18 Kasım 2020 Çarşamba

Lemina, Seri ve Onyekuru gibi isimleri takımda tutmak adına çabalamıştık


Geçtiğimiz sezon ülkemizde "iyi, kötü" farkını ortaya koyan ve sezon sonunda takımdan ayrılan bazı yabancı futbolcuların bu sezon ne yaptıklarına bakalım. Lemina, Seri ve Onyekuru gibi isimleri takımda tutmak adına çabalamıştık. Seri için son güne kadar süren bir mücadele vardı. Onyekuru gündemi zaten bitmez, yarın yine konuşulur. Lemina'yı ise ilk etapta istemiyor gibi görünsek de, sonrasında yeniden talip olmuştuk.

Lemina bu sezon sadece 216 dakika süre alabildi. Fulham onu opsiyonlu şekilde kiraladı ve bizler yeniden "Lemina'nın sakatlıklarını" konuşuyoruz. Ne zaman baksam sakat, neredeyse boşu yok. Haliyle de şans bulamıyor, kendisini gösteremiyor. Buradan da, iyi ki bu transfer gerçekleşmedi sonucunu çıkarabiliriz.

Onyekuru ise ligin ilk 3 maçında 11'de sahaya çıkmış, 4. maçta ise sonradan oyuna girmişti. Devamında ise kadroya dahi alınmıyor. Onyekuru'nun Monaco kariyeri böyle geçmekte. Geçen sezon da aynı şeyleri yaşamıştı ve Ocak ayında kiralık olarak gelmişti. Bu Ocak ayında da transferiyle alakalı aynı şeyleri konuşuruz. Bu adam Monaco'da olmuyor, belli ki olmayacak.

Seri ise kadro dışı. Premier Lig listesine dahi eklemediler. Peki bu durumda transferine neden izin vermediler, o da işin muamma tarafı. Seri'yi ciddi şekilde istiyorduk çünkü. Bonservisi adına şartlar oluşmasa da, kiralık olarak düşünüldü ama olmadı. Başka talip mi çıkmadı bilmiyorum, adı da geçmedi. Bir ara Nice deniliyordu, o da gerçekleşmedi. Ocak ayında onun da adını ciddi şekilde anarız.

Sortloth'un Leipzig'de henüz 7 maçta golü yok ve az süre alıyor. Vedat Muriqi aynı şekilde henüz gol katkısı yapamadı. Diaby'nin de sadece 17 dakikası var. Bir tek Elneny'nin yükselişini izliyoruz. Arsenal rotasyonunun en önemli parçalarından biri olmayı başardı. Diğer isimler kötü başladı ve görüntüleri iyi gitmiyor. Yine de Sorloth ve Muriqi gibi isimleri konuşmak için erken, zaman gerekiyor. Bu transferler ciddi maliyet ve beklentiyle yapılmıştı.

4 yorum:

  1. Bizim ligin vazgeçilmezi olan oyuncularin yüzüne Avrupa'nın orta sıra takımlarından hiçbirisi bakmıyor bile. Muriqi bir şekilde yolunu bulur belki. diğerlerinden ümidim yok.

    YanıtlaSil
  2. daha önceden de söylüyordum. onyekuru'yu bikaç maç oynatsinlar, sonrasında kadroya almazlar diye. çalım özelliği yok, pas oyununa yatkın değil, şut silahı yok. sadece açık alandaki sürati var. bi de biraz fırsatçı. böyle oyuncuyu monaco napsin ki ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de bitirici, net bitirici hem de. Fırsatçılığı, yok sezgisi, topsuz oyunu müthiş. Ben katılmıyorum, kullanan için çok iyi silah.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir