4 Ağustos 2020 Salı

Galatasaray formasıyla, Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcular


GSCimbom'dan bir nostalji paylaşımı daha. Galatasaray formasıyla, Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcuları derlemişler. İzlemediğim dönemdeki futbolcular için bir şey yazamam ama listedeki çoğu futbolcuyu canlı olarak izledim. Hagi'nin 1. sırada yer alması kaçınılmaz. 5 sezonu var ve başarılarla dolu. Gol rakamları üzerinden Alex kıyaslamaları yapılıyor ya. Oynadıkları süre ve pozisyonları, bir de kazanılan başarılar düşünülürse daha net sonuç ortaya çıkar. 

Baros için üzüldüm. 48 golle 2. olsa da, çok büyük bir farkla 1. olması içten değildi. Gol kralı olduğu sezonun ardından yaşadığı sakatlık onu çok geriletti. Ne zaman sağlığına kavuşsa yeniden sakatlandı ve gol sayısı çok daha yüksek sayıları görmedi. Her seferinde geri döndü, yine golleri peşi sıra attı ama tekrar sakatlandı. Yine de 2. işte, böyle bir gol ayağı. Onun da sakatlıklarla dolu uzun bir Galatasaray kariyeri var. 

Gomis de 29 golü tek sezonda attı. Bugünlerde Suudi Arabistan'da attığı goller üzerine yorumlar yapılıyordu. Adam garanti golcü ve bugünlerde garanti golcü bulmaktan daha zor bir şey yok. Bir şekilde yollar ayrıldı, nedenlerini tartıştık. Galatasaray'da devam ediyor olsa, geçen 2 yılda o da şu listede 1. sıraya oynardı. Yaşı da ne olursa olsun, fizik olarak kendini diri tutuyor. Tek sezonda 29 gol, daha ne olsun.

Listede çok fazla sürpriz isim yok. Jardel'in 22 golü sadece ligde ve ligin 2. yarısını da sakat geçirmişti. Oynadığı sezonun ilk yarısında 17-18 golü vardı. Şampiyonlar Ligi de hariç, orada da 6 golü var. O sezon sakatlanmamış olsa çok rahat 30'u devirirdi. Uzun yıllar forma giyse 100'ler kulübünü dahi görebilirdi. Garanti golcülerden biri daha ama maliyeti çok yüksekti. O sahada olduğunda da oyun yapısı ister istemez üzerine kurgulanmalı.

Kewell 22, Podolski 20 golde. 2 benzer tarz, kanat forvetler. Gole yatkın isimlerdi, golü de attılar ama geçen sezonlarına bakınca yanlış zamanda geldiklerini söyleyebiliriz. Daha iyi bir yapıda bu sayılar yükselebilirdi. Iliç de 22 goldeki 2 sezonda çok özel bir gol sayısı. O da forvet özellikli bir 10 numara diyelim. Nonda da kenardan gele gele 23 golü görmüş. Garanti yedek kavramı varsa, cevabı Nonda'dır. Elmander de az sayıda gol atsa da, unutulmayacak forvetlerden biri. Oyun tarzı o kadar değerli ki.

6 yorum:

  1. Melo'nun 15 gole ulaşması da büyük başarı :) (Alp)

    YanıtlaSil
  2. Sneijder'in yeri çok iyi 35 gol hiç aklıma gelmezdi. Bir de Elmander'i daha ustlerde beklerdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gelirdi, çünkü hatırlıyorum gollerini :) 2 sene çok iyi gol attı.

      Sil
  3. 3 sezonda en az 45 gol atar. hagi'nin ardından ikinci sıraya yerleşir. yeter ki biraz sırtını sıvazla şu diagne'nin. hadi be fatih hocam lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocalık değil o konu. Linç seven taraftara yaz :)

      Sil
  4. abi beni en çok şaşırtan Götz oldu. adam hatırladığım kadarıyla 2-3 yıl oynadı. hangi ara bi stoper olarak 17 gol attı, hayret.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir