6 Eylül 2020 Pazar

Dönüyoruz, dolaşıyoruz ve yeniden Badou N'Diaye


Badou N'Diaye'nin son Galatasaray ve Trabzonspor dönemlerini düşündüm de, en son hangi maçı iyi oynadı? Aklımda kendi sahamızdaki Lokomotiv Moskova maçı geldi, sonrası yok. Osmanlıspor dönemindeki Badou Ndiaye'nin büyük hayranıydım. Galatasaray'a transferi beni çok heyecanlandırmıştı. Verilen parayı da yüksek bulmamıştım. 6 ay sonra, 16 milyon avro gibi bir rakama gitmesi sürpriz değildi. Bugün o ayarda olsa, çok daha fazlasına da giderdi.

O Badou N'Diaye 'den eser yok işte. Sorun da bu. Her geçen dönem biraz daha düştü ve son iyi oynadığı maçı hatırlamakta zorlanıyoruz. Galatasaray'a geldi, olmadı. Trabzonspor denedi, yine olmadı. Stoke City, hiçbir şartta onu takımda tutmak istemiyor. Biz de dönüp dolaşıyoruz ve aynı isme gidiyoruz. Listenin dibindeyiz bile diyemem, Badou N'Diaye 'nin listede olması dahi mantıksız. Yönetimin çıkar yolu kalmamış belli ki, o kadar zor durumdayız.

Fatih Hoca'nın bu transferi istediğine inanmıyorum. Aynı Fatih Hoca, şampiyonluğa gittiği dönemde Badou'yu tribüne yollamıştı. Şimdi o Badou'dan da daha kötü durumda olan bir futbolcu var. Haliyle de isteyebileceğine imkan vermiyorum. Futbolcuyu tanıması, futbolcunun da ortamı iyi bilmesi gibi olumlu düşüncelerim yok. Bir yanım işin dönüp dolaşıp, şu dip noktaya geleceğini söylüyordu. Bu saatten sonra Mehmet Ekici gibi isimler de sürpriz olmaz.

Badou N'Diaye 'den artık 8 numara olmaz. Kendi de vazgeçti bundan. Osmanlıspor dönemi gole yakın, tabela yapan bir orta sahaydı. Sonrasında 6 numaraya şartlandı ve futbolunu özel kılan hiçbir şey kalmadı. Topla çıkışları, temposu, şut özelliği gibi noktaları az konuşur olduk. Şu an 29 yaşında ve 35 yaşına gelmiş futbolcunun düşebileceği durumlardan bahsediyorum. Dibin dibi yani, başka bir şey değil.

Hadi "illa" bir mantık arayalım diyelim. 6 ve 8 numara transferlerini yaparsınız, sonra da makul şartlardaki Badou için "hamle oyuncusu" olur dersiniz. Kenarda tutmanız zarar vermez, en azından tempo silahınız olur. Şu an ortada 6 ve 8 numara transferleri yok, olacağı da şüpheli. Bu hamleler gelmeden, orta saha hamlesini Badou olarak açıklarsan da tepki alırsın. Maalesef "transfer" anlamında tarihin en kötü yönetimine sahibiz.

4 yorum:

  1. Kulüpten açıklama yapıldı. Gündemimizde yok dediler demek ki son gün kesin ndiaye gelecek. Hatta tolgay,ekici ve garry bile gelebilir. Onlarla da ilgilenmiyoruz demişler çünkü. Bu yönetimden başka bir şey de beklemiyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez de, son gün menajer önerili bazı isimleri konuşuruz.

      Sil
  2. Defansın hemen önü için düşünülüyorsa bizim o mevkide aradığımız tarza uymuyor Badou.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olurdu ancak. Kulübeden gel, enerji kat gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir