3 Temmuz 2020 Cuma

Saracchi, Emre Akbaba'nın bu sezon ligde atmış olduğu gollerin asist sahibi



Emre Akbaba'nın ligde atmış olduğu 3 gol var ve 3 golde de asist sahibi isim Saracchi. Saracchi'nin Leipzig formasıyla 27 maçta 1 asisti vardı. Galatasaray'da ise 11 maçta 4. asistine ulaştı. Transfer olduğu gün buradan da vuruluyordu. "Hücum beki ama neden bu kadar az asisti var" diye. 22 yaşında henüz, ciddi potansiyel sahibi. Zamanla gelişim gösterecek, atlanıyor bunlar. Denayer ve Onyekuru da aynı süreçten geçti.

Maliyetli kiralamalarda değil ama, bu tarz genç ve potansiyel sahibi futbolcuları kiralayıp parlatma noktasında kendimizi kanıtladık. Saracchi transferini de bu sebeple istiyordum. 1.5 yıllık kira üstelik, gelecek sezon da sol bek arama derdin olmayacak. Belki bir tane alternatif alacaksın ve o rotasyon oturmuş olacak. Tüm bunlara rağmen, ısrarla bir Saracchi linç girişimi var. Aynı girişimi Okan Kocuk ve Emre Akbaba gibi futbolcular üzerinden de okuyabilirsiniz.

Çıkıp yorumcu diyor ki "Saracchi gitmeli, Nagatomo çok daha iyiydi". Nagatomo'nun geçmiş kalitesine, Galatasaray'da yaptıklarına lafım olmasa da düşmüştü yani, tıkanmıştı. Değişim de gerekli olduğu için böyle bir hamle geldi. İyi de yaptık, Saracchi kötü bir performans göstermiyor. Sadece Rizespor deplasmanını gösterirsiniz. Bunun dışında kalan maçlarda iyi mücadele göstermiştir. Hatta sezona girişi oldukça iyiydi.

O gün "tempo sahibi, hızlı bir beke sahip olduk" diyorduk. Her şey pandemi süreci sonrası mı değişti? Savunması eleştirilse de, Visca'nın Galatasaray karşısında etkili olduğunu gördünüz mü? Yenilen golde ayakta kalamamış olabilir, orada olmak onun işi de değildi. Eboue de böyle eziliyordu ama çıkıp da kimse bir şey demiyordu. Hücumda da sana bir şeyler veriyor. Asistleri var, sürekli zorluyor. Bunu da Onyekuru'ya rağmen yapıyor.

Onyekuru'nun Saracchi'yi bozduğunu düşünüyorum. Hatta Ömer Bayram'ı da dahil edeyim, o da pandemi süreci sonrası sallanmaya başladı ve Saracchi'yi bozuyor. Orada bir sol kanat üçgeni beklesem de bu yok. Bu şekilde de organize olamazsın. Saracchi ciddi anlamda yetenekli bir sol bek. Eminim ki gelecek sezon çok daha fazlasını verecek. Yeter ki doğru yapı olsun. Emre Akbaba'yı bulduğunda neler yaptığı ortada. Gelişine değil, görerek ortalıyor, hatta pas atıyor diyelim. Yerden orta yapan "bek" oldukça değerli.

4 yorum:

  1. taraftarımız futbolu bilmiyor. bildiğini sanıyor. örneğin 90 dakika hayalet gibi dolaşana eleştiri yapan hiç yok. hatta "istediği gibi top atmadık" falan diyorlar.

    saracchi gibi sürekli çalışan çabalayan bindiren her an oyunun içinde olan mücadeleden kaçmayan adamlara ise 2 tane pas hatası yaptı diye "kalitesiz kötü bek" diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaba var, mücadele var, sürekli arıyor ve etrafında olanlar onu bozuyor.

      Sil
  2. Ülkeye yeni gelen her oyuncu bu sert eleştirilerden nasibini alıyor. Çünkü transfer döneminde transfer haberi yapmak, sezon içinde de yeni gelen oyuncuyu yerin dibine sokmak prim getiriyor gazetecilere.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir