4 Ocak 2021 Pazartesi

Donk'u fena bulmadım, en azından beklentim dahilindeydi


Antalyaspor karşısında Arda Turan ve Marcao dışında şu iyiydi diyeceğim futbolcu bulmakta zorlansam da, Donk'u da aslında fena bulmadım. En azından beklentim dahilinde oynadı diyeyim. Taylan Antalyalı'nın yokluğunu ister istemez aradık. 6 numarada, 8 numara gibi oynayan bir isim. Çok hareketli ve o hareketliliği de özellikle hücum tarafında iş görüyordu. Hem Taylan Antalyalı, hem de Feghouli olmayınca hücum tarafında eksik kaldık.

Taylan Antalyalı'nın yokluğunda, Donk'un 6 numarada oynaması doğal olandı. Eldeki isimlere bakınca, orada kim oynarsa savruk kalacaktı. Donk, en azından soğukkanlı bir isim. Pas özelliği de iyi ve derinden oyunu kurardı. Ağır kalacak olması ise dezavantaj. O soğukkanlılığı da bazen çok abarttı. Ağır hareket edebiliyor ama orayı hızlandıracak isimler de Belhanda ve Ömer Bayram'dı. Bence önündeki ikili, Donk'u kötü gösterdi.


Row-Z Report'un paylaşmış olduğu, Taylan Antalyalı'nın Trabzonspor, Donk'un da Antalyaspor karşısındaki aksiyon haritaları. Karşılaştırma yapmak açısından değerli buluyorum. Taylan Antalyalı'nın ön alandaki hareketliliği ortada, ister istemez yokluğu aranıyor. Donk onu yapamaz çünkü, merkezde ister istemez daha fazla kümelendi. Oyun kurucu özelliği, stoper iken çok daha kıymet kazanıyor. Şu haliyle de Luyindama'nin önünde, kimse kusura bakmasın.

Yine de kötü bulmadım. Önündeki ikili onu gösterdi. Donk, sorumluluk aldı, çabaladı ve kapasite dahilinde elinden gelen buydu. Biraz daha hızlı olması beklenilse de, onu yapamaz. Bu yüzden de, maç özelinde eleştirmeyi doğru bulmam. Kıymetli alternatif, nerede ihtiyaç olsa orada bitiyor. Maçın sonlarında yine forvet gibiydi mesela. Sorumluluktan kaçmıyor, her an aksiyon içinde ve takımın lider unsurlarının başında geliyor.

10 yorum:

  1. donk çok iyi oynadı. beğenmeyenlere şaşıyorum. başka maç izledik herhalde. bi kere rakip tamamen kapanmış zaten. yarı sahaya yerleşmiştik. dinamizm ile alakalı bir oyun olmadı. olduğu anlarda da donk dribling ile defalarca top taşıdı..

    YanıtlaSil
  2. Hocanın bir bildiği mutlaka vardır ama Linnes hiç 6 numara veya iç orta sahada denenmedi. Bence bir Ömer Bayram daha çıkardı burdan ki bence daha da iyisi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyebilirdi, oynamışlığı var çünkü.

      Sil
    2. mustafa denizli denemişti galiba. hatta linnes'in ilk maçlarıydi galiba

      Sil
    3. Geçmişinde de var oralarda oynamışlığı. Orta sahada da denedi, sağ önde de.

      Sil
  3. Taylan bizi öyle bir 6 numara premier lig tarzında performansına alıştırdı ki herkes yaban kalıyor donk ne kadar elinden geldiğince çabalasada transfer dönemi taylan alternatifi alınıp donku sadece stoperde değerlendirmek lazım. Mevcut 2 çok ofansif orta sahanın arkasını ancak taylan gibi heryere yetişen dinamik bir 6 numara yetişebilir.

    YanıtlaSil
  4. Savunmada rakip gelmedigi için sıkıntı yaşamadik fakat savunma ezberimizin bozulmaması için Donk yerinden oynamamali bence. Çünkü topla çıkarken oluşan zaafiyeti ve Luyindama'nin yavaşlığıni başka takımlar cezalandirabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamamalı da, bu maçta başka alternatif yoktu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir