2 Ağustos 2020 Pazar

Geç gelen ayrılıklar


Geç gelen ayrılıklar diyebiliriz. Altyapıda kalan ama yaşı belli noktalara ermiş bazı futbolcularımız var. Gökay Güney de bunlar arasında en çok konuşulan 2 isimden biriydi diyebiliriz. Diğeri de Celil Yüksel. Her 2 isimle de 5 yıllık sözleşme imzalanmasına karşın, A takımda şansları yoktu. Geçtiğimiz sezon A takımla devam etseler de, bu yıl yoklardı. Hatta yaş haddi kaynaklı U19'da da oynayamadıkları oldu. Celil Yüksel neyse ki Adanaspor'a kiralandı ve takımı düşmüş olsa da 6 aylık tecrübeyi cebine koydu.

Geç bir ayrılıktı tabii. Yaş 21-22 olmuş ve A takım seviyesinde doğru dürüst tecrübeniz yok. 17-18 yaşında piyasanın içine girip, ciddi süreler bulan futbolcular var. Galatasaray'ın verip vermediği şanslar elbette tartışılır. Tek yol Galatasaray değil, anlatmak istediğim o. Kiralık giderek, x takımda da tecrübe elde edebilirsiniz. 18'li yaşlarda yapılması gereken, 22 yaşında yapılınca geç kalmış oluyorsunuz. Arada 3-4 yıl oynuyor ve gelişmeniz gereken dönemler.

Gökay Güney de 21 yaşında ve yeni sezon itibarıyla Bandırmaspor'da kiralık olarak oynayacak. Satın alma opsiyonu da var. İyi bir takıma gidiyor. 1. Lig, bu gençler adına iyi bir seviye. Her ne kadar geç kalmış olsa da, bir yerden başlayacak olması güzel. Bu saatten sonra Galatasaray adına geleceğini görmesem de, kendisi için sevindim. Kariyerini inşa edebilmek adına güzel bir başlangıç olacak. Fırsat eline geçti.

Ferhan Evren de Bandırmaspor'a kiralandı. O ise henüz 19 yaşında ve doğru zamanda gidiyor diyebilirim. Sefa Özdemir 22 yaşında geldi, Altay'a transfer oldu. Ne kadar geç bir yaş değil mi? Mirza Cihan da Altay'a gitti. Alt taraftaki çoğu gencin bu yollu takımdan ayrılma haberleri gelmeye devam eder. U19 oynanıyor, rezerv lig'den henüz haber yok. Haliyle de hem alttan gelecek gençlerin önünü açmak, hem de bu çocukların tecrübe kazanması adına ayrılıklar yaşanması gerekecek.

10 yorum:

  1. beni üzen şu. yıldız olmasınlar. yıldız isteyen yok. bench oyuncusu bile olamıyorlar mı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamıyorlar demek ki. Gitmiyorlar, gelişmiyorlar.

      Sil
  2. Altyapılarda oyuncu yetiştirme ve geliştirmeye yönelik bir plan yok. Gençleri daha az suçluyorum.. Sonuçta ergenlik çağındaki gençler bunlar. GS'ın bu gençler için planı olmalı. Ama proje üretmesi gerekenler günü kurtarma peşindeler. Oysa altyapılarda başarı kriteri şampiyonluklar değil A takıma kaç oyuncu verdiğinle ölçülür. Bu gençler için hayırlı olsun. Asıl Atalay, Yunus, Abdurrahman, Ali Yavuz için bu sezon nasıl geçecek onu merak ediyorum. Oynama şansı olmayanlar kiralanacak mı? Emin Bayram formayı ucundan tuttu. 18'e attı kendini. Yukarıdakiler için meraktayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerde de suç var. Kendini geliştiren geliştiriyor, ilerliyor. Kiralık gidebiliyorlar, çoğu gitmiyor. Elbette esas olay bizim iyi bir planımızın olmaması.

      Sil
  3. trabzonun gençleri gelişirken bizimkiler niye gelişmiyor acaba? çok tuhaf. halbuki onlara altın jenerasyon demiştik. neden böyle oldu? madridin gençlerini 4-2 yenmişlerdi oysa ki ve elit liginde de liderler trabzonun üstünde. anlayamadım gitti. bir de trabzonspor bütün gençlerini kupada, ligte ve avrupada bile süre vermiş baktım u19undaki gençlere. hepsi oynamış. bizdeyse sadece yunusla emin oynamış. onlar da kısıtlı bir süre? acaba mustafa kapı haklı mıydı diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. onlar için galatasarayda gelecek yok mu gerçekten?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü planları var. Maliyetleri düşürdüler, tamamen gençlere yöneldiler ve transferde de büyük paralar döndürmüyorlar. Bu sayede gençleri şans buluyor, ısrarcılar çünkü.

      Sil
  4. Işık Kaan Arslan'ın durumu nasıl onun da çok gelişeceği, iyi bir oyuncu olacağı söyleniyordu.

    YanıtlaSil
  5. Benim hatırladığım, pandemi öncesi TFFnin B takım oluşturma projesi vardı. Bu projeyle devam etseler bu gençler için fırsat doğacaktı. Tabii ki 21 yaşını geçmiş altyapı oyuncuları için demiyorum bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı da hiç dillenmez oldu. O iş bu sezon yattı gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir