenen düzeyde olmasa da, yaşının 23 olması nedeniyle hala bir şansı olacak.

Benim bu konuda önceliğim Ali Yavuz Kol. O da ciddi bir potansiyel sahibi ve kiralık olarak formasını giydiği Tarsus İdman Yurdu'nda da iyi bir gelişimi var. Hazırlık kampında da tutmuştum. 19 yaşına göre ciddi bir fizik avantajı var. Hız ve teknik özellikleri de iyi düzeyde. O da Oğulcan Çağlayan gibi hem ileri uçta, hem de kanatlarda oynayabiliyor. Kamp döneminde mutlaka onu da göreceğiz. Mevcut gençlerimiz adına örnek olması gerekiyor.

Atalay Babacan ve Yunus Akgün gibi isimler ondan 1 yaş büyük olsa da hala U19 forması giyiyorlar. Ali Yavuz Kol ise 1 yıllık ciddi bir profesyonel kariyer edindi. Lig fark etmez, önemli olan forma giymesi. Tarsus İdman Yurdu'ndaki görüntüsü de oldukça istikrarlı. Genç futbolcuların bir an önce oynayabilecekleri kulüplerde kiralık olarak forma giymesi, tabir-i caizse de dayak yemeleri gerekiyor. Yaş 20 oldu, hala U19 forması giymek gelişime katkı sağlamaz.

Oğulcan Çağlayan'a dönersek. Bu transfere de karşı olmam. Yaz döneminde birçok isme karşı durmuştum ama gün sonunda Fatih Hoca haklı çıktı. "Bedelsiz yerli" noktasında da katkı alabileceği isimleri transfer etmesi doğru olacaktır. Adem Büyük net bir örnek değil mi? O da gelirken " altta şu, bu var" diyorduk. 32 yaşında olsa dahi bir futbolcunun ne denli katkı verebileceğini gösterdi. Eminim ki Yusuf Erdoğan da gelseymiş katkı verirmiş. Buna inanır oldum.

Oğulcan Çağlayan, hızlı ve yetenekli bir isim. Forvet ya da kanatlarda kullanabileceğiniz, sizi hücuma hızlı çıkaracak ve dinamizm getirecek futbolculardan. Yaşı da henüz 23, gelişimi adına önü açık. Fatih Hoca'nın tedrisatında önemli işler yapabilir. Çok büyük bir bedel olmayacak bu transferde. Bonservis yok, yaş genç ve düşük yıllık ücret. Zarar da getirmez, her şartta elden çıkarabilirsin. Görmek lazım diye düşünüyorum.

18.03.2020 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. kotu bir oyuncu.inanmiyorum bu transfere. Adem ve Yusufun adi yanina yazilmaz. Hatta o kadar yetersiz ki hala nasil stsl de forma giymesi tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Erdoğan'ın yanına yazılmaz ve ciddisin :)

      Sil
  2. İnsAllah transfer edilir..
    Bir zamanlar Muhammet Demir vardi adi adi her transfer donemi bizimle aniliyordu
    Alt yas yas kategorilerde iyi bir istatistiği vardi..
    Her Galatasaray macinda jeneriklik gol atiyordu ancak olmadı.. yanlış bilmiyorsam su an Sivassporda o da potansiyeli olan bir isimdi
    Ogulcanda öyle.. transfer olursa yerli Baros olur net.. en azindan daha makul bir benzetme yapalim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sakatlıkları olmasa şu an olduğu noktadan çok daha ötesindeydi Muhammet Demir.

      Sil
  3. Tutarsa ne âlâ olmazsa da riski olmayan transfer. Bol bol ihtiyacımız böyle oyunculara artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ihtiyacı doğdu, durmadan deneyeceğiz artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir