9 Haziran 2020 Salı

Berkan Emir & Galatasaray, Anadolu açısından değerli görmekteyim



Transfer iddiası bitmez. Özellikle de yabancı sınırının aşağı doğru çekildiği günlerde "yerli transferi" için. Bonservisi elinde olan yerlileri ağırlıkla konuşuyoruz. Medyada yer alan iddiaları da blogda değerlendiriyorum. Göztepe'li Berkan Emir de onlardan biri. Sözleşmesi bitecek yerlilere bakınca da, sol bek için düşünülebilecek 3 isim var. Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım ve Berkan Emir. 3'ü de 30 yaş üstü, tecrübeli futbolcular.

Saracchi'ye yerli bir alternatif aradığımız kesin. Elimizde Emre Taşdemir gibi bir isim olsa da, istikrarı hiç güven vermedi. Kayserispor günlerinde forma istikrarını yakaladı ama görüntü iyi değil. Ondan yana da çok fazla ümidim kalmadı. Genç Süleyman Luş da konuşuluyor. Onun için ise erken olduğunu ve oynayabileceği bir takıma kiralanması gerektiğini düşünüyorum. Kısa vadeli günü kurtarmak adına yerli bir sol bek düşünmek mantıksız değil.

Hasan Ali Kaldırım'ın transfer edileceğini düşünüyorum. İyi de hamle olur, Saracchi'nin arkasında olabildiğince iyi bir yerli alternatif. Fenerbahçe'deki rolü ya da bizdeki Şener Özbayraklı'nın durumu aldatmasın. Sol beke transfer yapmayıp, 1. sol bek sensin denildiğinde sorun oldu. İyi bir ismin arkasında alternatif olarak beklese görüntü ve beklenti çok daha farklı olurdu. Galatasaray'ın yapacağı da bu işte.

Berkan Emir'e gelelim. 2 sezondur Göztepe'de iyi bir çıkışı ve istikrarı var. 32 yaşında tabii, gelecek adına beklenti sahibi olmak zor. Günü kurtarmak açısından düşünülse de, çok da gerekli görmüyorum. Antalyaspor, Alanyaspor gibi takımlar onu istiyor, Anadolu açısından değerli bir sol bek. Bu seviye ise daha farklı, alternatif olarak transfer edilseniz bile. Yine de bonservisinin elinde olmasının kendisi adına avantajları olacak.

Teknik kalitesiyle ön plana çıkan bir sol bek. Teknik, pas ve orta kalitesi yüksek, duran topları da iyi kullanan bir futbolcu. Bu anlamda biraz da Ömer Bayram'a benziyor ama sol bekte ona göre biraz daha dengeli diyelim. Şu özellikleri daha genç yaşlarda göstermiş olsa değeri eminim ki artardı. Özellik açısından bakınca büyük takım sol beki ama ilerlemiş yaşı kafaları karıştırabiliyor. Anadolu açısından kıymetli, gideceği takıma yararı büyük olacaktır.

4 yorum:

  1. Ekonomik durum sıkıntılı iken maalesef taşı sıkıp suyunu çıkarmamız lazım. Sol bek yedeği için Emre Taşdemir veya Berkan Emir idare eder. Stoperde Semih Kaya ve Donk bir şekilde katkı sağlar sağ bektede Linnes var gönül daha iyilerini almak ister ama şu FFP kıskacında bu tarz hamleler yapmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder de kaliteyi çok düşürmemek lazım. Emre Taşdemir yine daha genç, onunla devam ederim bu durumda.

      Sil
  2. Aslında sol beke gerek yok Saracchi var Emre Taşdemir var kalırsa Linnes oynuyor e Ömer var 4 tane alternatif mis gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yerli bir alternatife gerek var. Umarım Süleyman Luş aşama kaydeder ve bunları konuşmayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir