3 Ocak 2021 Pazar

Galatasaray'ın kaderini Ocak ayı transferi belirleyecek


Galatasaray'ın kaderini Ocak ayı transferi belirleyecek. Hala aynı noktadayım. Bizi etiket değil, nokta atışı yapacağın transferler yükseltecek. Kaliteden ziyade, alternatif sorunu yaşadığımızı düşünüyorum. Feghouli ve Taylan Antalyalı'nın yokluğu tüm düzeni aşağı çekebiliyor. Taylan Antalyalı'nın alternatifinin olmadığını her fırsatta yazıyorduk da, Feghouli'nin alternatifinin olmayışı da bence aynı ağırlıkta sorun.

Taylan Antalyalı'nın önüne ya da onun yerini oynatacak bir 6 numara değil, arkasına bir 6 numara lazım. Transferi düşünürken, ciddi bonservis ya da kira bedeli, yıllık ücret de ödeyemeyeceğimizi unutmayın. İşin bir de yabancı kontenjanı boyutu var, unutmayın. Galatasaray'ın bence iyi bir oyun planı var. Onu alternatiflerle daha da güçlendirmek mesele. Taylan Antalyalı'nın arkasına alınacak 6 numara da ilk olmazsa olmazımız.

Feghouli'nin arkasına da yerli bir alternatif lazım. Yabancı aklıma gelmiyor. Salih Uçan diyorlardı mesela, o tarz bir transferle, orta sahadaki yaratıcılık problemi adına alternatif üretilebilir. Feghouli'nin yerine yazdığımız isim Ömer Bayram olduğunda görüntü değişiyor. Trabzonspor maçını iyi oynadı ama orada tamamen kapanan bir savunmayı açmak için uğraşmıyorduk. Antalyaspor gibi kapanan rakiplere karşı, yaratıcı oyuncu profiliniz kilidi açma noktasında önemli.

Forvet rotasyonunu yeniden yapılandırmamız gerektiğini de her fırsatta yazıyoruz. Diagne, maç kadrosuna dahi alınmaz oldu. İdman eksiği olduğuna inanmıyorum. Falcao 2 idmanla, 2 aylık sakatlık sonrası maç kadrosuna giriyor, hatta Saracchi direkt ilk 11 başlıyor. Diagne'nin kaçırdığı idman en fazla 1-2 taneydi. Satılmasına şaşırmam. Falcao'yu ise zaten saymayın. Oğulcan Çağlayan ve Babel dışında elde alternatif kalmıyor. Oraya da mutlaka hamle gerekecek. Hatta bir tane de kanat / forvet oynayabilecek bir isim.

Omar'ın yaşadığı durum sonrasında sağ bek transferi de elzem bir hale geldi. Linnes tek kaldı ve Şener Özbayraklı'ya güven duymak en azından benim için imkansız. Kim gelir bilmem de, orası için de bir fırsat hamlesi gerekiyor. Kısa vadeli kiralama düşüncesi dahi olabilir. Ufukta 4-5 hamle gerekiyor ve hem maliyet, hem de ağırlıklı olarak yerli isimler olmaları çok önemli. Tabii önce Konyaspor deplasmanı. Bu kadar eksikle çok zor geçecek.

14 yorum:

  1. Oğulcan konusunda Antalya maçında sıkıntı yaşayacağını tahmin ediyordum çünkü bu bölge için tecrübesiz nasıl pas alması gerektiğini, nereye koşu yapacağını zamanla öğrenecek,şimdilik bir kontraatak santrforu deplasmanlarda özellikle ileri uçta baya iş yapacak, bu tür maçlarda ise sırtı dönük oyunu bilen bir santrfor ile oynamak lazımdı, babel i çok aradık bence o olsa başka bir maç olurdu, sanıyorum parasını falan alamıyor babel normalde ortadan kaybolunca bjk de böyleydi parasını alamayınca oluyor bunlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalı savunma bir de, hiç alan bulamadı ki. Babel işi para değil, covid. Son halini görmedin mi, dal gibi kalmış koca adam.

      Sil
  2. Belki biraz zorlama olacak, ama acaba Etebo'yu sağ bekte alternatif olarak değerlendirebilir miyiz? Sağ bek oynamışlığı var diye biliyorum. Bu tabi uygun bir isim bulabilirsek, bakacağımız bir tercih olmaz, ama en kötü senaryoyu düşünmekte de fayda var. Öte yandan Aytaç ve Salih'in de mümkünse sezon sonunu beklemeden takıma katılmaları çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlama değil, düşünülebilir. Hızı var, belli açıdan tekniği var. Oynayabilir, şaşırmam.

      Sil
  3. Bizde yine klasiktir bir maç kaybederiz veya puan kaybı yaparız hemen şu gelsin bu gelsin demeye başlarız, sanırsın transfer yapınca her maç kusursuz herkesi ezerek yenicez, Avrupada da büyükler komik takımlara puan kaybı yapıyor ama bizde olunca nedense abi şunu alalım bu gitsin şu gitsin demeye başlıyoruz, maçları kazanırken bir şey yok ama kaybedince hemen silip atalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseyi silme konusu değil, alternatif gerekiyor.

      Sil
  4. Madem alternatif lazım mesela Tarsus İ.Y.'na kiraldığımız Abdussamet Karnucu Taylana alterneatif olmazmı, Şanlıurfaya kiraldığımız Erkan Süer ile Adanaspora kiraladığımız Atalay Babacan orta saha alternatifi, hadi gene son bir umut Adanademirspoara Yunus Akgün bir alternatif olamazmı kanada yine kanada eldeki Kerem Aktürkoğlu olamazmı alternatif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ne diyorum, sen neredesin. Ben aylardır ne anlatıyorum. Yazdığın isimleri 2 kez izlemediğine o kadar eminim ki :(

      Sil
  5. Dün itibariyle şampiyonluğu kaybettik. Bence sadece takılmadık. Konya'ya hassarli gidiyoruz. İçerde Gençlerbirliği maçına da nasıl çıkarız bilmiyorum ama yorgun çıkacağımız kesin. 1 haftada 3 maç oynayacaktık ve en yumuşak maçta takıldık. Rakipleri motive edip hava sokuyoruz. Sonra yine bir seri yapar lideri tam yakaladık derken bir beraberlikle 5.liğe razı olacak duruma düşeriz. Yani ben bu seneyi düşünerek transfer yapılmasını istemiyorum. Gençlere daha çok şans verelim. Genç oyuncular transfer edelim. Yeniden yapılanmaya devam bence.

    YanıtlaSil
  6. Karagümrükten sağ bek ramazan civelek sözleşmesi sezon sonu bitiyor çok büyük potansiyel, medyada nirvanaya çıkartılan burak kapacak tan daha büyük potansiyel keşke alabilsek ama süleyman hurma hayatta cüzi rakamlara özellikle bize bırakmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Kapacak sağ bek değil artık, sol açık oynuyor. Alan da sağ bek gibi düşünmeyecektir.

      Sil
    2. Kendisi kanat için tekniği yetersiz ama bekte kesinlikle seviye atlayabilir bence bu çocuğu alan kesinlikle bek olarak değerlendirmeli çünkü bekte çok daha farklı bir seviyeye çıkabilir.

      Sil
    3. Çok da yetersiz diyemem, gayet iyi açık, hızlı kanat oyuncusu oldu. Asıl yeri açık bu çocuğun, bek olmadığını gösterdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir