5 Ağustos 2020 Çarşamba

Arda Turan Galatasaray'da


Ocak ayından itibaren yaşanan bir süreç. Fatih Hoca ile Arda Turan'ın arası düzelmez diye düşünüyordum. Bu yüzden de Arda Turan'la alakalı kapılar kapalıydı. Daha önce de gündeme gelmiş, Tudor öncesi de konuşuyorduk. "Galatasaray'a karşı ne yanlışı oldu ki" deniliyor, ben orada değilim. Barcelona'ya gittikten sonraki içine girdiği ruh haline karşıydım. Hocayla arası düzelebilir, onların kişisel meselesi diyelim. Sonrasında Galatasaray'ın yeniden gündemine girdi ve hoca bu transferi çok istedi.

Ocak ayında bu iş olur diye beklerken, yaz döneminde gerçekleşti. Gerçekleşeceğini biliyorduk da, niye bugün beklendi mesela. Ocak ayında karşıydık, yazın bir şeyler değişmiş oldu. Arda Turan'a karşı hala tepki olsa da, eski seviyesinde değil. Bunda hocanın tutumu ve Arda Turan'ın biraz daha "eskiye" dönüş sinyali etkili oldu. Süreci iyi kullandı, kendisini ifade etti ve transfer bir şekilde gerçekleşti. Ocak'ta da bitebilirdi. En azından ligin 2. yarısını boş geçmemiş olurdu.

Ocak ayında ben de çok soğuk baktım ve bu transferi istemedim. Bugün ise biraz daha ılıman bakıyorum. Arda Turan'a inanmak istiyorum diyeyim. Takımın ciddi anlamda bir lider futbolcu eksikliği var. Özellikle de bu eksiği pandemi sonrası iyiden iyiye hissettik. Bunu sağlayabilmesi dahi başarıdır. Takımı bir arada tutacak, saha içinde ya da kenarında isyan edecek. Arda Turan'dan esas beklentim bu.

Saha içine gelirsek. O tarafta çok sıcak değilim işte. Yeteneğin kolay kaybolmayacağına inansam da, yaş 33 oldu ve uzun süredir ciddi bir temponun içinde değil. Barcelona günleri de istediği gibi geçmedi. Başakşehir'de ise tam toparlanma dönemine girmişken aldığı büyük bir ceza var. Sonrasında ritm yine düştü ve Okan Buruk döneminde formayı iyiden iyiye kaybetti. Fotoğraflara, idman videolarına bakınca fizik olarak toparladığını görüyoruz. Umarım bu çalışma azmi devam eder.

Saha içi beklentim de şu. Son 15 - 20 dakikalar oyuna girip, top tutması, ön alana kalite getirebilmesi, takımı biraz hareketlendirmesi. 39 yaşındaki Emre Belözoğlu bunları yapabiliyor, 33 yaşındaki Arda Turan'ın da yapması lazım. Kamp dönemi ne durumda olduğunu göreceğiz. Çok fazla maç ve takımla idman eksikliği var. Bunu da aşması zaman alacaktır. Kalitenin kolay kaybolmayacağına inanıyorum. Bunu biraz olsun fizik gücüyle, dayanıklılığıyla desteklemesi gerekiyor.

16 yorum:

  1. Barcelona günleri bence harika geçti son döneminde teknik ekip yüzünden yalnız bırakıldı. Barcelona da ki istatistikleri gayet iyi, takım oyununa uyum gösterdi. Başahşehir'e gelmesi ve magazinsel olaylara bulaşması en büyük hatasıydı Avrupa'da normal bir takımda oynayabilir, Türkiye'den uzak kalabilirdi... Neyse, Evine Hoş Geldin Arda Turan. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasa katiliyorum. Barcelona kariyeri avrupa medyasinin yansittigi gibi basarisiz gecmedi. Cok guzel sayilara ulasti bence. Takim oyununu iyi oynadi hem atletico hemde Barcelona'da

      Sil
    2. Geçmedi bence de. İçine girdiği ruh hali problemdi.

      Sil
  2. selçuk girince tüm maçlar döndü bu sezon. dileyen kontrol edebilir.
    seneye de arda girince bir sürü puan kaybederiz. bekleyin görün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Turan farklı yalnız, futbol olarak bambaşka bir isim. Bekleyip göreceğiz.

      Sil
  3. hocamız şu çocuğa verdiği desteği büyük yatırım yaptığımız, tekrar gol kralı olma potansiyeli taşıyan diagne'ye vermiyor. inanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl inanılır gibi olmayan şu yorum. Hoca Diagne'yi tutar da Arda ile ne alakası var :) Diagne konusunda taraftara yaz bunları.

      Sil
  4. ardanın amacı jübile yapmaktı bence. istediğini de aldı. bülent korkmaz gibi bir efsanesine bile jübile yapmayan bir kulübün ardayı alıp ona jübile yapması. hem de ispanyaya ilk gittiği sıralar ntvye yaptığı açıklamalarda galatasaray bile diyemeyen ve o kulüp diyerek vefasızlıkla galatasarayı suçlayan birine bunu yapması. gerçekten inanılır gibi değil. ardanın gerçekten büyük bir gücü var medyada olsun, iş adamlarıyla olsun, hatta siyasette bile. galatasaray teknik direktörlüğünü bile alabilir bu güçle. gerçekten son 5 sezon oynadığı süreleri göz önüne almadan sahada katkı verebileceğine inanlar var bir de. özellikle son sezona bakalım. başakşehir ardayla hemen hemen aynı yaşta clichy caicara gibi oyuncularını 4000 dakikaya yakın oynatmış. daha demba, epureanu, skrtel, mahmut tekdemir gibi istikrarlı oyuncular var onun yaşında. arda turan ise sadece 180 dakika oynayabilmiş. okan buruk hocalık bilmiyor mu da ardayı 180 dakika oynatıyor? saha için beklenti konusunda seninle hemfikirim. beklentim 0.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jübileyi bilmem de, saha içinde katkı verebileceğine inanıyorum. Beklentim 0 yine de, düşük tutuyorum.

      Sil
  5. adam gibi bir adamımız daha oldu. Galatasaray forması giymek bu kadar ucuz olmamalı. Zaten kaç aydır ısındırılıyorduk medyadaki abileri vasıtasıyla. Yok abi bu adamın oynadığı Galatasarayı desteklemek gelmiyor içimden yahu.

    YanıtlaSil
  6. Camiasız kalmamak için gerekeni yaptı Arda. Futbolu bıraktıktan sonra bu işlerin içinde yer almak istedigi anlaşılıyor. Bize saha içinde ne kadar faydası olur bilmem ama kendisi için en doğru olanı yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık sahada belli edecek asıl düşüncesini.

      Sil
  7. 2 sezon önceki başakşehir ile oynadığımız o hayati maçta takındığı tavırlardan sonra benim için bitmişti. yaptığı diğer marazlıklar hiç umrumda bile değil ama o gün bi düşman edasıyla sahada emre ağabeyi ile beraber birşeyler kovalıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, o maçtaki ruh hali benim de hoşuma gitmiyordu.

      Sil
  8. Bakalım, zaman ne gösterecek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir