2 Aralık 2020 Çarşamba

Yeterince övülmediği ve hakkı verilmediği üzerine bazı eleştiriler var


Yeterince övülmediği ve hakkı verilmediği üzerine bazı eleştiriler var ki, ben de hak veriyorum. Çok konuşmuyor gibiyiz. Oysa konuşmak, şu istikrarın altını çizmek lazım. Taylan Antalyalı'nın dönüşümü çok daha ön planda olsa da, Emre Kılınç'ın dönüşümü de en az o seviyede. Kanatları hayal ederken, değerli bir orta saha kazanmış olduk. Taylan Antalyalı / Emre Kılınç hattı, 2000'lere döndürüp, Suat Kaya / Okan Buruk ikilisini hatırlatıyor.

Mert Hakan Yandaş da gelse çok büyük ihtimalle bu seviyeyi yakalarmış. Bugün sorsan gelirdi de. Başka şeyleri tercih etti. Belki tercih ederken beklentisi farklıydı. Yeri vardı çünkü. Bu isimlerin aşamasına bakınca, o da aşama kaydederdi. Bu 2'liyi çok da güzel tamamlardı. Transferi gerçekleşmediği için üzülüyorum. Emre Kılınç'ın orta sahaya geçmesi onu bozmazdı yani, 3 isim birbirini tamamlardı.

Emre Kılınç, doğru yeri tercih edenlerden. Kanatlarda da kullandık kendisini ve oradaki performans sıradan kaldı. Özellikle de sağ kanatta. Olcan Adın'dan ötesini göremeyecek bir hali vardı. Orta sahada ise bambaşka bir noktaya geliyor. Topsuz oyunda çok iyi, rakip savunma arkasına koşuları, topla dikine çıkışları, presi, mücadelesi. Çok hızlı ve tempolu. Bu da takım temposunu direkt olarak etkiledi ve seviyeyi yukarı çıkardı.

Topla buluşma sayısı bir Feghouli kadar olmadığı için mi konuşulmuyor bilmiyorum. O biraz daha topsuz oyunda ön planda. Taylan Antalyalı'yla birlikte takımın temposunu, hareketliliğini belirleyen isim. 2 gol 2 asist ki, tabelası da var. Duran top konusunda takımı eleştirirken, topun başına Emre Kılınç'ın geçmesinin ardından o konuda da aşama kaydedildi. Bunun da altı çizilmeli. Çalışılmış, etkili duran topları izlemeye başladık.

6 yorum:

  1. Abi genelde zaten yerli oyuncuları bir küçümseme var bizde maalesef, fernandinho ismi çıkınca mesela herkes alalım diye kendini yırttı halbuki orada Taylan gelişerek devam ediyordu çoğu insan yok saydı taylanı, biz isimli yabancı oyuncu olunca takımda o bölge için transfer lazım demiyoruz mesela ama yerli oyuncu oynuyorsa mutlaka transfer lazım diyoruz,Taylan emre orta sahası ile oynuyoruz yeeaa diyen tiplerden bahsediyorum, lemina seri nzonzi orta sahasına bayılan tipler Taylan ı emreyi küçümsüyor ama Taylan emre Belhanda üçlüsü son yıllarda ki en iyi orta sahamız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı çok okundu ama yorum gelmeyince şaşırmıştım. Neyse ki sen yazdın :) Etiket sevdası diyorum ben buna, maalesef dediğin gibi etken.

      Sil
  2. Emre Taşdemir'in hakkını da yeteri kadar vermiyoruz sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Sakatlıkları kaynaklı hala tam anlamıyla güvenilmedi belki de.

      Sil
  3. Günümüz futbolunda hareket çok önemli ne kadar hareketli olursan rakibi bozma şansın o kadar yüksek. Böyle olunca da Emre Kılınç orta sahada ciddi fark yaratıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir