31 Ocak 2021 Pazar

Gedson Fernandes Galatasaray'da


Bu tarz sessiz ve derinden ilerleyen transferlerin hastasıyız. Birkaç kez dış basında adı çıksa da, hiç ihtimal vermedik. İhtimal verilecek bir iş değil çünkü. Futbolcuyla alakalı gündemi yazarken söyledim, Tottenham bu futbolcuyu 4.5 milyon avro kira + 60 milyon avro satın alma opsiyonu gibi rakamlara aldı. Kullanmadılar yalnız, hem de hiç düşünmediler. Yine de değerli isim, bir şey değişmez ki. Benfica'daki potansiyeli ve transfer olduğu rakamlar ortada. Ffp derdi ve pandemi koşulları olmasa, inanın satın alma opsiyonuna yakın bonservise giderdi.

1.5 yıllık kiralamadan bahsediliyor ki, iş burada anlam kazanıyor. 6 ay kirala yöntemi sağlıklı değil. Gelir, ağızda tat bırakır ve gider. Sonra tutamazsın da. Büyük bir satın alma opsiyonu olacak çünkü. Beşiktaş'ın Talisca kiralamasını düşünün, o tarz ama çok daha yüksek bir profil. 1.5 yıl oynayacak Gedson Fernandes üzerine de rahatlıkla plan yaparsın. Sezon sonu sattığın kadar al biter, sonrasında scout transferleri zaten gelir. Bugünü kurtarırken, yarın adına da çok büyük bir adım bu. 

Olur da futbolcu büyümeye devam eder ve talipleri oluşur. Ne kadar büyük olsa da satın alma opsiyonu kullanılır, biraz daha üstüne sen satarsın. Bunu yapanlar var, sen de yapabilirsin. Ne kadar kiralama olsa da, iş biraz da yatırım. Çok da büyük bir ters köşe. Bence hem İrfan Can Kahveci, hem de Gedson Fernandes'i istedik. Yine de İrfan Can Kahveci için önereceğimiz ücret belliydi, üstüne çıkmayarak da doğru yaptık. Fenerbahçe transferi adına öyle abuk rakamlar konuşuluyor ki, şu ters köşe çok daha anlam kazanıyor.

Neden mi Fatih Terim, tam da bu yüzden. Rui Costa ve Jose Mourinho bağlantısıyla bizzat ilgilendi, ihtimal oluşturdu. Sonrasında bu sürpriz gerçekleşiyor. Elbette yönetimin de büyük çabası var. Rakamlar açıklandığında üzerine tekrar konuşuruz. 1.5 yıllık kiralama için 3 milyon avro deniyor ki bence gayet uygun. Direkt olarak tüm seviyeni arttıracak bir transfer. Temponu, hareketliliğini bir anda üst seviyeye çekiyorsun. Topla ilişkisi harika, oyunun 2 yönünü oynar, dripling özelliği muazzam düzeydedir. 6 - 8 kullanırsın, elin öyle güçlendi ki. Kusursuz transfer.

19 yorum:

  1. Oyuncunun kalitesi, şatları bir yana bu mantığı alkışlarım. Akbaba transferindeki gibi dünyaları vererek alma yerine masadan kalkmak daha mantıklı. Elbette bunun için B planınızın olması gerek. Manuel Rui Costa-Fatih Terim dostluğu işi çözmemizi sağladı. FB İrfancan'ı açıklamadan Gedson'u açıklayarak iletişim açısından da olumlu hamle yaptılar. Alo ismilazım değil, yok biz istersek alırız geyiği yapamadan bir yanda dünya yıldızı diğer yanda bu adama 10 milyon verilir miye döndü olay.

    YanıtlaSil
  2. Gedson fernandes bizim ligte 6-8 yanında kanatta bile rahatlıkla oynar :) Çok güzel iş oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joker gibi kullanırsın, farklı formasyonları rahatlıkla denersin.

      Sil
  3. okuduğum birkaç yerde sağlıklı Lemina ile benzer gibi yorumlar vardı. senin yazdığından çıkarımım ise sağlıklı Leminadan daha potansiyelli olduğu şeklinde. umarım bir an önce forma girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'nın sağlıklısı, istikrarlısı, daha dripling özelliği yüksek olanı diyelim.

      Sil
  4. İrfancan'i son günlerde yem olarak kullandık sanırım. Gedson transferini çözerken basın İrfan'la ilgilendi. Kesinlikle daha büyük bir potansiyel ve buraya da tekrar ayağa kalkmak için geliyor. İyi iş yapar bizde. Taylan'a alternatif Belhanda'ya bir numaralı ateşleyici oldu. Artık elimiz Belhanda'ya karşı çok güçlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yem değil, bence istedik. Ama o şartları karşılamak imkansızdı. Biz de daha iyisini yaptık.

      Sil
  5. züğürt tesellisi yaşıyoruz. irfan 26 yaşında. süper ligde rüştünü ispat etmiş kaliteli bir oyuncu. 2 arkadaşı da bizdeydi gelmesi sinerji yaratırdı. duran topları da emanet ederdik vs.

    gedson elbette önemli oyuncu. ama muamma. çok başarılı olacak diye bir durum yok. olsa da kiralık. gidecek evine sonunda. fiziği biraz ince. lig kasaplar ligi.

    hayırlı olsun da fb bizi yine mat etti arkadaşlar. üzgünüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesim 10 milyon Euro veremiyorsun biz FFPden dolayi alamadik Fener ile alakasi yok ayrica Irfan cok isteseydi masaya koyardi yumrugunu kalirim ya da Galatasaraya giderim derdi, demedigine gore gerek yok oylesine, bize aidiyeti olan futbolcular lazim lejyonerlerden biktik.

      Sil
    2. Daha neler abi ya, o paraları cidden vermeli miydik. Netin matı, neyin çalımı. Yolda yürürken ayağın halıya takıldı da düştün sanırım, buna bağladım bu yorumu :(

      Sil
  6. irfan da adam değilmiş. baskı maskı ne anlamam. ne baskısı arkadaş?

    "ben gs istiyorum. söz verdim. ısrar etmek size yakışmıyor" dersin o dakika biter o toplantı. kalkar giderler.

    beni rahatsız etmeye başladı herkesi kaptırmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isteyen imza atmaz, bu kadar basit bir yer. Kaptırdığımızı sanmıyorum.

      Sil
  7. Lemina'dan cok daha potansiyelli bir oyuncu Gedson ama 6 aylik diye duydum ben satin almasi da 60 milyon Euro imis, 1.5 yillik ise cok iyi degilse yine problem yasariz diyorum. Teknik taktik konusmaya gerek yok Mesut Özil de dahil hepsinden daha iyi transfer bana göre.

    YanıtlaSil
  8. İrfan madem o kadar Cimbomluydu neden sözleşme uzattı o zaman,kulübüne para kazandırmak istemiş olabilir derseniz de yine çelişir bence,çok sevdiği(!) Cimbomun kasasından bu kadar büyük meblağlar çıkmasını ister mi hakiki Cimbomlu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi bilir artık, konuşmuyorum ben bu konuyu. Biz doğrusunu yaptık.

      Sil
  9. beşiktaş taraftarı olan şahsıma çok ağır geldi bu adamı almanız.. yarı otomatik talisca yarı "manuel" fernandez modunda 22yaşında "create new player" bütün özellikleri de vasatın çok üstünde olsun fantazisi bir adam aldınız,tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bahsedilen opsiyon vardır, yoksa tat bırakıp gidecek :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir