27 Şubat 2021 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Erzurumspor, forvetin kadar var olmak


Kötü oyun. İlk yarının ilk 30 dakikasıyla, 2. yarının tamamındaki görüntü iyi değildi. İlk yarının son 15 dakikasındaki hareketlilik ve Mostafa Mohamed'in işin içine girmesiyle birlikte sonuca ulaştık. Bu tarz maçları kazanmak da önemlidir. Sorun yaşadığımızı düşünmesem de, görüntü iyi değildi. 2. yarı biraz da, hafta içi oynanacak maçı düşünüp, düşürülen tempo eseri. Çok fazla bireysel hata var, özellikle de savunmadan kısa paslarla oyun kurmaya çalışırken. Kaptırılan her top pozisyona dönüştü ve çok fazla bireysel hata vardı.

Son haftalardaki kazanan 11 devam ediyor. Pas oyunundan ziyade, biraz daha direkt oynamayı seven bir yapı vardı. Alanyaspor karşısında bu 11 iş görür de, Erzurumspor karşısında ister istemez topa sahip olmak durumundasınız. Belki de zeminin iyi olmayışı bizi böyle bir kadro tercihine itti. İlk 30 dakikada açamadık rakibi, pozisyonumuz yok. Yedlin'in sağdan bindirmeleri ve kendi çabasıyla kaptığı toplar dışında, herhangi bir hücum hareketinden söz edemeyiz.

İlk 30 dakikada Emre Kılınç kötüydü mesela, Gedson Fernandes daha etkiliydi. 30. dakika ile 45. dakika arası ise Emre Kılınç yükseldi, Gedson Fernandes geriledi. Emre Kılınç'ın yükselişi de, bizi ön alanda biraz daha üretken kıldı. Arda Turan'ın oyun zekası, Mostafa Mohamed'in de biraz daha hareketli oynamaya başlamasıyla sonuca kolay ulaştık. İstediğimiz an sonuca ulaşırdık, ondan şüphem yok. İş biraz daha hareketli olmak ve ön alanda akılcı kalmak.

Mevcut orta sahamızla pas oyunu oynamak zor. Etebo'nun savunma enerjisi harikaydı, bence iyi bir maç çıkardı. Emre Kılınç da 30. dakikadan sonra yükseldi ama topu kim kullanacak? Gedson Fernandes de düştü mesela, 30. dakikanın ardından ayakta kalmakta dahi zorlandı. Dikine çıkarsın bu orta sahayla desek, zeminin merkezi o kadar kötü ki, top sürmek çok zor. Oyunu kanatlara yıkmak zorundaydık. Arda Turan / Yedlin hattında da iyi iş çıkardık. Mostafa Mohamed de biraz daha hareketlenince goller geldi.

2. yarıda ise görüntü daha da kötüleşti. Tempoyu düşürdük de, böyle bir konsantrasyon kaybı olmaz. Geriden pasla çıkmakta zorlandık, baskı yedik, top kullanmak çok sorunluydu. Topu öne taşıyamadığımız gibi, öndeki hızlı isimleri de kullanamadık. Onyekuru zaten kötüydü, Arda Turan da ister istemez geriye gelmek durumunda kaldı. Orta saha da sürekli mücadele içinde derken, kim hücum yapacak. Yine Mostafa Mohamed'e kalıyorsun ve onun topla çıkmasını bekliyorsun. O arada çok fazla pozisyona girdi Erzurumspor. Muslera faktörü ve bitirici kalitelerinin düşük olması avantajımıza oldu.

Hamleler de geç geldi. Geç geldiği gibi, beklentiyi de karşılayamadılar. Felaket bir Belhanda vardı mesela. Bizi sakin kılmasını beklediğimiz, pas yapacak isim. Sürekli top kaybetti. Babel niye girdi anlamadım, o da top tutamadı. Kerem Aktürkoğlu biraz hızlıyla bir şeyler yapmaya çalıştı. Taylan Antalyalı da geriden oyun kurma konusunda fena işler yapmasa da, tek başına yetmez. Zemin de etkiliyor tabii, iyi pas yapamıyorsun.

18 yorum:

  1. 2 hafta önce falan fb maçında tek başına sosayı mesutu falan tokatlayan adamın haline bak, ben biraz 11den kesilmesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum belo nun düşüşünü,gedson gelir gelmez Belhanda nın performansından bağımsız direk o oynamaya başladı Belhanda iyi oynarken kesildi yani, gedsonu da hiç beğenmedim bu arada, ne sorumluluk aldı ne başka bir şey yaptı, geriden pasla çıkamadık çünkü boşa çıkarmıyor kaçarak oynuyor ya da savunmanın arasına gelip almaya çalışıyor halbuki hatlar arsında alması gerekiyordu, zemin kötü pas yapamıyoruz ama donk gibi Taylan gibi geriden oyun kurucular olmayınca sık sık pas hatası yapıyorsunuz, bu lig de fizik ve tempo ile maç kazanmak kolay değil bu tür maçlarda arda feg belo gibi adamların en az ikisi sahada olması lazım, sahada ki kadro sadece arda dar alan becerisine sahip yaratıcı oyuncu konumunda, yavaş tempoda dar alan da iş yapacak adamlar ile başlaması lazım artık hocanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir ama şu görüntüde de 11'e nasıl yerleşecek. Alternatifler arttı, formayı almak gerçekten zor.

      Sil
  2. F.Terim sin maçlarda işin teknik kısmını bıraktı mücadele kısmıyla oynamaya kadar verdi. Bu saha şartlarında bence olabilir ve mantıklı ama değişiklik kısmı hala sorun. Girenler yeteri kadar oyuna katkı sağlamıyor. Ayrıca bu maçta yedlin ve Ömer bana göre mükemmele yakin oynadılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da varım dedi işin daha doğrusu. Yine de pas oyununa dönmemiz gereken maçların içine girdik.

      Sil
  3. geçen hafta 35 dakika ezildik. alanya zor deplasman abi topu rakibe bıraktık dediler. yemedik de yemiş gibi yaptık. herhalde erzurum da çok güçlüydü son yarım saat onları seyrettik, adam gibi kontratak bile yapamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitesi düşürelim derken, odağı tamamen kaybettik.

      Sil
  4. Kazanan kadro bozulmaz ezberinden sıyrılmamız gerekiyor sanki. Son 3 maçı kazansak da ikinci yarılarında özellikle ciddi sıkıntı yaşadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezber değil bu, biraz daha şartlara göre hareket.

      Sil
  5. Luyindama yedline uzun topları da iyi atıyor abi bu konuda bence donkun önünde terse uzun toplarda yada defans arkasına uzun toplarda donk daha iyi ama bekine uzun topta luyindama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre sonra o topları atmaya başladı, başlarda felaketti. Donk'la da kısa çıkıyorsun, pas oyunu bunu istiyor.

      Sil
  6. oyundaki problem biraz akıl koymak lazım. belhanda-feghouli-arda-donk-taylan hatta saracchi bunlar takıma eklenince muhtemelen oyunda çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli o noktada devreye girince büyük artı sağlayacak.

      Sil
  7. Taylan da dahil yedekleri begenmedim, Belhanda bana göre kafasinda bitirmis bizi zaten dogumgünü mesajini veda olarak algilamistim sanirim gidiyor.
    Etebo ve Gedson'un enerjileri bizim takimda olmayan seyler ikisini de begendim Gedson elbette cok eksik daha üzerine koymasi gerekiyor, genel olarak oyun anlaminda iyi mac cikarmadik Mostafa kalitesiyle fark yaratti umarim Besiktas macina kadar oyunu gelistirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan girenler maalesef etki yapmadı. Biraz da hamleler geç geldi, o da etken olabilir.

      Sil
  8. Sekizde sekiz iyi ama son birkaç maçtır futbolumuz geriye gidiyor. Buna çözüm bulmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateş çemberinin içinden çıktık, zamanla o konuda da artış sağlanır.

      Sil
  9. Fatih Hoca'nın bu kazanan takım bozulmaz ezberinden vazgeçmesi lazım.
    Donk, taylan takıma kesinlikle dönmeliler. Ne geriden oyun kurabiliyoruz ne de paslar isabetli gidiyor.
    Ayrıca Gedson'un takıma ve taktiğe entegre olmadığı da görülüyor. Ya Belhanda oynasın (ki o da felaket, oyuna sonradan girdiği hiçbir maçta iyi oynamadı) ya da artık Feghouli geri dönsün. Orta sahada Taylan gittiğinden beridir tüm pas düzeni bozuldu.
    Taylan ile ilgili konu tam olarak nedir? Bilen varsa yazsın lütfen. Sakat mı yoksa başka bir şey mi? Bir anda takımın en iyi oynayan, en önemli parçasını yedek bırakmanın manasını anlayamıyorum. Etobo'nun mücadelesine saygı duyuyorum ama hücumdaki bu durağanlığımızı aşmak için seri ve isabetli paslarla rakip sahaya yerleştiğimiz oyuna dönülmeli.
    Artı sağ kanatta veya sol kanattaki Kerem'i de unuttuk. Çocuk harika bir Kasımpaşa oynadı o da yedeğe düştü.
    Hocanın bence acilen ideal 11'e dönmesi şart. Bu gidişle bir maçta kazaya uğramamız çok olası.
    Maça yapması gereken müdaheleleri de geç yapıyor. Takım artık yoruluyor, rakip üstümüze geliyor, geriden hiç çıkamıyoruz ama sistem ve oyuncular 70'lere hatta bazen 80'lere kadar değişmiyor. Erzurum bile bize baskı yaptı 2. yarıda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir ezber değil, şartlara göre hareket bence. Zemin kötüydü, iş ister istemez mücadeleye kaydı.

      Taylan Antalyalı'da pubis başlangıcı var, mümkün olduğu kadar şu süreçte dinlenmesi gerekiyordu. Nedeni bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir