22 Ocak 2021 Cuma

Belhanda, attığı gol anlamında ligdeki en iyi sezonunu yaşıyor


Belhanda, attığı gol anlamında ligdeki en iyi sezonunu yaşıyor. Üstelik ligin ilk yarısı bitmedi bile. 15 maçta 6 gol 2 asist oldu ve takımın en çok süre alan isimlerinden. Tabii benim anlatmak istediğim olay bu değil. Belhanda'yı bu noktadan sonra "nasıl gördüğümle" alakalı bir şeyler yazmak istiyorum. Feghouli ve Arda Turan sahada olduğunda iyi bir tamamlayıcı, onlardan en az 1'i olmadığında ise genellikle kayıp yazdığımız bir isim oldu. Bunu da mevcut sezon için yazıyorum, geçmiş farklı.

Feghouli ve Arda Turan, Galatasaray'ın en önemli hücum akılları. Özellikle 2'si aynı anda sahada olduğunda çok daha keyifli bir hücum var. Bu 2'li de hücum adına tüm sorumluluğu alıp, orta sahayı rahatlatıyor. Orta sahadaki isimler biraz daha tempo ve tamamlama noktasında var oluyor. Üzerinden sorumluluğu atmış Belhanda da futboluyla büyük keyif veriyor. Hücumda ekstra işler yapmasına gerek kalmıyor çünkü.

Mücadele gücü olan, oyunun 2 yönünü oynayan, çok hareketli bir orta saha. Topla ilişkisi de mümkün olduğunca az olunca etkisi artıyor. Orada da soru şu. Böyle bir rol için aldığı ücret lüks mü? Bu parayı alan bir isimden, işler iyi gitmediğinde hücumda sorumluluk almasını ister istemez bekliyorsunuz. Feghouli ve Arda Turan olmadığında orada kayıp işte. Onlar sahada olduğunda ise iyi bir tamamlayıcı. Bu sezonu da "tabela" noktasında çok iyi geçiriyor.

Ceza sahasına sık sık girmeye başladı, bitiriciliğini yükseltti, golü kokluyor artık. En büyük eksiği de buydu. Rolü önemli. Bu yüzden de Fatih Hoca kendisinden vazgeçmez. Keşke alacağı rakam bahsedildiği gibi 1.5 milyon avro'lara inse. Bu rolün ederi o çünkü ve daha iyisini de bu paralara bulmakta zorlanırız. Sözleşmesinin uzatılmasını hala bekliyorum, takım için önemi var. Verilen rol ve beklenti önemli olan.

10 yorum:

  1. umarım bu gollere kanıp 1 sezon daha uzatmayız. güzel güzel vedalaşmak en iyisi. herkes yıprandı.

    YanıtlaSil
  2. Belhanda'nin performansi yaninda oynadigi adamlara göre degisiyor, dogru sistemde cok iyi pas dagitici ve hücum tamamlayici yanlis sistemde takimi eksik oynatacak kadar kötü olabiliyor. Sanirim hoca da artik cok iyi taniyor kendisini ve bu sezon genelde ortalama üzerinde verim aliyor, kesinlikle gitsin dedigim Belhanda icin artik oyle dusunmuyorum, iyi bir Belhandayi bu maddi durumlar icinde bonservis vererek alamayacagimiz bir oyuncu olarak görüyorum ve dikkat ederseniz hoca ona sürekli sut atmasini söylüyor o konuda da ilerledigini düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon özellikle. Feghouli ve Arda sahada olunca müthiş bir tamamlayici oluyor.

      Sil
  3. (emrah) yazdığın en iyi belhanda yazısıydı bence. benim gibi bazı noktalarda belhandayı eleştirenlerin odak noktasını kaçırmamışsın. tamamlayıcı rolü için 4 mio eur çok. dediğin gibi 1.5 mio eur civarına ben de tamamım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İş, mevcut rolüne uygun alacağı sözleşmede bitiyor.

      Sil
  4. Bence 2m bile uygun belhandanın uzatılması için 1,5 rakamları avrupada bile alabilir. Belhanda sahada zaman zaman mental sorunları olsada çok iyi bir ğrofesyonel ve kendine iyi bakan birisi her zaman faydası olur bizdeki son 2 yıldaki durumu elimizde alternatif olmadığı için adam kötüyken kenara alamadık ama o sorunu aşacağız gibi gözüküyor hayırlısıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok rahat alır. Kendi de bu paralara kalmak istiyor, ben tutardım. Bu paralara daha iyisini almak cidden zor.

      Sil
  5. Attığı gollerin niteliğine bakarsak farka giden maçlarda attığı goller. Zor zamanlarda ortaya çıkıp sorumluluk almış skor yapmış değil. Zaten Belhanda'ya yapacağı skorlar açısından bakmak çok da sağlıklı değil. Adam komple bir orta sahaya dönüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ve Arda gibi isimler varken o sorumluluğu almasına gerek kalmıyor. Asıl mesele, onlar yokken alması gereken sorumluluk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir