23 Haziran 2020 Salı

Çabuk kestirip attığımız isimlerden biri de Emre Akbaba



Emre Akbaba, ister istemez eleştiriliyor. Özellikle korona sonrası süreçteki geri dönüşü beklenilen gibi olmadı. Ayakta kalmakta zorlanıyor, mücadele tarafında yok. Çok top ezmesi, sizi savunmada 1 kişi eksik bırakması konuşuluyor. Ben ise yanlış yerde oynatıldığını düşünüyorum. Bu hataya yeniden düşer olduk. Geçen sezon da, ilk sakatlığının dönüşünün ardından 8 numara gibi kullanılmaya çalışılsa da doğal olarak etkili olamamıştı.

2 ciddi sakatlıktan dönmüyor olsa da o pozisyonda katkı veremezdi. İsterse fizik durumu en iyi noktasında olsun. Bu adam forvet özellikli bir 10 numara ve rakip ceza sahasına mümkün olduğu kadar yakın olmalı. Emre Akbaba'yı oyunu kurarken ya da yönlendirirken pek görmezsiniz. Sosa falan değil yani, böyle bir futbolcu asla olmadı. Forvetinin arkasında, 2. forvet gibi oynar ve skor katkısıyla ön plana çıkar. Alanyaspor'da neredeyse 10 gol 10 asist bandında geziyordu.

Ligin 2. yarısı başladığında umutlanmıştım. O haftalarda 4-2-3-1 gibi oynuyorduk ve Emre Akbaba da doğru pozisyondaydı. Falcao'yla müthiş bir uyumları olmuştu ve rakip ceza sahası içinde goller buldu. Sonrasında 4-3-3'e dönülünce doğal olarak ondan vazgeçtik. Şimdi ise 4-3-3 içinde Emre Akbaba'ya yer aramaktayız. Bulmamız imkansız, bu şekilde Emre Akbaba'dan katkı alınamaz. 10 numara ya da 2. forvet gibi oynamak zorunda.

10 numara oynarken dahi 2. bir forvet gibi düşünülmeli. Yine oyun kurulumunda çok öne çıkmaz. Sasa Iliç de böyle değil miydi? Onu da oyun kurulumu içinde pek görmezdik ama rakip ceza sahası çevresinde müthiş bir bitiriciydi. Gol noktasında var olur ve bitirirdi. O özelliğiyle de Galatasaray'ın unutulmazları arasına girdi. Emre Akbaba'ya da yer açmanın tek yolu bu. 4-3-3 ısrarından sıyrılmak gerekecek.

4-2-3-1 de olur, 4-4-2'de. Forvetin yanında da konumlanabilir, Elmander yanındaki Necati Ateş gibi. Elbette yaşamış olduğu sakatlıkların etkisi var, ister istemez geriye gitti. O noktada da takımla kamp dönemi görebilmesinin artısını yaşar ve gelecek sezon yükselişe geçer. Çabuk kestirip attığımız isimlerden biri de Emre Akbaba. Bu kadar kolay vazgeçmemek lazım. Emre Akbaba'yı da transfer ederken nerede daha iyi olduğunu düşünmeliydik.

8 yorum:

  1. Hocanın bazı hamlelerine anlam veremiyorum. Herkesin sağlıklı olduğu dönemden bahsediyorum. Seri ve Lemina'nın yerlerinin ters olması, Emre Akbaba'nın merkez orta sahada görevlendirilmesi (o isme mecbur kalmasa da)... Çok tuhaf. Hocanın tabi ki hiçbirimizin aklına gelmeyecek çok güzel dokunuşlarını, hamlelerini vs. biliyoruz. Ama bu en başta bahsettiklerim tutmadığını kaç kere kanıtlamış gerçekler. Emre de mental olarak geri atıyor, ona dair algı da değişiyor. Takım da eksik oynuyor. Bu adam ceza sahasından uzakta olmuyor işte. Ne ısrarı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazdım onu, Seri 6, Lemina 8 gibi oynamalı diye. Bir ısrarı var, ondan şaşmaz oldu. Oysa ligin 2. yarısına 4-2-3-1 ile girerken kırmıştı bunları.

      Sil
  2. Söylediğin gibi Emre Akbaba'yi etkin kullanmak istiyorsak 4-2-3-1'e uygun bir oyun oynamaliyiz.

    YanıtlaSil
  3. 4-2-3-1 şart. emre çok rahat pozisyona giren biri. yazık ediyoruz.

    şimdi ben olsa 4-4-2 çıkarım başakşehir maçına. ileride gezinin derim emre ve onyekuru'ya. ama hoca kesin o 4-1-4-1 ile devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 den sıyrılacağız bir şekilde, başka yolu kalmadı.

      Sil
  4. Emre Akbaba gerçekten yerliler arasında çok iyi oyunculardan birisidir. Tekniğini kabul ettirmiştir. Sakatlık mı, oyun kurgusu mu artık ne deriz bilemiyorum bir türlü istenileni veremedi. Seneye Galatasaray'da son şansı olabilir. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir