16 Şubat 2021 Salı

Sc transfer 2021 #4; Fatih Kurucuk


Karagümrük'ün ne yapmaya çalıştığını anlayan bana da anlatsın. Sezon başında kurdukları kadroyu övüyorduk ve iyi de sonuçlar aldılar. Ocak ayında o kadronun üstüne, birbirinden iddialı ve bence maliyetli hamle yapıp, takımın ivmesini nasıl düşürmeyi başardılar anlamadım. Takım çok daha geriye gitti ve ilk yarıda alınan o sonuçlar olmasa, şu an başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Fatih Kurucuk da bu kaosun içerisinde yol almaya çalışıyor.

Geçen sezonun kırılma dönemlerinde, takımının Süper Lig'e çıkmasında önemli bir rol oynamıştı. Sonrasında o pozisyona hamleler geldi ve kendisi yedek kaldı. Ligin ilk yarısının ortalarına doğru yeniden formayı aldı ve üst üste 90 dakikalar çıkardı. Ocak transferlerinin ardından ise yeniden yedeğe çekildi ve şu saatten sonra forma alabileceğini de düşünmüyorum. Sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmıyor.

Hatta transfer döneminde, Fenerbahçe'ye gittiği bile yazılmıştı. O ise bunu kabul etmedi ve sezon sonunu beklediğini açıkladı. Galatasaray'la anlaştığı söyleniyor, yaz aylarında göreceğiz. Ben de öncelikli olarak, anlaşmaya vardığımızın söylendiği isimleri yazıyorum. Salih Uçan, Aytaç Kara ve Fatih Kurucuk üçlüsünü kesin olarak bekliyorum. Araya yeni isimler katılır mı, bunu da zamanla göreceğiz.

Aslında çok büyük beklentilerim yok. Fizikli, hava toplarında iyi, mücadelesi var, fiziğine göre çok ağır sayılmaz. Geliştirilebilir bir isim olsa da, ya tutarsa mantığı var. Galatasaray'ın stoper hattı alternatif istiyor. Şu an elde 4 stoper var ve hepsi yabancı. Emin Bayram geri döndüğünde durumu ne olur bilemiyorum. Haliyle de oraya yerli bir hamle mutlaka gelecektir. Fatih Kurucuk da 23 yaşında olduğu için düşünülüyordur. Bu tarz transferlere karşı çıkılmaz.

8 yorum:

  1. Kapalı savunma anlamında iyi bir stoper ama açık alanda büyük eksi yazar gibime geliyor ama deneyip görmek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte onu da görmek lazım. Bonservis olmaz, düşük maaş. Zarar vermez, tutarsa ne ala dersin.

      Sil
  2. Risksiz, temiz bir transfer olur. Tutmasa da zarar edilmez.

    YanıtlaSil
  3. Bana da 2. Ahmet Çalık gibi geliyor. Diğer taraftan Terim ısrarla istiyor. Hoca geliştireceğini düşünüyor demek. Abartılı bir imza parası vb vermeyeceklerse arzu ettiğim scout türü transfer. Olursa Taylan örneği gibi dengeleri değiştirir olmazsa Babel gibi katlanmak zorunda kalmazsın. Oynayacağı yere gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz. Bonservis olmayacak, maaşı daha düşük olacak.

      Sil
  4. Sence Fatih hoca ile iyi bir çıkış yapar mı?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir