27 Kasım 2020 Cuma

Başarı gelecekse, Feghouli de sahada olmalı


Kayserispor maçı özelinde neden eleştirildiğini bilmiyorum. Goller kaçtı da, herkes kaçırdı, herkesin bitiriciliği zayıf kaldı. Emre Akbaba, Diagne, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan diye uzuyor listemiz. Feghouli de öyle, bitiriciliği zayıf kalan isimlerdendi. Oyunun geneline baktığımda ise, takımın en önemli oyun aklıydı. İyi de oynadığını düşünüyorum, Sivasspor maçını da iyi geçmişti. İyi oyundan bahsediyorken, Feghouli'nin önemi büyüktü.

Sivasspor maçında da, Arda Turan'la birlikte kağıt üzerinde kanat gibi görünse de, daha serbest rolleri vardı ve oyunun yönlendirilmesi de bu 2 isim üzerindeydi. Kayserispor karşısına eksik çıktık ve Feghouli'yi direkt olarak merkeze yazdık. Kendi Milli Takım'ında da o pozisyonda oynuyor ve görüntüsü iyi. Bizde de merkezde iyi oynadığını gördük. Bu saatten sonra forvetin arkasında, daha serbest rolde olmalı.

Hız ister istemez düşüyor, fizik durum eskisi gibi olmuyor. Biraz daha serbest bir rolde rahat hareket eder. Oyun kalitesi ve aklı yüksek, bunu da ekonomik kullanmış olur. Kayserispor performansını beğendim, özellikle ilk yarıda oyunu iyi yönlendirmişti. Oluşan pozisyonlarda da büyük oranda py sahibi. Rakip ceza sahası çevresinde iyi paslaşıyoruz ve tüm organizasyonun içinde Feghouli'yi görebilirsiniz.

İstikrarı sallansa da, kazanmak zorundasınız. O pozisyon adına kadronuzda daha iyisi yok. Olmadığı için de sahada olmalı. Son 2 maçta görüntüsü iyiydi ve yükseleceğe de benziyor. Şu kadro yapısı içinde kenarda bekletme lüksünüz yok. Falcao gibi sürekli sakat değil, bir şekilde sahada. İstikrarı, form durumu tartışılacaktır. Daha önce kazanıldı, yine kazanılır. İş Fatih Hoca'da bitiyor. Başarı gelecekse, Feghouli de sahada olmalı.

6 yorum:

  1. Belhanda arda feg Kılınç zaten belli bir mevkide oynamıyorlar sahada gezerek oynuyorlar sürekli, bu dörtlü çok yönlü oyuncular olunca sahada istedikleri yerlerde oynayabiliyorlar

    YanıtlaSil
  2. Çocuk gibi adamlar bunlar sürekli Belhanda Feghouli Diagne gibi oyuncuları mutlu etmeye çalışıyoruz ki iyi oynasınlar. O kadar parayı ben alıyorum sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı mutlu değil, aksine mutsuz etmeye çalışıyorlar. Adam bu ortamda müthiş iş çıkarıyor yıllardır.

      Sil
  3. geçen sene ki Sivas maçından beri gol kaçırmaya devam ediyor. Her maç bir sürü pozisyon geliyor atamıyor. zaten kondüsyon sorunu olan tembel bir oyuncu. Sahada olduğu sürece de ben açıkçası kaçak güreştiğini ve sorumluluk almadığını veya almak için kendini riske etmediğini düşünüyorum. 4 milyon euro maaşı orta sahada top gezdirsin diye vermemeliyiz. Kızgınlığımız buna. Arda 300 bin euro alıyor, iyi oynarsa iyi, kötü oynadığında sıkıntı yok riski az çünkü. Ama bu arkadaşın 3 senedir aldığı para bir takımın maaş bütçesini çıkartırdın. Maalesef aldığının pek azını veriyor. Bunların tamamı gitmeden Galatasaray'ın bir gelecek inşa etme şansı yok. 1 milyon euro civarında ort. maaş tavanına inmediğimiz sürece herhangi bir başarıdan söz etme şansımız da yok. Ve bir daha yönetimleri de bağlayacak şekilde tüzük değişikliği mi olur artık ne olursa, 30 yaşın üstünde bir oyuncu alınmaması, sakat, takımında yedek, bir zamanların büyük topçusu gibi dolandırıcılıklara maruz bırakılmaması yönünden yönetimlerin elini kokunu bağlamak şart!
    bundan çok çektik çekmeye devam ediyoruz. içinde bulunduğumuz ağır ekonomik bunalımın sebebi 20 yıldır ödediğimiz astronomik maaşlar ve yanlış transferler. Kim bilir bu işten kimler kimler zengin oldular, o kısmını hiçbir zaman bilemeyiz ama artık bu bezirgan düzenine bir demek zorundayız yok elimizde Galatasaray diye bir kulüp kalmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Attığı zaman da atıyor, oynadığı an da hiç kaçak güreşmiyor, aksine takımı taşyıan isimlerden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir