10 Ekim 2020 Cumartesi

Görmek istediğimiz formasyon gibi dizilince de heyecanlanıyoruz


Ümit Milli Takım'la oynanan hazırlık maçının görüntüleri olmadığı için, maç üzerine bir şeyler yazmak imkansız. Elimizde olan tek şey bu maçın 11'i. Bu 11 üzerine de, gelecek üzerine çıkarım yapılabilir. Tabii bu tarz maçlarda oluşan formasyonlar biraz da "elde kalan isimlere" göre oluşuyor. Milli Takım'a giden futbolcular olduğu için, kalan isimler x formasyona uyduruluyor olabilir. Yine de, görmek istediğimiz formasyon gibi dizilince de heyecanlanıyoruz.

Kocuk
Şener Donk Marcao Taşdemir
Sekidika Belhanda Ömer Arda
Oğulcan Diagne

4-4-2 oynayabileceğimizi düşünenlerdenim. Falcao'yu yükseltmek ve daha doğru kullanmak için de en doğru yol bu gibi. En iyi olduğu dönemlerde dahi çift forvette izliyorduk. Önce onu tamamlıyorlardı, yıllar geçtikçe ve yaş aldıkça o tamamlayıcıya dönüştü. Kendi de ifade ediyor, biraz daha "komple" bir forvet gibi oynamaya çalışıyor. Rakip ceza sahası etrafında geziyor, oyun kurucu gibi hareket ediyor. Yaş ilerledi, tek başına kalınca da bu özelliği bir şey ifade etmedi.

Geçen günlerde yazmıştım. Yanındaki ismin Diagne değil de, daha hareketli bir isim olması gerektiğine inanıyorum. Onunla uyum sağlayan ve iyi anlaşan Emre Akbaba da olabilir, Oğulcan Çağlayan ya da Ali Yavuz Kol gibi hızlı, mücadele edebilecek isimler de. Kanatlarımız da, orta sahamız da en azından lig mücadelesinde bunu kaldırır. Emre Kılınç bir kanatta, Belhanda bir kanatta gayet katkı sağlar. Orta sahanın göbeğinde de Taylan Antalyalı / Etebo ikilisinin enerjisi yeterli olacaktır. Orta sahayı hareketli ve mücadeleci kılmak mümkün.

Alanyaspor karşısında bu yönde farklı bir dokunuş bekliyorum. Rakipler düzeni çözdü ve baskı kurdukları an geriden top çıkaramadığımız gibi, önde de top tutamıyoruz. Taylan Antalyalı 6 numarada tek, Falcao da önde yalnız. Tabii formsuzluklar ve özellikle hücumun hareketsizliği bunda etken. Farklı ve daha dinamik bir kurguya geçmemiz işe yarayabilir. Tabii formayı hak ettiğini gösterecek, yeni isimlerle. Bazı isimleri kenara almadan da bir şey değişmeyecektir.

8 yorum:

  1. Falcao'yu daha etkili kılmak için yöntem mi ? Falcao geldi geleli bundan bahsediyoruz biz. Peki Falcao biraz daha faydalı olabilmek için hiçbir şey yaptı mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde bu adam sonuçta, katkı almaya bakacaksın.

      Sil
  2. Burak falcao yu gol atsın diye aldık hem de ciddi paralar veriyoruz. Oynayabilmek için de yanına ekstra oyuncu mu bulacağız bir de. Oynuyorsa elde ki yapı bu elinden geleni yapacak buna göre. Çünkü artık yaşı kemale ermiş bulabileceği en iyi kontrat bu. Yok ben şöyle oynarım yok ben böyle oynarım diyecek yaşı yok kendisinin. Oynayamiyorsa diyecek ki ben size bu yapıda faydalı olamam kusura bakmayın. Ha der mi demez tabii ki ama burada yazan arkadaşlar vardı yok falcao öyle bir oyuncu değil yok paraya bakmaz yok karakteri şöyle böyle en iysiini vermeye çalışır kendisini ispatlamaya çalışır her takımda falan diye. Buyursun işte fırsat ispatlasın kendisini. Adama 5 milyon euro vereceksin bir de yanına gol atabilsin diye oyuncu bulmaya çalışacaksın. Oldu canım. Haa falcao böyle oynar mı? Oynamaz tabii ki. Atletico madrid teki falcao değil ki öyle oynasın. Öyle olduğunu bilerek aldiysan yanina onu tamamlayacak oyuncuyu da alacaksın. Yok biz onu atletico daki falcao sanarak aldık diyorsan bu hatanın hesabını da birisi vermeli. Resmen adama gol atabilsin diye etrafına takım kuracak hale geldik yahu. Koskoca galatasarayin düştüğü hale bak. Hagi nin etrafında cok mu kaliteli oyuncular vardı? Popescu oynadığında defans dünyanın en iyisi miydi? Gomis oynarken dedimi ki bana pas atacak adam alın yoksa gol atamam diye? Pierre van Hooijdonk oynarken bir röportajında bir şey söylemişti orta yapan adam beni aramayacak ben ortayı yaptığı yerde olmak zorundayım çünkü işim bu. Biz de maaşallah herkes topu ayağına istiyor. Ben topa gideyim adamın attığı yere koşayım diyen yok. Mücadale yok hızlı pas yok... Öyle oyunu bende oynarım. Hani nerede top alan adam geçen araya pas gönderen yada senijder gibi volkan demirel i hem sag hem sol köşeden uzaktan avlayan adam. Yok işte. Kadro mühendisliği tamamen hatalı. Falcao efendiye 5 milyon euro veriyorsun bir de diyor ki biri asist yapsın da dokunayım gol olsun. Oldu canım kulübü de üzerine yapalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir hatan var, sürekli Atletico'daki Falcao diyorsun. Atletico'daki Falcao da çift forvet oynardı. Diego Costa ve Adrian gibi isimlerle. Sneijder / Falcao falan çok alakasız kıyaslar. Ben de istiyorum tabii forvetim yırtıcı olsun. O vakit Falcao'yu almayacaksın, o noktada katılıyorum. Falcao hep buydu, biz ise yaşlı halinde dahi tek başına kullanarak katkı alamıyoruz.

      Sil
    2. Burak falcao böyle değildi. Atletico madrid deteki falcao evet çift forvet oynardı ama o zaman rakip stoper sirtindayken bile gol kovalardı. Diego costa ile beraber oynarken de böyleydi adrian ile de. Şimdi sakatlanmayayim diye korkak oynuyor. Sneijder benzetmesi yapmadım. Orta sahada skora dönük oynayan bir adam bile volkan demireli maymun etmişti eee bu adam falcao... gol atması için penaltı mı bekleyeceğiz. Eger olmuyorsa eger sistemine uymuyorsa oynatmayacaksin. Kadronun içinden adam bulacaksın. Ogulcan oynayacak gerekirse forvette. Taylan dan 6 yaratıyorsan ogulcan dan 9 yaratacaksın. Yapamıyorsan bırakacaksın. Bu kadar basit.

      Sil
    3. Bak ayrıca bir şey daha demişim hooijdonk un söylediği şey. Onda geldiğinde yaşı baya ilerlemişti ve keşke galatsaray a gelseydi dediğim oyunculardan biriydi. Ne diyor ben orta yapılan yerde olmak zorundayım. Öyle tecrübeli ki orta nereye gider diye hesap yapıyor kafasından artık. Falcao ya bu yaşında bu parayı tecrübesi için veriyorsun bi zahmet o tecrübeyi görelim biraz sahada. Gomis top ayağına top geldi mi duzeltmeye falan uğraşmaz gelişine vururdu tek vuruşla. Falcao nun hic öyle bir numarasını görmedik daha...

      Sil
    4. Falcao için haklı olabilirsin de Atletico ve Sneijder örnekleri bence alakasız oldu sadece. Ondan onu yaratıyorsan, bundan bunu yaratırsın tarzı şeyler de kolay değil. Sneijder ile Falcao'yu kıyaslamak, elma ile domates kıyası gibi, tür bile aynı değil.

      Bence de Falcao'ya bağımlı olmamalıyız, keşke yırtıcı forvetimiz olsa ama eldeki isim de bu. Ona uygun oynamak durumundasın. Hoca Sneijder'e de sıcak değildi ama geldikten sonra kurgusunu değiştirdi.

      Sil
    5. Atletico ve sneijder örneğinin nesini anlamadığını da ben anlamadım. Neyse bakalım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir