3 Ocak 2021 Pazar

Plan yoktu kimse diyemez, kilidi aşamadık sadece


Linnes'in yorumu doğru da, bir noktada katılmadım. Final paslarında haklı olsa da, çoğu ortada sorun bulmadım. Forvetin doğru koşu atmaması sorun oldu. Oğulcan Çağlayan bu anlamda eksik kaldı ama yine de eleştirmem. Öğrenecek çünkü, burada oynamayı da zaman içinde bilecek. Trabzonspor maçında iyiydi de, bu maçta mı olmayacak diyeceğiz. Yine de doğru koşuyu atacak bir 9 numara olsa, maçı ilk yarıda da bitirmek mümkündü.

Kapalı savunmaları aşmak mesele. Hele ki Feghouli ve Taylan Antalyalı gibi isimlerin yokluğunda. Antalyaspor karşısındaki hücum planımız kötü olmasa da, farklı alternatifler bulamadık. Kilit açacak futbolcu eksikliği bu işte. Arda Turan, saha içindeki tek oyun aklımızdı ve elinden geleni yaptı. Yetmiyor tabii, onu desteklemek gerekiyor. Feghouli'nin yokluğunda da bu süreci nasıl aşacağız inanın bilmiyorum. Transfer şart.

Antalyaspor karşısındaki plana gelirsek. Bekleri savunma arkasına sarkıtıp, onlara iyi ters toplar arttık. Topla da doğru noktada buluşup, o pası ceza sahasına çıkardılar. Çoğu kötü değildi, özellikle de yerden atılan toplarda. Forvetin doğru koşuyu yapmayıp, zamanlamasının kötü olması sonrası gol gelmedi. Hatta bir ara Belhanda gibi isimler de savunma arkasına sarkıp, ters atılan paslarda topla buluştu. Orada gol gelse, devamı inanın ki kolay olacaktı.

Beklerin durumunu eleştiremem yani, kapasite dahilinde oynuyorlar. Forvet konusu tartışılır burada. Arda Turan, Donk, Belhanda gibi isimler bu ters topları iyi attı. Plan yoktu kimse diyemez, kilidi aşamadık sadece. Bu yüzden de karalar bağlamıyorum. Tabii Ocak ayında doğru transferlerin gelmemesi halinde sorun büyük olur. Alternatif sıkıntısı var çünkü. 1-2 ismin takımda olmaması, herkesi aşağıya çekmemeli.

9 yorum:

  1. santrfor için bu kadar aşırı büyük yatırımlar yapıldı şimdi diyoruz forvet lazım rezalet bir şey ya,falcao gitmeden bu arada oraya adam almak zor

    YanıtlaSil
  2. yalnız antalya ve kayseri maçlarında kaybedilen 4 puan çok kötü oldu ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 puan da alanya karagümrük. çok kötü vaziyet..

      Sil
    2. Kötü oldu tabii, böyle kayıplar maalesef var.

      Sil
  3. Bencede çok doğru yorum bekler kapasiteleri dahilinde oynuyorlar linnes son topa kadar bu maç çok iyi oynadı 10 a yakın rakip defans hattı arkasına depar attı bir kısmında toplada buluştu ama işte o son topu genelde kötü kullanıyor kapasitesi bu kadar yapacak birşey yok iyi bir takım oyuncusu yıllar sonra bence harika bir sağ bek rotasyonu yakalamıştık omar linnes ile mücadeleci koşan 10 üzerinden 7 ortalama veren ama onuda en kritik zamanda kaybettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler iyiydi, kapasiteleri bu. Gol sezgisi olan, doğru koşu atacak bir forvet işi bitirirdi.

      Sil
  4. Falcao gitmeden forvet alınmaz gibi. Bu Falcao'yu da kim alır ki yani, adamı bırakmış futbol.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir