7 Eylül 2020 Pazartesi

Okay Yokuşlu & Galatasaray, Celta Vigo'yu kiralamaya ikna etmek?


Galatasaray gündemine, her dönemde girer ve konuşuruz. Özellikle de Fatih Hoca dönemlerinde. Kendisini çok beğenir ve bu transfer için mutlaka bir uğraş olur. Zor tabii, Celta Vigo açısından değerli bir futbolcu. Beklenen patlamayı bence yapamasa da, Celta Vigo'nun önemli kozlarından biri olmayı da başardı. Okay Yokuşlu'dan beklentim, Celta Vigo sonrası, yine La Liga içinde daha üst kademe bir takıma gidişiydi. Şu dönemler, transferde pek adı da geçmez oldu.

Anlaşılmayan bir konu olmuş. Ocak dönemine yakın yine transferi konuşuyorduk. İşler iyi gitmiyordu ve kendi çapında bir değişim bekleniyordu ki, gerçekleşti de. O gün elde Nzonzi, Seri ve Lemina gibi orta sahalar vardı. Tarz açısından bakarsanız da, Okay Yokuşlu biraz daha Nzonzi'ye benzer. Ben de oraya daha hızlı ve tempolu bir orta saha gerektiğini söylemiştim. Lemina kıyasında da, Lemina daha sert diyordum. Adam ise bunu almış, sen Okay Yokuşlu'yu beğenmiyordun, şimdi gelsin istiyorsun durumuna sokmuş.

O günün kadrosuyla, bugün bir değil. O anın şartları başka, bugün bambaşka. O gün elinde 3 değerli orta saha vardı, bugün ise o rotasyon boş. Haliyle de Okay Yokuşlu ismine kim burun kıvırabilir ki? Fizikli, geriden iyi oyun kurabilecek, mevcut yapıya kıyasla da orta sahaya sertlik katacak. Lemina ile kıyas etmiyorum, mevcut kurgu üzerinden yorumluyorum. Etrafı da daha tempolu ve hareketli orta sahalarla donatıldığında anlam kazanacak bir 6 numara.

Yerli olması da avantaj. Bu durumda ekstra bir yabancı daha alabilirsiniz. Transferin şartına bakarsak da, zor iş. Celta Vigo'yu kiralama konusunda ikna etmek güç olur. Kullandıkları, rotasyonda ciddi anlamda yer verdikleri futbolcuyu neden kiralık bıraksınlar? Emre Mor'u almıyorsun, Okay Yokuşlu zor iş. Hadi kiralığa ikna ettin, bu sefer de ciddi bir bedel konuşulur. Ffp de buna izin vermiyor gibi. Elimizde bonservis girdisi olsa, gönül rahatlığıyla gidebileceğimiz ve 7-8 milyon avro aralığını düşünebileceğimiz bir isim olurdu. Yaşı da henüz 26.

4 yorum:

  1. Ne oynayacağımiza bağlı olarak Okay yokuşlu'yu düşünebiliriz. Oyun tarzımıza uymadığı halde onu oynatmaya çalışmak oyuncuyu zora sokar bizim de işimize yaramaz hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyacaktır bu sefer. Önüne tempolu isimler gelir.

      Sil
  2. bu saatten sonra yabancı futbolcu arayışına gireceğimize bence avrupada beklenen patlamayı yapamayan türkleri kiralama veya satın alma opsiyonlu kiralama modeline gidilmeli. okay, yusuf, enes gibi isimler için pazarlık yapılmalı bence. en azından ne alıp vereceğini biliyorsun Fatih hoca etkisi ile de mevcut takımlarındaki görüntülerinin üstüne çıkabilirler. dahada önemlisi 2. 3. lig lere mutlaka bakılmalı oralardan oyuncular alınmalı. madem yabancı sınırından kaçış yok bu seneden yabancıya değil türklere yatırım yapacaksın. ucuz genç oyuncular bulacaksın alt liglerden avrupadan bu sene dene olursa tutarsa devam edersin tutmazsa seneye zaten türk oynatmak zorunda olan takımlara bir şekilde satarsın. ama seneye türk oyuncu almak çok zorlaşacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enes Ünal yeni transfer yaptı, Yusuf da şu aşamada zor. Ama söylediğin durum mantıksız değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir