1 Şubat 2021 Pazartesi

Aaron Boupendza & Galatasaray, bu hamle beklemediğimiz yerden geldi


Transferin devam ettiği kesin. Yarın buralar daha da yangın yeri olacaktır. Benim bazı beklentilerim var mesela. 6 numara alternatifi hala oluşmuş değil. Gedson Fernandes sonrası orası biraz olsun dindirilse de (diğer orta saha rotasyonuyla da), olası stoper ve sol bek hamlelerine de şaşırmam. Kanat / forvet ise belki de en son düşüneceğim yer. Fatih Hoca'nın transfer düşüncelerini açıklarken saydığı isimler arasında Visca da vardı. Ben o tarz yapılacak hamle rafa kalkmıştır diye düşünüyordum. 

Boupendza, bu sezona damga vuran yabancılardan. Hatayspor onu çok düşük ücretlere transfer etti ve sezon özelinde inanılmaz katkı aldı. Hem ileri uç, hem de her 2 kanatta çok iyi iş çıkarıyor. Hızı, fizik gücü, bitiriciliği, gol sezgisi oldukça yüksek. Bu sezon çıktığı 21 maçta 15 golü var. Formayı aldı ve bir daha bırakmadı. Talipleri de kısa zaman içinde arttı. Neredeyse bütün ülke bu adamın peşinde. Yurt dışından da teklifler var ve 5 milyon avro gibi rakamları reddettiklerini biliyorum. 

Boupendza ile alakalı soru işaretlerim var. Hatayspor'la ciddi bir patlama yapmış olsa da, tek sezonluk katkı. Bu tarz tek sezonluk katkılar sonrası yapılan transferler çok sağlıklı sonuçlar doğurmayabiliyor. Kumar gibi bakarım. Futbolcu daha da ilerleyebilir, değerini katlayabilir. Bu da ihtimal. Belki oyunu Galatasaray'da daha da gelişecek ve değeri artacak. 2 ucu açık bir konu ve böyle bir lüks var mı, kararını siz verin.

Öncelik değil bir de. 6 numara, stoper ve sol bek gibi düşünceler benim adıma daha ön planda. Kanat / forvet almak lüks ve Boupendza orası için kumar. Tutabilir de, tek sezonluk katkı gibi de kalabilir. Maliyetli işte, maliyet düşük olsa hadi bu riske girelim dersiniz. Bu transferi çok zorlayacağımızı düşünmesem de, belli olmuyor bu işler. Visca'dan vazgeçilse de, kanat adına yeni bir gol özellikli isim daha düşünülüyor olabilir.

13 yorum:

  1. Ndayishmiye gelmesi lazım. Son nokta transfer sadece ndayishimiye.

    YanıtlaSil
  2. Başakşehir Tolga Ciğerci'yi almasına rağmen ndayishmiye'yi bitirdi. Ndayishmiye gibi ayağı temiz, dinamik, işini yapan adamı kaçırdık. Üzücü. Çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen en azindan Basaksehirin verdigi fiyat yukselsin diye bu transfere girmemiz lazimdi, Mevlut Erdinc transferindeki gibi yine Fenerbahce'nin tarafinda oldular bu Basaksehirin bize attigi kacinci kazik.

      Sil
    2. Bitirdi ama ciddi de bir rakam ödedi. Bizim önerdiğimizin 1.2 milyon avro üzeri ve Azubuike.

      Sil
    3. Ndayismiye 2.2 milyona bitmis ya da öyle aciklamislar, fena fiyat degil gibi sanirim biz 1.5 onermistik hocam.

      Sil
    4. 1 milyon önerdik. O paraya cikamazdik maalesef. Limit, sattığın kadar al hepsi engel.

      Sil
  3. abi açık ara en önemli ihtiyacımız olan yedek dmc almıyoruz inanamıyorum. allah korusun taylan a bir şey olsa yandık bittik ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson Fernandes orayı biraz dindirecek gibi.

      Sil
  4. Anadolu'da yükselen yabancı transferi çoğu zaman tutmuyor özellikle de hucumcu ise. Elimizde bu kadar forvet varken gereksiz bence. Transferi burda bitirmeliyiz artık. Olursa bir tane 6 numara yedeği olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde tutmuyor diyelim, başkaları tutturuyor :)

      Sil
  5. Sağ kanat forvet lazım aslında. Ve elde bir alternatif ama göremiyoruz Etobo sag kanatta merkezde oynadığından iyi oynar. Keşke 1-2 maç sağ kanat iç gibi oynatsak. Gol öncesinde sağda topu taşıyan etoboydu portekizde kanat oynadı bir dönem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil degildi işte. Maliyet de yüksek olunca iş sadece teklifte kalıyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir