1 Eylül 2020 Salı

Marcao konusunda algı operasyonları yapılmaya başlanmış


Marcao konusunda algı operasyonları yapılmaya başlanmış. 18 - 20 milyon avro'ya satılamaz, bu haberleri çıkaranlar da yönetime tepki göstertmek için deniyor. Biçtikleri bedel de 10 - 12 milyon avro. 10 milyon avro'ya satılması halinde, orta saha da, stoper de alabilirsin diyorlar. Açık yazayım, Marcao'yu 10 milyon avro civarına satan, Galatasaray'la ihanetle yargılanır. Marcao ayarında ve potansiyelinde bir stoperin, hele ki Premier Lig piyasasında ne kadar edeceğine tekrar baksınlar.

Mevcut yönetim, Marcao'yu 10 milyon avro'ya satsa şaşır mısınız diye sorsanız, cevabım "hayır" olur. Şaşırmam, her şey beklenir. Futbolcu satabilme konusunda tarihin en başarısız yönetiminden bahsediyoruz. Ne değerler, olmadık paralara gidiyor. Marcao için de 10 milyon avro'yu görseler satarlar, sonra da ihtiyaç vardı derler. Şaşırmam ama, şu işi yapanı da ihanetle yargılarım. Böyle bir potansiyelin edeceği değer en az 18 milyon avro.

10 milyon avro'ya satman halinde, ne bu ayarda bir stoper bulursun. Hadi buldun, hangi parayı nereye yetireceksin? Eldeki stoper tandemini de bozmuş olacaksın. Yönetim gidici, seneye yoklar. Bu sezon tut, Marcao'nun da sözleşmesini uzat. Ertesi yıl çok daha büyük rakamları, belki de daha iyi iş bilen yönetim görecektir. Ciddi bir rakama Marcao bırakılır, buna lafım yok da, komik rakamlara niye bu tandemi bozayım?

Opta'nın Marcao istatistiğini paylaşayım;

2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla ikili mücadele kazanan stoper Marcao'ydu. 
Maç: 28 
Pas %: 89.5 
Kazandığı ikili mücadele: 191 
Top kapma %: 62.8 
Hava topu %: 60 
Pas arası: 49 
Uzaklaştırma: 90 
Sahipsiz top kazanma: 163

Sol ayaklı, geriden iyi oyun kuran, topla çıkabilen bir stoper. Bence hak ettiği değeri de almıyor. Şu an Galatasaray'ın en değerli, para edecek ismi dahi diyebiliriz. Kolay bulunabilen bir stoper tarzı değil. Özellikle de sol ayağını hesaba katınca. Medyadaki yönetime yakın bazı isimlerin algısına kapılmayın derim. Şimdiden ön hazırlık yapıyor gibiler. Marcao'nun gitmesi gereken en düşük rakam aralığı 18 - 20 milyon avro civarında. Bunun aşağısında her rakama da tepki haktır.

6 yorum:

  1. hocam o değilde orta sahaya stefan johansen konuşuluyor,
    bide boşta olan markus henriksen var,iki norveçli milli oyuncu nasıl olur merkezde

    iki oyuncuda kariyerlerinde gol ve asist konusunda gayet iyiler

    fırsat transferleri olabilir,biri boşta diğeri ise fulhamdan kiralanacak,muhtemel maaşlarıda fazla değildir,garanti ve kariyerli oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si yan yana olmaz bence, ağır futbolcular. Yeni bir Seri / Nzonzi sorunsalı yaşarız. Üstelik bu isimler o kalitede de değil. Birbirlerinin alternatifi olurlar, 1'i oynar bence. Henriksen'de diğer sıkıntı da geçen sezon neredeyse hiç maça çıkmaması. Nedeni sakatlık değil ve bulamadım.

      Sil
  2. 5 büyük lig ya da portekiz, hollanda gibi yerlerde oynasaydi bence 35 m€ filan rahat ederdi bonservisi. ama bizim buradan gidişi 15 filan ancak olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Çok büyük paralara satılır, gönül rahatlığıyla alınırdı. Ülkenin etiketi iyi değil bu konuda.

      Sil
  3. Marcao İtalya'da filan şimdi en az 25-30 milyon lira gibi paralar konusulurdu onun için. 10 milyona filan giderse çok vururuz başımızı taşlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 milyondan aşağı olmasın, gönül isterdi :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir