8 Haziran 2020 Pazartesi

Hamari Traore & Galatasaray, bu rakamlara o kadar da olası görmüyorum



Transfer Merkezi (@TransferMerkez) 'nin haberi. Galatasaray'ın Rennes forması giyen sağ bek Hamari Traore'ye teklifini yazmışlar. 1.65 milyon avro + sonraki satıştan % 10 pay teklif etmişiz. Rennes ise 4 milyon avro + sonraki satıştan % 20 pay istemiş. Futbolcu 28 yaşında ve bu yaşta bir isme sonraki satıştan pay verilir mi diye düşünmeyin. İddialı bir isim çünkü, Ligue 1'in en iyi sağ beklerinden birine dönüştü. Peşinde de iddialı takımlar var. Bu açıdan bakınca da çok zor bir transfer. Hele ki bu rakamlara.

Futbolcu ismini ayrı bir yere koyalım. 28 yaşındaki bir futbolcuya bonservis vereceğimize pek inanmıyorum. Verilmemeli diye de düşünüyorum. "Futbolcunun geçmişine değil de geleceğine yatırım yapacağız" diyen Fatih Hoca'ydı. Ciddi bir bonservis geliri elde etsek dahi, potansiyel sahibi ve daha genç yaşlarda futbolculara yöneliriz. Bu yaşlarda isimler arıyorsak da bonservisinin elinde ya da kiralık olması öncelik olur.

Hamari Traore için avantaj sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması olur. Dezavantaj ise peşindeki takımlar. PSG ve Sevilla gibi takımlar dahi konuşuluyor. En kötü ihtimalle 5-6 milyon avro'lar konuşulacak ve yıllık ücrete girmiyorum bile. Maliyet yükselecek yani, bu da mevcut şartlarda bizi zorlar. Mariano sonrası seviye düşmesin isteniyor olabilir ve belki de garanti bir transfer düşünülüyor. Bunu da transfer döneminde göreceğiz.

Hamari Traore'nin bu sezon toplamda 37 maçta 1 gol 5 asisti vardı. Oldukça tempolu ve dayanıklı, oyunun 2 tarafında katkı verebilen, çok çalışkan bir sağ bek. Tarz olarak biraz daha Eboue deriz, Mariano farklı bir isimdi çünkü. O olabildiğince teknik özelliğiyle ön planda ve orta saha gibi hareket ediyor. Traore'nin ise temposu yüksek, oynadığı kanadı bütünüyle kullanıyor. Ligin 2. yarısından itibaren daha dikine ve hızlı oynuyoruz. Traore de bunu desteklerdi.

Sağ bek konusu da önceliklerden biri. İlk 11 adına Mariano sonrası boşluk büyük olacak. Orayı da nasıl dolduracağız merak ediyorum. O tarzda biri aranıyorsa, Atletico Madrid'den Arias'ı kiralama durumuna bakardım. Yine teknik özelliğiyle ön plana çıkan bir sağ bek ve orayı doldururdu. Bonservis geliri elde edilebilirse de biraz daha "scout adımı" diyeceğiz genç isimleri konuşuruz diye düşünüyorum. Liste vardır, sonuçları merakla bekliyorum.

12 yorum:

  1. bazı yerlere de artık yerli monte etmeliyiz. bu defans hattı olursa bence çok daha iyi olur. çünkü orta saha ve hücum hattında kaliteden ödün vermek istemiyorsak orada yabancılar devam etmeli.

    YanıtlaSil
  2. İstedikleri para çok fazla son bir senesi kalmış oyuncuya biz veremeyiz.

    YanıtlaSil
  3. Nazım Sangare yi alalım da bir sağ beke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alalım da as sağ bek olursa çok üzer.

      Sil
    2. Seneye Sener gidince de ararız Sangare tipine görev adamını

      Sil
    3. Varsa ödeyebileceğin bonservis al :)

      Sil
    4. Sözleşmesi bitiyor diye biliyordum

      Sil
  4. Alacağı maaş önemli Mariano gibi 2m üstü maaş alacaksa gelmesin max. 1.5 olmalı maaşı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuyu isteyen takımları yazdım. Zor iş olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir