9 Kasım 2020 Pazartesi

Galatasaray açısından da Emre Kılınç böyle


Sivasspor deplasmanında en çok ikili mücadele kazanan futbolcumuz, 8 kere ile Emre Kılınç. Farkı da yeniden orta sahaya geçmesiydi. Emre Kılınç'ın asıl potansiyelini bu pozisyonda göstereceğini ısrarla yazıyorduk. Kanattaki görüntüsü, Galatasaray seviyesinde çok bir şey vaat etmiyor. Olcan Adın'dan hallice bir noktaya doğru ilerlerdi. O da zaman içinde sol beke geçti ve en azından rotasyonda var oldu. Emre Kılınç'ı kalite itibarıyla daha üst seviyeye koyuyorum,. O kalite de orta sahada ortaya çıkacak.

Bir anda 2 seviye yükseliyor. Fizik olarak "küçük bir görüntü" deriz, orta sahaya geçince "atom karınca" demeye başlarız. Ayakta bu adam, yıkılmıyor ve 8 tane ikili mücadeleden galip çıkarak, Galatasaray için ilk sırada yer aldı. Oyunu 2 yönüyle oynamak, orta sahada enerji katmak değerli. Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç hattı bizim en önemli kozlarımızdan biri. Şu orta saha içinde farklı arayışlara girmemek gerekiyor.

Kanata geçtiğinde ister istemez, kreatif bir etki beklenir. Eskiden sol çizgideydi, geçen sezon sağ çizgiye geldi. Topu soluma çekip, şut özelliğini geliştirmişti ve tabela yapıyordu. Açık alanda oluşacak bir etki tabii. Sivasspor, hücumda hızlı isimleri kullanıyor ve kaptıkları toplarla, açık alanda etkili oluyordu. Galatasaray'da, kapalı savunmalara karşı oynuyorsun ve hücum organizasyonunda problem olabiliyor. Onyekuru tarzında oynamaya çalışırken, onun gibi de oynayamıyorsun. Emre Kılınç, topu da isteyen bir futbolcu. Sadece topsuz oyuna odaklı değil.

Topsuz oyunda da iyi tabii. Orta sahadan dikine çıkıp yaptığı topsuz koşular değerli. Savunma arkasına iyi sarkıyor ve kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Bitirişi de iyi olduğu için goller attı. Topla da hızlı çıkan, rakibin dengesini bozan bir orta saha oldu. Bir anda 2 seviye yükseliyor yani, kariyeri farklı yöne evriliyor. Bernardo Silva'nın kanattan orta sahaya geçişi gibi, City'de bir anda seviye yükseltmişti. Galatasaray açısından da Emre Kılınç böyle.

6 yorum:

  1. Birkaç beden küçük Bernardo Silva etkisi gösteriyor bizde. Çok yönlü bir oyuncu olması elimizi güçlendiriyor.

    YanıtlaSil
  2. Terim, Mert Hakan'ı almayı beceremeyenlere inat bir üst modelini yaptı. Aidiyeti, çalışma azmi tam da hocanın sevdiği gibi. Emre'yi de Allah nazardan saklasın. Üstüne koyarak devam etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıdan mutlu olmak lazım. Mert Hakan gelse, Emre Kılınç'ı kanatta izleyecektik.

      Sil
  3. ortadaki bu üçlü olabilecek en iyi kombinasyon. Bazı maçlarda bu sistem işlemedi diye bence vazgeçmemek bu sistemin üstüne gitmek lazım. Bu kadro ancak bunu oynar. Fener'e karşı işlemedi diye hemen vazgeçtik halbuki üstüne gitmeliydik.
    Belki denenir mi bilmem ama, bir de 3-5-2 veya 3-4-3 de denenebilir. Sarakki-Omar-Ömer-Emre T. -Lines gibi sol ve sağ kanadı boyuna kullanabilecek nefeste bekler varken ileri de Falcao'yu daha efektif kullanabilme adına yanına Misal Babel'i ya da gençlerden birini ekleyip 3-5-2 ya da 3-4-3 de B Planı olarak kenarda dursa fena olmaz.
    Şu da bir gerçek ki; her türlü dizilişi, taktiği, yerleşimi sahaya uygulayabilmek için önce FİT olacaksın. Güçlü, kuvvetli, ikili mücadelede ayakta kalan, nefes kapasitesi yüksek ve sakatlanmayan bir takım olacaksınız. Galatasaray 60'dan sonra yığılıyor, sık adale sakatlığı yaşıyor. Belki bilmiyoruz, sonuçta bu bir bilim. Ve bu işin başında hepimizin çok sevdiği güvendiği Scott Hoca var. Eminim ki bir strateji dahilinde antremanlar yapılıyordur. Hoca kesinlikle takımın, sezonun son 10 maçına girdiğinde güç-kuvvet anlamında top seviyede olmasını ister. Belki de ağır ağır oralara çıkacağız. Genç bir takım değiliz. Tempolu, hızlı, atletik oyunculardan kurulu bir takım da değiliz. Bu parametreleri en iyi bilecek kişi de Scott Piri ve ekibidir diye inanmak istiyorum. Şu bir gerçek ki, evet sakatlıkla oldu ama hepsi hemen geri döndü. O kadar ciddi olmadığı anlaşıldı. Üstelik Arda, Babel, Emre de ciddi kuvvet artışı var. Lyundama eski ayıboğan haline döndü. Bu takımda en çok sakatlık prone olanlar Sarakki ve Falcao. O ikisini ayağa kaldırması şart.
    Ortadaki Taylan-Belhanda'nın ne kadar kritik ve değişmez oldukları ortada. GS yönetiminin ne yapıp edip devrede 2 takviye yapması şart. Dorukhan'ı keşke alabilsek. Hem temposu ile hem de çift taraflı oyunu ile çok ihtiyacımız olan bir oyuncu. Seri de oyuna akıl katacak hocanın işletebileceği bir 6 numara. Henry ise oyunu çeşitlendirecek bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kurguyu güçlendirmek, yani alternatif üretmek lazım. Orta saha için alternatif yok. Etebo ve Ömer oyuna girdiği an bir anda sıfırlıyor futbol. Bu olmamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir