27 Şubat 2021 Cumartesi

Andone'nin topla çalışmalara başlamasından dolayı mutlu oldum


Andone'nin topla çalışmalara başlamasından dolayı mutlu oldum. Haziran 2020'de sakatlandığını düşünürsek, çok uzun zaman oldu. Şanssız da. Galatasaray'a gelirken ne düşünüyordu, ne ile karşılaştı. Yükselebileceği, müthiş iş çıkartacağı bir ortam da vardı. Falcao sakatlanınca, elde çok fazla alternatif yoktu. İlk etapta Andone formayı almıştı ve iyi de performansı vardı. Teknik özelliği olan, çok hareketli ve çalışkan bir forvet. 

Adem Büyük'ün yaşı çok daha büyük olsa da, nasıl performans verdiğini görmüştük. Çalışkanlık kilit nokta. Andone, bu özelliğiyle üst düzey durumdaydı. Kiralandığında şaşırmıştım da, fırsat işi gibi olmuş. Piyasaya değeri var, kendisine ciddi yatırımlar da yapılmıştı. Galatasaray'da biraz daha piyasasını parlatır, Şampiyonlar Ligi de var derken, üst üste 2 ciddi sakatlık yaşadı. 2'si de ekstra sorumluluk alayım, çabalayayım dediği anlarda geldi.

Gaziantep FK deplasmanında taca giden bir topu tutmaya çalışırken sakatlanmıştı diye aklımda. Ciddi bir sakatlıktı ve uzun süre oynayamadı. Tam geri döndü, takıma katıldı diye düşünürken de, pandemi için verilen aranın ardından ilk maçta yaşadığı sakatlık aklımızda. O pozisyonda penaltı dahi verilmemişti. Adamın ayağında sağlam bir bağ kalmadı, ilk sakatlığından da ciddiydi bu. Neyse ki yaşı 27 ve çalışkan bir futbolcu. Geri dönmeyi başaracaktır.

Bu sezona yönelik beklenti olmaz tabii. O biraz daha gelecek sezona kalacak. Sağlığına kavuşsa, bugün dahi isterim. Mostafa Mohamed adına alternatif olurdu derdim. Hızlı, hareketli, çalışkan, teknik özelliği iyi, kanatlara dahi atabileceğiniz bir forvet. Durumuna bakmak lazım, ne ölçüde eski kalitesini yakalayabilecek? Yazın belki de bir kiralama hamlesi daha gelecek, ayağa kalkmaya çalışacak. İzlemek isterdim, tam onun ortamı oluşmuştu ki 2 sakatlık yaşadı.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Neden olmasin. Bitti dedigimiz Aboubakar ve Demba Ba'yi gørdukten sonra Andone de basarir. Umarim ileride bir daha gelir bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, şans var hala. Kimler kimler döndü.

      Sil
  2. Sakatlığı olmasa iz birakabilirdi. Çok diri ve mücadeleci bir oyuncu çünkü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir