29 Aralık 2020 Salı

Bu oyun için doğru forvet tarzı işte


Row-Z Report'un (https://twitter.com/RowzReport) 'un paylaşmış olduğu bazı istatistikler üzerine konuşalım. Saha içi yerleşimi de her zaman olduğu gibi ilk sırada geliyor. Göztepe karşısındaki yerleşimde stoperlerimizin biraz daha geride olduğunu söylemiştim. Trabzonspor karşısında da aynı aslında. Bu da, Trabzonspor'un hızlı hücumcuları karşısında önlem olduğunu yazabiliriz. İlk yarıda da bu yönde ciddi bir pozisyon bulmuşlardı. Kaptırılan toplarda geri koşmak ya da savunma arkasına kimseyi sarkıtmamak adına, bu savunma çizgisi doğal.

Donk'un varlığı da mühim. Marcao / Donk tandemini daha çok tutmaya başladım. 2 isim de geriden iyi oyun kuruyor ve pas oyununda güçlenmemizin en önemli isimleri. Bu sayede Taylan Antalyalı da hücumda daha özgür hareket edebiliyor. Haritada da gördüğümüz gibi, stoperlerin arasına çok fazla girmemiş ve Belhanda'yla neredeyse aynı hizada. Ömer Bayram da oyuna girdikten sonra, bu üçlünün hareketliliği çok değerliydi.

Göztepe karşısındaki "bek yalnızlığı" da bu maçta yoktu. Arda Turan / Saracchi uyumunu tekrar gördük ve Arda Turan müthiş bir maç çıkardı. Ömer Bayram da sık sık orayı tamamlayınca, sol kanat üçgeni kuruldu. Bu sefer Emre Kılınç'ı sağ kanatta izleyince, ister istemez kanat alışkanlığı olan bir isimle Omar uyumu daha farklı oldu. Nwakaeme önlemiydi belki de. Orayı biraz daha kapatmak istemiş olabiliriz. Sağ kanatta Feghouli ile, savunma tarafında Omar yalnız kalabilirdi.

Bundan önceki maçlarda forvetimiz de hücum hizasının en önünde yer almazdı. Hele ki Diagne'nin son 2 haftaki oyununda kimseyle bağlantısının olmadığını görüyorduk. Oğulcan Çağlayan ise, ön alandaki hareketliliği ve baskısı ise rakibi bozan isimdi. Bu oyun için doğru forvet tarzı işte. Forvetin hareketliliği ve çalışkanlığı olmazsa olmazımız olmalı. Savunma arkası koşularıyla da rakibi çok yıprattı ve golünü attı.

4 yorum:

  1. (emrah) oğulcan bu maçta 33 kez pas yapmış. diagnenin son 3 maçta bu rakamları 8-12 ve 6. 3 maçın toplamı bile 33 yapmıyor. 33 kez pas yapmak yukarıdaki saha içi yerleşiminin gösterdiği gerçeğin başka bir istatistikle ispatı aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne çok fazla bekliyor, bekledikçe de oyun içi katkısı olmuyor. Hareketlilik o pozisyonda çok önemli.

      Sil
  2. bunlar durduğu yerler mi yoksa topa dokunduğu yerler mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ağırlıklı olarak topla buluştukları noktalar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir