8 Temmuz 2020 Çarşamba

Alanyaspor 4-1 Galatasaray, bitse de gitsek



Galatasaray'ın kötü oynadığına inanmıyorum. Rizespor maçını bir kenara bıraktım ki orada dahi farklı etmenler var. Bir şekilde kazanamıyoruz, bunun temel nedeni de kalite noksanlığı. Taylan Antalyalı ve Adem Büyük gibi isimlerin özverisi müthiş ama yetmiyor. Falcao, Lemina gibi isimleri gözler arıyor. Maalesef onlar da sahada değil, kronik sakatlar. Bu kalite noksanlığı da, bazı etmenlerle birleştikten sonra bizi kırıp geçiyor.

Alanyaspor karşısında da yaşanan bu. Galatasaray'ın mücadelesi 80. dakikaya kadar gayet iyiydi. Pozisyonlar var, elimizden geldiğince organize olmaya çalışıyoruz. En azından ne oynadığımızı biliyoruz diyelim. Sorun kalitede, bazı ayaklar yeterli olmuyor. 1-1'e gelecek pozisyonun dönüşü basit bir hata sonucu golle sonuçlanıyor. Yediğimiz 2 golde de uyuduk, rakibin özel bir çabası yoktu. Oyunu uzun süre rakip sahaya yıkmayı başarsak da, hatayı affetmediler.

Rakip ceza sahası içinde çok daha fazla topla buluştuk, topa sahip olma yüzdemiz de yüksek ve pozisyonlar var. Oyun keyifli olsa da, skor acı veriyor. Hatalar var tabii. Belhanda'yı sol kanada çok geç aldık. O sol kanata geçtikten sonra ise oyunu oraya yıktık ve pozisyonlar geldi. Belhanda topu da sakladı, kaleyi de yokladı. Linnes'in hücum özverisi olsa da, ne yaptığını bilmiyor. Belhanda'ya rağmen bilmiyor diyeyim. Belhanda onu kaç kez görecekti ama yanlış koşuları varıdı.

Saracchi'yi aradım mesela, Belhanda onunla çok daha iyi bir uyum gösterirdi. Savunma tarafı da sorun oldu ve oradan yediğimiz goller oldu. Ömer Bayram da pandemi sonrası kötü döndü. Bu maçta da hiç iyi değildi. Solda da olmadı, sağa geçtiğinde zaten kayboldu. 45. dakikada Yunus Akgün ya da Jesse ikilisinden birinin oyuna girmesini beklerdim. En azından oyuna biraz daha hız katılırdı ve rakibi o kanattan da kararsızlığa sürükleyebilirdik. O hamle gelmeyince de sadece sol tarafa baktık.

Belhanda da bir noktada yoruldu. Seri'nin de kötü günüydü mesela, çok fazla pas hatası var. Tüm bunlara rağmen, 18 içinde girilen pozisyonlar o kadar çok ki. Emre Akbaba ve Adem Büyük'den çok daha iyisini beklerdim, özellikle formda bir Emre Akbaba'dan. Hadi maçın ilk bölümünde orta sahanın derinliklerinde kayboldu. Sonrasında öne de attık ama bildiğimiz bitiricilik kalitesinden uzaktı. Haliyle de yapacak bir şey kalmıyor.

Alanyaspor ceza kesti, işin özeti bu. Kontra kovalamıyorlar, mümkün olduğu kadar organize oluyorlar ama iyi futbol oynamadılar. Cisse hücum adına büyük akıl, Galatasaray'da olmayan bu mesela. Hem bitirememek, hem topu orada tutamamak. 80. dakikaya kadar denedik, zorladık, sonra da vazgeçtik. Şener Özbayraklı / Jimmy Durmaz değişikliklerinin anlamı bile yok. Okan Kocuk da sağ olsun, haftalardır ona duyduğum güveni ve desteği sarsmaya devam ediyor.

23 yorum:

  1. Burak bey merhaba. Sosyal medyada Arda konusu fazlaca gündemde yer kaplamış durumda. Kendisinin mevcut durumu şu anki Galatasaray'a ne derece faydası olur? Ben ihtiyacını karşılayabileceğini düşünmemekle birlikte çoğunluk artık gelmesine sıcak bakıyor, sanırım alınan sonuçlar tavırların değişmesine neden oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Performans olarak hiçbir beklentim yok. Şu olur belki. Bugün Emre Belözoğlu'nun son 25 dakikalarda oynadığı gibi, girip de bir etki yapar mı.

      Sil
  2. Bu maç özelinde yazılacak konuşulacak çok şey çıkar oyundan istatistiklere kadar ama birşeyi değiştirmez, önümüzdeki maçlara değil ama artık önümüzdeki sezonlara bakalım bu sezon her bakımdan derslik bir sezon oldu ama biz bu dersten çıkarım yapablecekmiyiz bilmiyorum herşey doğru kadro yapılanmasından başlar, doğru sezon başı kampından başlar oyuncuların çok büyük bölümünü buraya yetiştirip mental ve oyun olarak daha başta hazır olmak lazım ne yazıkki bunlarda bu sene ciddi hatalar yaptık buna rağmen belki pandemi öncesine kadar bir şekilde tutunduk üstelik başka ybir sürü talihsizlikler daha yaşamamıza rağmen ama bunlar son tahlilde ilk adımları yanlış attıgımızı değiştirmez.. çok kısa zaman var aslında değişebilmek için hemen kısa bir ara sonra yeni kamp yeni sezon yani almamız gereken takımda ,oyunda, oyuncuda ,yönetimde radikal kararlar için. Belki köprüden önce son çıkış için bu bir ay çok çok önemli olacak yoksa uğursuz saydığımız 2020''nin aslında hiç bir günahının olmadığı anlarız 2021 'de...yenilgiyi kabullenmeyen baş eğmeyen bir galatasay takımı istiyorsak eğer şimdi özeleştiri acil tedbir ve günün gelişen değişen koşullarına uygun yapılanma zamanı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılanmayı ısrarla konuşuyoruz, umarım her şey dilediğimiz gibi olur :(

      Sil
  3. Bu son yasananlari sadece pandemiye ya da motivasyona baglayamayiz bir sürü yanlis var, rotasyonu yine kuramadik tamam cok sakat verdik hesapta olmayan isler oldu ama benim 30 küsür yildir takip ettigim Galatasaray isyan ederdi en azindan son 3 4 yil bu isyan kültürünü de götürdü bizden. Fatih Hoca gibi bir motivasyon ustasi bile bunu basaramiyorsa yanlis giden baska seyler var demektir, teknik taktik konusmaya gerek yok boyle bir mactan sonra, fikirlerini merak ediyorum hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yaşananları direkt pandemiye bağlarım, öncesinde müthiş gidiyorduk ve ritm bozuldu. İsyan var, gayet iyi oynuyoruz bence. Olmuyor ama..

      Sil
  4. çok iyi oynadık. skor aldatıcı. galibiyet hakkımızdı.
    başakşehir maçında da çok iyiydik. 3 puan bizim olmalıydı.
    ilginç bir biçimde deplasmanlarda daha iyi oynuyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Bitiriciliğimiz yok.Sorun bitiricilikte.Gol yoksa galibiyette yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol olmuyor, deli oluyorum. 3 maçtır kaçanların haddi hesabı yok. Hala Falcao bekliyoruz.

      Sil
  6. ya abi yemin ediyorum dün sinirden kafayı yedim ya. 25-30 kişilik bi takımda bi tane şut atmasını bilen bi oyuncu olmaz mı ? bi tane şutör bi tane bitirici olmaz mı ? 100 defa gittik kaleye 1 tane attık, adamlar İlk yarı ve ikinci yarının sonunda 2 defa geldiler 4 tane attılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şutu geç, duran top kullanabilen kimse de yok :(

      Sil
  7. Sana katılıyorum, aslında maçı izlediğimizde kötü bir oyun ortaya koymuyoruz ama basit bir şekilde kaybediyoruz, kolay goller yiyoruz. Belhanda'nın nadir iyi oynadığı maçlardan birisiydi. Seri ye ve Okan'a boşa güveniyorsun. Bir kaleci oynadığı her maçta çok fazla gol yiyorsa artık olumsuz eleştiriyi hak ediyor. Sana çok söyledim Okan Koçuk bu takımın kalecisi olamaz övmeye, pofpoflamaya gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez puan kayıplarında baş rolde kendisi var. Seri'nin kumaşı sağlam olsa da maalesef bir türlü bekleneni veremiyor ve o da bir çok maçta kritik hatalar yapıp takımın oyununu boza biliyor. Bu tür isimlere gerek yok hemen göndereceksin takımdan. Emre Akbaba'ya güvenmeye devam ediyorum daha iyi bir seviyeye gelecek. Falcao maalesef benim de güvenimi sarsmaya başladı ama yine de ona sempati beslediğim için kredisi var. Bu maçlar tam Falcao ya göreydi. Adem'in yakaladığı pozisyonları Falca'nun yakaladığını düşünseniz ya... Genel olarak konuşursak Galatasaray kaybettikçe yüreğim yanıyor, moralim bozuluyor sosyal hayatım etkileniyor. Fatih hocamıza ve yönetime hiç laf söyleyemeyiz adamlar elinden geleni yapmaya çalışıyor. Olağan dışı gelişmeler sonucunda bu hale geldik bir suçlu aramaya gerek yok. 3.lük şansımızın çok düşük olduğunu düşünüyorum ama elimizden geleni yapacağımıza da inancım tam. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon için katılırım Belhanda'ya da, eğer genel bir yorum ise cevap dahi vermem.

      Sil
  8. fatih hoca'nın ömer bayramı ısrarla kanatta kullanmaya çalışmasına ne demeli? bu adamın orada olmadığı daha önce kaç kez görüldü? en verimli olduğu yer orta 3lünün soludur, yoksa ömer bayram vasat bir oyuncuya dönüşür, bunu herkes görüyor terim neden göremiyor? ben 11i görünce ömer-seri-taylan 3lüsü önünde belhanda-adem-akbaba 3lüsü olur demiştim. dizilişi görünce üretemeyeceğimizi, kalitede noksan kalacağımızı anladım. ömer bayram'a 80 dk katlandı bu hoca yahu. bunun yanında belhanda'yı sağ kanat oynatmak nedir? ne amaçladı? hoca formsuz, kendi oyuncusunu bile tanıyamaz halde. gerçeği gördüğünde şampiyonluk, belki de avrupa gitmiş oluyor geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağa attı bir de, orada ısrar etti. Feci bir karardı. 45'de Yunus ya da Jesse girer diye bekledim, Jimmy Durmaz 80'de girdi.

      Sil
  9. Hüsranla biten bir sezon. Sebebi pandemi süreci, hakemler ve sakatlıklar mı. ? Kısmen evet ama tamamen değil. Hayal kırıklıklarının sebebi
    Yanlış kadro yapılanması.
    Falcao ciddi sakatlık yaşamış uzun süre futboldan uzak dünya yıldızı bir isim. Alınması büyük hataydı. İşte sonuç. Oysa çok daha düşük fiyata De Baba ve Denizli deki Rodriges alınabilirdi.
    Çok da iş yaparlardı. Ama o çok bilen taraftar baskısı yok mu ?
    Florin Andone ; İnanın sakatlanmasa verim alınacak futbolcuydu. Yazık oldu. Sağlam olsaydı kesinlikle Falcao yerine rakip defansı rahatsız eden, hırslı, mücadeleci, sürekli arayan Andone yi tercih ederdim.
    Lemina ; Müzmin sakattı. A.Avcı’ya önerdiler. Almadı.Elneni yi tercih etti. G.Saray balıklama atladı. İşte sonuç
    Babel ; G.Saray karşı kaleye çabuk atak yapamıyor, aşırı bol yan geri paslı oyun sisteminde Babel çok adamlı kapanan defanslarda başarılı olamaz ve nitekim olamadı.
    Sarachi : Neden alındı anlamış değilim. Nagatomo dan ne fazlası vardı ?
    Marcao : Her an hataya açık saatli el bombası. İnter Skrtel i gözden çıkardı. G.Saray uyudu. Başakşehir 800 bin € ya aldı. Evet yaşı var ama bence bedeva. Şu anda G.Saray da olsaydı şampiyonlar ligi umudu devam ederdi.
    Nzonzi ; Kötü topçumu kesinlikle değil. Garanti pas, sıfıra yakın pas hatası. Defans forvet arası mükemmel köprü. Uçmuyor ama çok faydalı, istikrarlı. Rennes de birkaç maçını izledim. Çok iyi. Neden gönderildi hayret.
    Belhanda : Bu berbat G.Saray’ın sahadaki tek futbol aklı. En klas,en yetenekli en yaratıcı futbolcusu.Nasıl bitirir yerin dibine sokarız diye medya ve taraftar uğraşıyor. Alanya maçında
    Gördük. Nice de Favre nin kullandığı gibi kullanırsan son derece faydalı futbolcu.
    Feghouli : Yıllık garanti 3.850.000 € alıyor. Korkunç para. İddia ediyorum bonservisi elinde olsun bu haliyle Avrupa’da 700 bin € veren çıkmaz. Gamsız, vurdum duymaz. Hala takımda tutuyorlar.
    Seri ; Yanına tamamlayan futbolcuyu bulabilirsen çok faydalı. Orta sıra takımların iyilerinden sağınaTaylan, soluna Ömer Bayram ı koyarsan bu kadar olur.

    Oyun kurgusu: Terim’i Terim yapan nedir. Önde baskılı, tempolu, hücum futbolu. Peki bu kadroyla bu futbolu oynayabilir misin?. Mümkün değil. Peki o zaman bu tarnsferleri neden yaptın..? Telekom da kendi sahamızdaki maçlarda takım pozisyon üretemiyor. Rakibe baskı yok, alan daraltma, tempo toplasan sadece 10-15 dakıka yapılıyor sonra yana geriye bol pas. Bu futbolla şampiyonluk gelir mi ? mümkün değil.
    Sonuç olarak G.Saray büyük ölçüde yanlış kadro yapılanmasının getirdiği sıkıntılar yüzünden başarısız oldu. Birbirini tamamlayan çağdaş futbolun gerektirdiği özellik de başarıya aç futbolcular değil kariyeri olan ama sorunlu ve sakat futbolcuları tercih etti. Bunun sorumluluğu da tamamen teknik ekip ve yönetimindir. Başarısızlığın temel sebebi de budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın yorumcu sana katıldığım ve katılmadığım konular var detaya girmeyeceğim ancak bu takım pandemi sürecinden önce 9 da 8 yapmış ve çok harika maçlar oynamıştır. Demem o ki bu sürecinin takıma direkt olumsuz etkisi oldu. Abartmış gibi gelebilir ancak bu süreç yaşanmasaydı şu an ki puan durumuna göre şampiyon olma şansımız her takımdan çok daha fazlaydı. (Alp)

      Sil
    2. Kadro yapılanması yanlış oldu, bu da ligin ilk yarısını aldı götürdü. Bu doğru. Yine de 2. yarı toparladık ama pandemi süreci ve dönüşünde hakemlerin bizi kırıp atması fişi çekti. Pandemi süreci olmasa yine şampiyonduk, ısrarla yazıyorum.

      Sil
  10. Transfer edeceğimiz oyuncularin bi tanesinde bare şut özelliği olsun. gerekirse hiçbişey yapmasın, oyun aklı olmasın, tekniği olmasın, mücadele gücü olmasın, sadece şut gücü olsun. Top geldi mi kaleye zımbalasın. görevi sadece o olsun. kaç maçtır 90 dakika rakip kalede top çeviriyoruz ama bi tane topu içeriye sokacak adamımız yok. bıkkınlık geldi artık her hafta aynı şeyi izliyoruz. biz oynuyoruz ama bitiremiyoruz, rakip geliyor atıp gidiyor. bi tane zımba gibi şut atacak adam alsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba'nın o özelliği olsa da, önünü iyi kapattılar. 2. bir isim de yok maalesef.

      Sil
    2. alanya'daki emre akbaba'nin o özelliği vardı. iki senedir bizde, bi geçen ts maçında bi tane iyi şutunu gördüm.

      Sil
    3. Sahada tek tük gördük, yeni yeni yükselecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir