29 Haziran 2020 Pazartesi

Haftaları geçtim, aylardır Emin Bayram'ı bekliyoruz



Haftaları geçtim, aylardır Emin Bayram'ı bekliyoruz. Bu çocukla alakalı beklenti var. Türkiye Kupası'nda ve devre arasındaki hazırlık kampında izlemiştik. Işığı, potansiyeli görürsün ya, Emin Bayram da bunu verdi. Ozan Kabak kıyası yapılacaktır ama ben yapmayacağım. O beklentiyle işe girmek sağlıklı sonuç vermeyebilir. Umalım ki daha iyisi olsun, o ayrı konu. Geç kaldık bu konuda da. Çok daha öncesinden Emin Bayram'ı konuşabilirdik.

Bir inanış var ki yerine göre ben de katılırım. Genç futbolcuyu doğru zamanda kullanmak gerekiyor. Pandemi sonrası da o doğru zamandı. Luyindama sonrası Marcao'yu da kaybetmişsin, elinde alternatif olarak Ahmet Çalık kalmış. Hadi Ahmet Çalık'la başladın, önce onu görmek istedin. Buna da saygı duyarım. Gaziantep FK karşısında, Ahmet Çalık kırmızı yediğinde stopere çekilecek isim Taylan Antalyalı değildi.

O an Emin Bayram oyuna girmeliydi ve kariyeri başlamalıydı. Başakşehir bence çok daha önemli bir rakip ve hafta içinde yaşananlar da bu maçı iddialı kıldı. Emin Bayram'ı bu maçta stopere aldık da kötü mü oldu, taş gibi oynadı. Karşısındaki rakibi Demba Ba, iyi bir ölçü. Ezilmediği gibi, Demba Ba'yı oldukça sarstı. Rakibin 2. yarıya hızlı girişinin Demba Ba ile bir bağlantısı var. Savunmayı fizik olarak ezmeye başlamıştı. Bunu Emin Bayram durdurdu.

6 hava topunun 4'ünü kazandı ve 1 de kritik pas arası var. 0 hatayla oynadığını söyleyebilirim. Ayakları da düzgün, geriden iyi pas yapıyor ve orta sahaya kadar da çıkıyor. Takımın oyunuyla da uyumluydu. En önemlisi ayaklar titremiyor. Bu çocuk 17 yaşına yeni girdi ve müthiş bir öz güveni var. Sahaya attık, ışığı verdi. Bu saatten sonra ısrar etmek gerekecek. Sezonun kalanını ilk 11'de bitirmeli diye düşünüyorum.

Bunlar artı kazanımlar. Transfer düşünmeden, kendi içinde önemli bir değer kazandın. Farklı isimleri de bu yolla kazanabiliriz. Kalan haftalarda farklı gençleri de kazanmak, değerlendirmek mümkün olmalı. Yunus Akgün / Atalay Babacan gibi isimler de rotasyona dahil olsun, Süleyman Luş gibi isimleri de dene. Galatasaray'ın altyapısında önemli değerler var yani. Yarın Ali Yavuz Kol da dönecek. Emin Bayram bu anlamda unuttuğumuz çoğu şeyi hatırlattı.

24 yorum:

  1. Hocam geç kaldı ama iyi ki de aldı Emini oyuna, gerçekten kendine güveni çok iyi. Başarılı olacak İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı geç kaldı hem de. Ocak ayı kampı sonrası beklentim vardı oysa.

      Sil
  2. Eksik olan defans da Emin Bayram banko oynamalı. Ahmet Çalık bu takımın oyuncusu olamaz. Bu saatten sonra denemeye bile gerek yok. Saracchi ve kaleci Okan da maalesef çok kötü durumda, tam olarak alternatiflerinin olmaması hocayı da taraftarı da zorluyor. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayacaktır da artık, hoca formayı ondan almaz.

      Sil
  3. Para harcamadan belli başlı mevkilere böyle eklemeler yapabilirsek maddi anlamda elimiz de rahatlar. Emin Bayram umarım oynamaya devam eder de seneye bu zamanlar Avrupa Şampiyonasında boy gösteriyor olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper de onlardan biri işte, içeriden çözüm mümkün.

      Sil
  4. Galatasaray'ın hep aşağıdan gelen altın jenerasyonlar oluyor ama nadir çıkan oluyor, farklı sebeplerden ötürü de gerçekleşiyor olabilir, ama son yılların net sorunu bana göre fiziki açıdan yetersiz kalmaları oluyor, Ozan Kabak ilk oynadığı dönemde fiziği çok zayıfken bir dönem sonra iyi çalışıp gelmişti ama Emin Bayram'ın fiziği de uygun yaşı da çok uygun, hata yapsın hiç önemli değil, gelişedursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, bir şekilde gerçekleşmiyor. Ya da doğru yer, doğru teknik adam durumu gerçekleşmiyor :)

      Sil
  5. Twitter kullanmadığım için Emre Akbaba ile yazdıklarına cevap yazamadım içimde kaldı ağabey. O kadar haklısın ki. Kim ne derse desin ne yapılıp be edilip Seri'yi elde tutup 10 numarayı Emre Akbabaya verip ve o ikisinin üzerine kurulacak bir takım ile tadından yenmez. İki üst akıl ve yetenek. Diğer tarafları da doldur işte gençlerle 'komutan değil askerlerle'. Tutanın en iyisi maşallah 2-3 sene daha götürür seni, atanın da zaten dünya çapında. Etrafını besle işte. Ben gelecekten umutsuz değilim şampiyonluk gitti ama yine de umudum var seneye için. Ama tek korkum Fatih Terim'in yaptığı gereksiz inatlar. O kadar değil daha çooook kredisi var bizde ben konunun ortasında değilim sadece üzülüyorum Fatih Terim'i öyle görünce. Alışık değilim çünkü.

    YanıtlaSil
  6. Umarım Trabzon maçında ilk 11 çıkar Donjçk ile birlikte. Yanında bir usta tıpkı Semih Ujfa gibi. ☺️

    YanıtlaSil
  7. Ahmet çalık varken onu deneyip görmek gerek tecrübe kıdem falan dendi sanki ahmet uzaydan gelmişte hiç bilmediğimiz bir oyuncuydu. Sonra stopere taylan çekildi geriden oyun kurdu falan denildi. Emin tüm bunlar olurken kenarda oturuyordu. Söylenenlerin hic birine katılmıyorum kenarda stoperin varsa oyuna alırsın. Ne olduğunu bildiğin bir oyuncu varsa ahmet gibi onu oynatmaz yerine emin i oynatirsin. Ama yok hoca şapkadan tavşan çıkaracak ya. Lemina ile seri yi geriye cekersin lemina ya ileri çıkma dersin lemina kötü olur. Sezon başından beri ne oynadığını bilmediğin seri iyi oluverir bir anda. Selçuk falan oyuna girer dersin ki bu ne? Hocanın bildiği vardır denir. Bu belhanda dan bir şey beklemeyin dersin katkı verdi denir. Gördük son maçta. Daha önce emin nerdeydi? Selçuk niye girdi. belhanda 4 6 0 oynarken ne yapmaya çalışıyordu. Onyekuru bunları atmayacaksa hangisini atacak? hoca ne yapmaya çalışıyor. Anlayan varsa anlatsın. Ama tarafsız ve futbol izleyen biri gözüyle anlatsın. Fanatik ve hoca ne yapıyorsa evladır diyenler değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalık konusuna kısmen, Taylan konusuna yüzde 100 katılıyorum. Benzer şeyleri yazıyoruz. Ahmet Çalık konusunda tecrübesi itibarıyla ilk onu görmüştür, bir şey demem. Gaziantep FK karşısında ise kesin Emin oynamalıydı.

      Hoca bugüne kadar yaptıklarıyla kendisini kanıtlamıştır. Bu sezon iyi şerler olmasa da. Hoca evladır konusu değil konu, biraz kredisi olsun izin ver de :)

      Sil
  8. Kaybolan bir sezonun kazancı olabileceğinin sinyalini verdi. Terim, bu tip gençleri Emre Belözoğlu, Semih Kaya, Ozan Kabak örneklerinde olduğu gibi oynatarak geliştiriyor. Daha önce oynamalı görüşüne katılıyorum. Umarım bundan sonra daha düzenli izleriz delikanlıyı. Altyapıdan çıkan gençlere ayrı bir sempatim olduğu için ayrıca heyecanlıyım. Emin çok çalışarak beklentimizi karılar inşallah. Darısı Atalay, Yunus, Abdussamet, Ali Yavuz'un ve diğer gençlerimizin başına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra kesmez, sezon sonuna kadar 11de devam ederi. Görüntüsü de tüm stoper transferi stratejisini değiştirir.

      Sil
  9. 5 te 5 yaparsak şampiyon olabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  10. Bence de stoper bizim en son transfer yapmamız gereken yer. Elimizde Emin var, donk var, 2 tane daha iyi stoperimiz var. Biri satılsa bile en fazla onun yerini doldurabilecek bir genç oyuncu alınabilir.
    Biz gerçekten güvenilir bir golcü bulmalıyız. Sakatlanmayan ve sürekli gol atabilen. Orta sahadaki boşluklarımız olacak. Oraya tempo yapabilecek çift yönlü bir orta saha bulmalıyız. Mert hakan bu iş için çok iyi bir çözüm olacaktı. Bonservissiz, yerli ve genç ama olmadı. Aslında baktığımızda aşırı bir transfer ihtiyacı yok Galatasaray'ın yani bu sene konuşulan dönüşümü sertçe yapmamızın bir manası yok. Yavaş yavaş 2 yıllık bir plan dahilinde yapıp, 2022 yılında cezamız bittiğinde kuvvetli bir bütçe ile 5-6 tane genç oyuncuyu bonservis vererek alabilecek seviyeye gelmemiz lazım.
    Tek ricam Fatih Hoca'nın daha fazla altyapı oyuncusuna şans vermesi. Leipzig'in oyuncusu Sarakki yerine neden Süleyman oynamıyor. Sarakki defansif anlamda kötü bir bek. Sürekli arkasına adam kaçırıyor, fiziği çok ufak, ters kademe özelliği yok, hava topu özelliği yok.
    Aynı şekilde seneye ciddi derecede orta saha eksiğimiz olacak. Abdüssamed karnuşçu, Atalay Babacan eğer oynayamacaksa o zaman bu çocukları gönderelim. Ya da bunlar artık şans bulsunlar. Seneye seri, ömer, dışında sanırım orta saha kalmayacak. Ben kesinle Lemina'nın da gitmesini istiyorum. Bu kadar sakatlanan oyuncu ile siz bir takım kuramazsınız. Çok iyi bir oyuncu ona lafım yok ama Juventus'da veya İngiltere'de tutunamamasının sebebi bu demek ki. Aynı şeyleri maalesef Falcao için de düşünüyorum. Maalesef olmadı. Gomis'in laneti devam ediyor. Saçma sapan sebeplerle gönderdik adamı, o gittiğinden beridir 50 milyon € harcadık hala golcümüz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış geldiği an stoper transferini konuşuruz. Satış olmazsa zaten konuşulacak bir konu değil.

      Sil
  11. emin bayramı ve selman faruk dibek i ilk yazanlardan biriydim :)
    yorum kısmında
    ilk süre aldığı dakikalardan sonraki yorumum

    https://www.sportifcumleler.com/2019/12/emin-bayramn-fizigine-bakar-msnz.html

    24 mart 2019
    sanırım youtube da denk geldi, u16 maçıydı,öyle alt yapıyı izleyende biri değilim,takıma baktım gayet iyi paslaşıyor,yeteneklerde var,yani 2003 galatasaray jenerasyonu takımını beğenmiştim

    https://www.sportifcumleler.com/2019/03/andreas-samaris-galatasaray-saha-icini.html

    o dönemde alakasız bir konuda bu yorumu yazma gereği duydum :)
    umarım selman farukta sakatlıksız bir kariyer yaşar,bu yeteneği sadece sakatlık durdurabilir çünkü,yüz tipide biraz ribery yi andırıyor

    YanıtlaSil
  12. Diğeri de ben miyim :) Bu tarz konularda insanlar sizi övsün noktasındayım. Ben kendimi "ben demiştim" diye asla öne çıkarmam.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir