6 Haziran 2020 Cumartesi

Ali Yavuz Kol için Hannover 96'nın teklif yaptığı haber yapılmış


Ali Yavuz Kol için Hannover 96'nın teklif yaptığı haber yapılmış. Tarsus İdman Yurdu'ndan geri döndüğünde Galatasaray'la 1 yıllık sözleşmesi kalacak ve uzatır mı emin olamıyorum. Atalay Babacan'lar gibi de değil, oynamanın tadını aldı. Atalay Babacan'dan 1 yaş küçük olsa da, A takım seviyesinde oynadığı birçok resmi maç var. Bu futbolcuların gelişim yeri U19 ligleri değil. Alt lig fark etmez, sahada olmaları gerekiyor.

B takım olayı konuşuluyordu. Kulüplerin B takımları olabilecek ve alt liglerde mücadele edecek. Rezerv takım gibi düşünebilirsiniz ama rezerv lig kurulmuyor. Direkt olarak B takımları, ciddi mücadele içine girecekler. Bu da genç futbolcuların gelişimi açısından büyük avantaj. Daha sert ve mücadele içinde olacakları bir ortamda futbol oynayacaklar. Gelişimleri de daha iyi olacak. Umarım bu karar çıkar.

Ali Yavuz Kol'a gelelim. Galatasaray'da olduğu dönemde de yaşıtlarına oranla fizik olarak güçlü duruyordu. Şimdi müthiş bir tecrübeyi de arkasına aldı. Yetenekli bir genç, A takımda şansı olacağına inanıyorum. Yine de diğer örneklere bakarak, bu tarz futbolcular imkan doğduğu an Avrupa'ya gitmek isteyebilirler. Hannover 96'da önünü daha açık görebilir ve bakarsınız yeni sözleşmeye imza atmaz. Bu durumda da Galatasaray'ın futbolcuyu satmak dışında tercihi kalmaz.

Oğulcan Çağlayan gibi transferlere bakarak da bu kararı verebilir. Aynı tarzda bir futbolcu ve önünün tıkandığını hissedebilir. Eminim ki bunları düşünüyor ve kararını doğru şekilde vermek isteyecektir. Giderse de saygı duyarım, önünün açılmasını isterim. Kalması ise beklentim, şans bulacağına inanıyorum. Hem forvette, hem de kanatlarda ciddi bir alternatif halini alabilir. Fatih Hoca'nın da bu futbolcunun üzerinde özel olarak duracağına eminim.

Herkesin yaptığından farklısını yaptı. Oynamak istedi ve gelişim gösterdi. Ergün Penbe de onu ısrarla 11'de tuttu. Belki takımı değil ama kendisi iyi bir sezon geçirmiş oldu. Bu da onu diğer gençlerden ayıracak. Yunus Akgün 2 yıldır A takım rotasyonu içinde olsa da yarısı kadar maçı yok. Yabancı kontenjanı da aşağı doğru inecek ve bu tarz gençlerin önemi daha da artacak. Umarım yeni sözleşme için ikna olur.

8 yorum:

  1. Soylendigi gibi rezerv takimlar kurulacaksa muazzam bir is olur. Cift lisansla da tadindan yenmez. Ali Yavuz bence kalacaktir, Fatih hoca da zaten onunla irtibat halindedir. Kiralik performansi zaten sozlesmeyi hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerin gelişimi sert liglerde çok daha iyi olacaktır.

      Sil
  2. Bu arada bu fb genç transfer işinde fena gidiyor İsmail Yüksek, Barış Sungur derken adamlar potansiyelli genç bırakmayacaklar -hoş onlarında futbol hayatlarını bitirecekler ya neyse- bizimkiler uyuyormu hiç ses seda yok
    adamlar devamlı bulup alıyo bide geçen bi fb yöneticisi açıklamasında tüm türkiyeyi taradık 240 genç yetenekten 120 sini yani yarısını aldık diye
    kalan yarısı diğer takımlarda olsa bize düşen ne kadar acaba bu konuda biraz eksik gibiyiz bizim altyapıda her mevkiden potansiyelli adam var forvet hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayamayacakları futbolcuları toplamaya devam etsinler. Yöneticilerin lafına pek itibar etme.

      Sil
  3. umudumun olduğu yegane genç futbolcumuzdur kendisi. Umarım şans verilir ve o da değerlendirir. Böylece kalması adına da ışığı görmüş olur.

    YanıtlaSil
  4. Forvet rotasyonunda ilk üçe alınmalı bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir