17 Şubat 2021 Çarşamba

Sc transfer 2021 #5; Salih Özcan


Sezon sonu sözleşmesi bitecek isimler arasında, en önemli yerlilerden biri. Şöyle diyeyim, sezon başında daha makul bir transfer olabilirdi. Bir önceki sezonunu kiralık olarak geçirmişti ve Köln'de devam edip etmeyeceği pek belli değildi. Uygun bonservis bedeline transferi gerçekleşebilirdi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, henüz uzatmış değil ve şu günden imzayı yine attırabilirsin. Yine de, biraz olsun piyasa yaptı ve Köln'ün banko futbolcularından biri oldu. Bu tarz isimler de genellikle Bundesliga'da kalır.

23 yaşında, orta sahanın merkezinde oynuyor. 2 yönlü orta saha diyelim, oyunun ofansif ve defansif taraflarında var. Pas ve teknik özelliği iyi, bunun yanında savunma aksiyonunda da sertliği var diyebiliriz. Çalışkan bir orta saha, fizik olarak iyi seviyelerde. Görev adamı da diyelim hatta, aldığı altyapı itibarıyla da bu tarz isimlerin oyun bilgisi yüksek oluyor. Biraz ağır, bu noktada sorun yaşayabilir ama istikrarlı. Rotasyon içerisinde mutlaka önemli bir yer edinir.

Galatasaray orta sahasında da, sayısal anlamda iyi bir noktaya geldik. Taylan Antalyalı için dahi Etebo olabilir mi diye düşünüyoruz. Sezon sonunda ayrılacak ya da ayrılması muhtemel isimler olacak tabii. Etebo gidecek mesela, yeniden 6 numara için alternatif arayışları başlayacak. Emre Akbaba ve Belhanda gibi isimlerin de durumu belli olmaz. O pozisyona da 1-2 hamle mutlaka bekliyorum. Öncelik de bonservisi olmayan isimler olur.

Yerli de düşünülürse, Salih Özcan düşünülür. 6 - 8 adına ciddi bir alternatiftir. Ağır gibi dursa da, oyunun iki yönünü oynayabilmesi, oyun aklı, pas becerisi, çalışkanlığı kıymetli. Taylan Antalyalı'ya da alternatif yazarız, direkt 4-3-3 içinde, 8 numara gibi de düşünürüz. Yazın da bir ara transferi konuşuldu. Belli ki beğenilen bir futbolcu. Korkum şu, futbolcu yükseldi ve ciddi anlamda istikrar kazandı. Böyle isimler de, paranın önünde kariyeri tutabiliyor. Bundesliga'da kalmayı düşünecektir ve talipleri çıkacaktır.

6 yorum:

  1. Bu transferi o kadar istiyorum ki kısa vadede 6da taylana çok yakın bi alternatif olma potansiyeli var :) Uzun vade de yerini alabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8'e yakın aslında Salih. Yine de Josef de Souza tarzı biri, olabilir :)

      Sil
  2. Fatih Hoca'nın mutlaka izlettiği ve istediği bir isim olduğunu düşünüyorum, ama şu aşamada Türkiye'yi tercih etmesi biraz zayıf bir olasılık olarak görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Keşke alsak Salih Özcan Salih Uçan bir de Etebo yerine sağlam kazma olmayan bir 6.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir