9 Ocak 2021 Cumartesi

Galatasaray'da eksik bitmiyor ve maalesef alternatif sorunu çok büyük


Galatasaray'da eksik bitmiyor ve maalesef alternatif sorunu çok büyük. Transfer başladı, en çok transfere ihtiyaç duyan takımlardanız ama ortada ne gelen, ne de giden var. Bu şartlar altında yarış içinde kalmaya çalışıyoruz işte. Senin planın olmalıydı ve transferin ilk günü en azından bazı isimleri açıklamalıydın. Transfer 5 Ocak'ta başlasa da, senin transfer için hareketlenmen gereken tarih 5 Ocak olmamalıydı. 

Görece rahat geçmesi gereken maçlarda dahi zorlanıyoruz. Hiçbir maç garanti ya da cepte değil. Gençlerbirliği maçı da zor geçecektir. Hele ki bu kadar eksik varken. Feghouli yok mesela, direkt olarak oyunu düşüren etmenlerin başında. Arda Turan ve Marcao dönecek diye sevinsem de, orta sahayı kurmakta zorlanacağımız bir gün yaşayacağız. Bir şekilde orta sahayı kursak, kulübeye baktığımızda alternatif bulamayacağız.

Kocuk
Linnes Donk Marcao Taşdemir
Taylan Belhanda Akbaba
Oğulcan Diagne Arda

Luyindama iyi durumda olmadığından, Donk / Marcao tandemini bozmam. Bu oyunu güçlendiren ikili ve iyi durumdalar. Donk'u 6'ya çekemem yani. Gönül ister merkeze Arda Turan kaysın, solda Kerem Aktürkoğlu oynasın ama eminim ki Emre Akbaba oynayacak. Sözleşme konusunda da anlaşma sağlandı gibi haberler var. O da apayrı bir konu zaten. Saracchi de düşüşte, orada iyi oynayan bir Emre Taşdemir vardı. Kendisine yeniden dönmeliyiz.

En azından Aytaç Kara'yı alabilmiş olsak, Emre Akbaba kenarda olurdu ve Taylan Antalyalı'yı az daha öne atarak sorunu çözebilirdik. Alternatif üretemediğimiz için tablo bu. Ömer Bayram da cezalı ve kulübeye baktığımızda orta saha için tek alternatif kalmıyor. Bu maça özel 3'lü savunma gibi şeyler dener miyiz bilmiyorum. O da bir ihtimal. Orta sahadaki alternatif sorununu çözmeye yönelik, mantıklı bir düşünce.

9 yorum:

  1. Emre Akbaba hiç sakatlanmasa ve fit olsa dahi Fatih Hoca'nın sisteminde oynayamıyor. 4-3-3'de ona yer bulmak mümkün değil.
    Hangi akla mantığa sığınarak kendisi ile sözleşme uzatılıyor anlamak mümkün değil. Fatih Terim'den yine parlamış ve bağıra bağıra gelen genç bir oyuncuyu taraftarı delirtene kadar oynatmama sendromu başladı!
    Oynat hocam artık şu çocuğu. Ne olur ilk 11'de şu maçta koysan da oynasa. Arda-taylan-belhanda pakala ortada 3'lü oynarlar. Arda 8 numara gibi Feghouli'nin yerine oynayabilir. Sol kanatta da Kerem'le başlayalım. Sağda Oğulcan - ileride Cagne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. terim'i eleştiren biriyim ama bu konuda tövbe. doğrusunu yapıyor. bu aşırı cahil şımarık sosyal medya ergenleri varken temkinli olması gerek. kerem'i kurtların arasına salmaması gerek.

      sahanın en çok çalışanı, pozisyon yaratanı olan ali yavuz, karagümrük maçının sorumlusu ilan edildi.

      Sil
    2. Sakatlık olayı olmasa Akbaba için bir şeyler değişirdi, eminim. Genç isim konusunda ise, bu ülkede işin kitabını yazmış hocadır. Anonim arkadaş haklı, neler neler yapılıyor gençlere.

      Sil
  2. Bodo glimt takımında 1997 doğumlu Patrick berg var önlibero mevkisinde ve şu an serbest sözleşmesi 31 aralıkta bitti. 3 yıldır düzenli olarak forma giyiyor ve bu sene kaptanlık yaptı. Hemen maliyeti düşük hem bonservis yok üstelik geleceğe dönük ve yedek olduğunda sorun çıkarmaz.

    YanıtlaSil
  3. Bugün Emre yine ilk on bir başlamaz umarım. Takım resmen eksik oynuyor. Kendisini çok severiz. Kulübün çocuğu ama biraz daha çalışması lazım. Ne yazık ki tek bir mevkisi var ve o mevki de şu anda Galatasaray'da yok.

    YanıtlaSil
  4. İşallah 2 sene önceki ocak transfer dönemi gibi bu dönemide çok güzel geçireceğiz sinerji yaratalım 😃

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir