9 Ekim 2020 Cuma

Kariyerinin en iyi dönemlerinde de böyle oynuyordu


Şu gün teklif alsa, yeri dolar mı diye düşünmez haldeyim. Çok büyük maliyet ve bunun karşılığını vermiyor. Yine de takımda kaldığı sürece katkı almak gerekecek. Falcao / Diagne rotasyonu için için etapta mutlu olsak da, Diagne de iyi durumda değil. Bu ikili de birbirini alternatif altına alabiliyor. Babel'i düşüneceğiz yoksa, fizik olarak daha iyi durumda. Falcao'yu en iyi nasıl kullanabiliriz buna bakmak durumundayız. En azından Ocak ayına kadar. Falcao'nun son röportajında güzel detaylar var. Bunlar üzerine konuşalım derim.

"9 numara oynarken daha efektif bir oyuncuyum. Modern futbolda artık forvetler daha fazla hareket etmek zorunda. Yanımda bir forvetle birlikte daha rahat olabiliyorum çünkü hareketlilik artıyor."

"Futbol kariyerimin son dönemindeki tecrübelerimin ardından şu anda futbol anlamında daha dolu hissediyorum, daha komple bir futbolcu oldum. Uzmanlık alanımın üzerine çalışıyorum, bu da ceza alanına yakın, kalenin önünde olmamı gerektiriyor."

Bir noktada haklı. En iyi olduğu dönemlerde dahi çift forvette oynuyordu. Yanında daima iyi bir partner vardı. Diego Costa, Adrian ya da Mbappe gibi isimleri düşünebilirsiniz. İyi bir tamamlayıcıydı ve saha içinde kendini daha özgür kılıyordu. Rakibi bozacak, ön alanda baskı kuracak, müthiş hareketli bir forvet değil. Hele ki bu yaşlarda. Biz ise onu bir dönem hariç tek forvet gibi kullanmaya çalıştık ve ön alanın hareketsizliği sorun oldu.

Bir dönem dediğim de, geçen sezonun 2. yarısının başındaki kurgu. 4-2-3-1 düzeninde, Emre Akbaba'yı Falcao'nun arkasında 2. forvet gibi izliyorduk. Falcao'nun da Galatasaray'da en golcü dönemiydi. Emre Akbaba'nın da ayağının tozuyla ciddi tabela yaptığını görüyorduk. Bu tarz bir hamle gerekiyor sanki. Bu kurgu da olur, 4-4-2 ya da 3-5-2'de. Forveti çiftlemek esas nokta ve Falcao'yu daha özgür kullanmanın yolu gibi.

Emre Akbaba bir aday. Biraz daha 10 numara özelliği var ve orta sahayla bağlantıyı da kurabilir. Falcao'nun dilinden anlıyor. Babel ise 2. aday, fizik durumu, top saklayabilmesi ve dikine iyi oynaması değerli. Onun da forvet gibi daha rahat ve iyi oynayacağını düşünüyorum. Ali Yavuz Kol ya da Oğulcan Çağlayan gibi isimler ise ön alana hız ve mücadele getirir. Bence ciddi alternatifler, asla yabana atmamalı.

Diagne ise Falcao'nun alternatifi gibi. İkisini bir arada ideal partner gibi düşünmüyorum. Ön alan yine hareketsiz ve ağır kalacak çünkü. Diagne de mücadele etmiyor, Falcao'yla birlikte oynayabilmek adına hareketli olmak zorundaydı. O konuda dönüşebilir diye düşünürken, oralı bile olmadı. Haliyle de çift forvete dönseniz dahi ya Falcao ya da Diagne oynar. Şu görüntüde de Falcao'yla devam edilir gibi. Yanındaki ismi konuşmalı.

8 yorum:

  1. Doğum günün kutlu olsun abilerin abisi. Sağlıklı, musmutlu, gülücüklü huzurlu ve bol bol neşe içerisinde geçsin her anın. Seviliyorsun ağabey.

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Bu takim temposuz tek bir ismi tasir, belki rakibe gøre 2 isim. Ve israr edilmesi gerekilen ilk isim Falcao. Orta saha yada kanat dan ziyade en ønemli ihtiyac Falcao'ya partner: Florin Andone/Adem Buyuk profilinde oyuncu. Buna uygun Emre Akbaba ve Ali Yavuz Kol var.
    Falcao'nun etrafi tempolu, harekerli ve hizli oyuncular olmali. Hoca 4-3-3 de israr edecekse ideal olmasi orta sahamiz olmasi gereken Kilinc-Taylan-Etebo'nun ønundeki ileri uclu Kerim-Falcao-Ali Yavuz olmali. Bøylece 2.forvet gibi oynayan Ali Yavuz olur. Hoca malesef cok fazla duygulariyla karar veriyor oyuncu seciminde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone keşke sakatlanmasaydı, içimde öyle bir yara ki :) Yazdıklarına katılıyorum.

      Sil
    2. Hoca umarım 4 3 3 geri dönmek gibi bir hata yapmaz çünkü öndeki 3 ün kanatları biz de yok. Ne babel ne feghouli orada olmaz. Babel falcao ikili forvet yapsan babel eskisi gibi hızlı değil keza falcao da eskisi gibi rakip stoperi bile sırtında taşıyıp gol atan falcao değil. Falcao nun yanına pivot ozellikli birini ya bulacaksın yada diagneye bu görevi vereceksin. En azından fizik gücü olarak bunu yapabilecek kapasitede. Her şey bir yana zamaninda gomis e para vermemek için yaptıkları atraksiyonlar sonunda hâlâ alınan forvetlere gol attırmak için 50 farklı varyasyon uydurmaya çalışılıyor ama gelenlerin hic biri hâlâ bir gomis edemedi. Gomis kadar tek vuruşları düzgün bir forvet gelmedi uzun zmanadir. Hatta mario jardel den sonra ki tek isimdir. Gomis her türlü oynuyordu sonradan gelenleri nasıl oynatiriz diye el birliği ile mucadele ediyoruz ama yine de bir ilerleme yok.

      Sil
    3. 4-1-4-1 devam edebilir diye düşünüyorum. Keşke 4-4-2 görsek tabii.

      Sil
  3. İlerde Oğulcan ya da Ali Yavuz'la birlikte denenebilir belki bir de. Diagne ile olmaz çünkü Diagne bir partnerle birlikte oynayabilecek kafa yapısında değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir