22 Mart 2020 Pazar

SoruYorum #2; Seri yerine alternatifi olarak kimi düşünürüz?


SoruYorum'un 2. kısmını bu kadar erken yapmayı düşünmesem de, ilk kısmın altına çok güzel sorular geldi. Bu sefer Twitter değil de bloga gelen sorular üzerinden devam edelim. Seri, Avrupa özlemi ve yılların çözülemez konusu olan üyelik durumu. Sorusu olanlar yorum kısmına veya Twitter'da bu post'un altına yazabilir. Üzerine konuşur, birlikte yorumlarız. Başlayalım..

Alican Tekin soruyor; 
Seri'nin regista oynadığı ve önünde iki hareketli isimle oynadığımız senaryoda çok başarılıyız. Aynı seviyede olmasa da final oynayan Juventus'ta Pirlo, önünde de Pogba ve Vidal böyle bir orta saha oluşturmuştu. Bu anlayış üzerinden devam edeceğimizi düşünüyor musun? Böyle oynamak istersek Seri'nin yerine kimi düşünürüz alternatifi olarak?

Alican Tekin ismi bu blog için oldukça önemli. Hemen hemen her yazı altına mutlaka kıymetli yorumunu bırakıyorsun ve blog üzerinde emeğin çok büyük. Sana teşekkür ederek başlamak isterim :)

Şu an o anlayıştan vazgeçtik gibi. Lemina geri dönünce Seri yeniden 8 numaraya geçti ve orta saha düzeni bozuldu. En azından 3'lü orta saha için. Lemina / Seri bir arada oynuyorken 4-2-3-1'e yakındık ve önlerinde forvet özellikli bir Emre Akbaba vardı. Lemina 6, Seri 8 devam edecekse 4-2-3-1'e dönülmeli. Seri 6'ya geçecekse de Lemina'yı 8 yazmak, yanında da Ömer Bayram'ı kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

Gelecek sezon ne olur bilemiyorum. Lemina / Seri ikilisini tutamayacağız gibi görünüyor. Hangi tipte orta sahalar düşünülüyor bilemem. Bana sorarsan Seri gibi "regista" tipli bir 6 numara düşünülmüyordur. Fatih Hoca yine Lemina gibi bir 6 numara isteyecektir. İsim şu olur diyemem, ffp şartlarında ne olacağını bilemeyiz çünkü. O an ortaya çıkacak fırsatları görmeliyiz ki üzerine yorum yapalım.


Adsız sorusu;
Ben de bir soru sorayım. Sence Galatasaray Avrupa'daki eski başarılı günlerine dönebilecek mi?

Kısa vadede zor görünüyor, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde. Ffp şartlarında doğaçlama hareket ediliyor ve belli ölçülerde yapacak bir şey yok. Haliyle de "yazın bir arada değildik" söylemi ister istemez konuşulacak. Düşüncem şu, maliyeti düşürelim. Daha mücadeleci, dikine oynayan ve sahada kat ettiği mesafe yüksek takımlarla direnç gösterebiliriz. Slavia Prag gibi iyi bir örnek izledik. Bizim de o yönde bir kadro kurmamız gerekecek. Eski günler, Avrupa'nın dev kulüplerinin geldiği maddi noktalar sonrası zor olsa da daha gururlu bir tablo oluşturabiliriz.


Özgür soruyor;
Sizce Galatasaray bir gün liseci zihniyetten kurtulup taraftar üyeliğine açılacak mı?

Lise etkisinin kırılacağını hiç düşünmüyorum. Buna kolay kolay müsaade etmezler. Taraftar üyeliğinde ise ilerleyen yıllarda genişleme olabilir. Yine de belli şartlarda bu uygulanır. Herkese oy hakkı verilmez mesela. Aziz Yıldırım'ın yaptığı gibi bir örnek görülebilir, aksine izin vermezler. Bu konuda özellikle Almanya güzel örnek. Kulüpler taraftarların diyoruz, taraftar olmadan bir hiçiz ama şu potansiyeli hiç kullanamadık. 25 milyon Galatasaraylı var desek de kaçının etkisi olabiliyor ki?

9 yorum:

  1. Nasıl Galatasaray taraftarı oldun ? Kendin mi seçtin yoksa büyüklerin mi yaptı ?

    YanıtlaSil
  2. Liglere ara verildi. Maçlar oynanacağı vakit futbolcuların formu muhtemelen düşecektir. Falcaodan korkuyorum yeniden sakatlanır diye. Ama onyekuru ve andone için bu dönem şans kendilerine iyi bakıp fizik olarak diri olmalı. Sence lig başlayınca nasıl galatasaray görürüz ?

    YanıtlaSil
  3. Bende birkaç soru sorayım.
    1)Seneye bir çok kişi Feghoulinin gideceğini konuşuyor. Böyle bir durum olursa Fegholi tarzı oyun kurucu bir kanat mı , Keita tarzı bir kanat mı yoksa bitirici özelliği olan bir kanat(Sinan Gümüş gibi) oyuncusu almak mı?

    2) Seri ve Lemina birbirini bozduğunu düşünüyormusun? Eğer şansın olsa hangisi ile devam etmek istersin?

    3) Seneye ortasahaya Nzonzi, Fernando tarzı bir oyuncu alıp ortasaha güvenliğini almak mantıklı mı?

    4) Seneye Emre Taşdemir bu takımda rotasyonu doldulabilir mi?
    İyi yayınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5) Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç gelmesi ve yabancı sınırının 8-10 arasına inmesi durumunda(tamami ile varsayım) hangi yabancılar ile yolların ayrılmasına onay verme taraftarısın?

      6)Rakiplerimiz Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehirden takımımızda görmek istediğin ve keşke biz alsaydık dediğin var mı?

      Sil
    2. Teşekkürler sorular için.

      Sil
  4. Teşekkür ederim sorumu paylaştığın için :) #evdekaldigimiz bu günlerde blogda vakit geçirmek daha keyifli hale geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin sorunu paylaşmayacağım da kimin sorusunu paylaşacağım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir