8 Eylül 2020 Salı

Marco Benassi & Galatasaray, odak biraz daha İtalya'ya kayabilir


Kiralık hamleler adına "İngiltere" odaklı olduğumuz söylense de, o işin "İtalya'ya" kayabileceğini düşünüyorum. Transfer konusunda Türk medyasını dikkate almaz oldum. Aynı laflar ve isimler üzerinden dönüyorlar. Yurt dışında ise daha farklı isimler var. Özellikle de İtalya medyasında. Sol bek arayışlarında, transferin son gününe girdiğimizde Nagatomo'yu kiralamamız gibi hamleler bekliyorum. İş bu noktada yeniden hocaya bakacak gibi. İkili ilişkiler konuşabilir.

Barco Benassi ismi de konuşuluyor. 2017 yazında, Fiorentina adına çok ciddi bir yatırımdı. Geçen sezona baktığımızda kendisini rotasyonda izliyorduk. Bonaventura transferinin ardından da, bulduğu şansları da pek göremeyecek gibi. X takım çıkar, bonservis verir mi bilmem de, kiralanması halinde en ciddi adaylardan biriyiz. Futbolcuyu yükseltip, parlatacak en doğru adreslerden biri Galatasaray. Özellikle de Fatih Hoca varken.

Benassi, 25 yaşında ve hala değerli bir orta saha. Futbolcu profiline bakınca da Galatasaray'ın aradığı tarzda. Oyunun 2 yönünü oynayabilen, hareketli ve tempolu bir orta saha. Çalışkan bir orta saha diyebiliriz. Hücum ve savunma aksiyonu da birbirine yakın. Takım oyuncusu bir anlamda. 4-3-3 gibi bir kurguda, oyunun 2 yönünü oynayacak ve tempo katacak orta saha profili. İyi pas yapar, uzaktan şutları vardır ve top kapma konusunda da başarılı.

Adı geçen orta sahalar arasında ciddi anlamda profile uyabilen çok fazla isim olmuyor. Benassi ise tarz olarak aranan isim. Fatih Hoca / Fiorentina ilişkisi bu noktada devreye girerse gerçekleşmeyecek bir iş değil. Tabii ki kira bedeliyle birlikte, 1 yıl kiralanabilir ve orta sahaya direnç noktasında iyi bir hamle yapılmış olur. Eminim ki İtalya'da bu tarzda nice futbolcular var. İngiltere'ye odaklı olsak da, İtalya'ya doğru bakmamız gerekiyor. Özellikle de orta saha konusunda.

2 yorum:

  1. İtalyan orta sahalarin en önemli özelliği sadece fizik anlamda değil teknik anlamda da belli bir seviyede olmalarıdir. Bu açıdan bakinca orta sahada işimize yarayabilir çokça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun 2 yönünde oldukça faydalı. İstense kiralanabilir :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir